hjälp, mina barn växer om mig...

När vi gick ner till valborgsmässoelden så hade jag min kamera med mig, tänkte jag kunde fota lite eld och så. Men det blev ingen eld, vi orkade inte vänta ute i regnet. Istället fotade jag mina 2 yngsta barn som inte är så unga längre, dom är 11,5 år och 15 år. Dom gick framför mig och hade det så roligt och "gulligt" och gick och sjöng och hade sig. Jag vet ju att i alla fall 15 åringen har växt om mig så fick lust att få se det på bild, därför bad jag mina barn att fota mig ihop med dom en och en, ja ni ska få se hur det blev. Och ja, dom har växt om mig båda två, i alla fall nästan. 11,5 åringen är nu lika lång som mig...


mina yngsta barn.


jag och min 15-åring, jag är den med brun luva ;)


jag och min 11,5-åring, jag har brun luva och hon går lite framför mig ;)

Så ja då är man snart kortast i familjen då. Fast det gör inte mig något, jag tycker att det är bra att mina döttrar får bli lite längre än mig.
Familj | | Kommentera |

valborgsmässoafton...

Vi tog en tur ner till valborgsmässoelden, jag och mina två yngsta tjejer. Tyvärr tänder dom inte brasan förens kl:20.00 i år, alla andra år så har dom tänt vid 18.00 - 18.30. Så vi beslöt oss för att gå hem igen, det regnar ute och det var kallt så vi hade ingen lust att stå där i 1,5 timme. Tyvärr var det också den vanliga synen nere vid brasan. Föräldrar som är där med sina barn och bär omkring på systempåsar, kör vagnen med ena handen och halsar öl med den andra handen, det är sorgligt tycker jag. Vi såg faktiskt inte en enda full tonåring på hela vägen till och från brasan, bara fulla vuxna. Okej, nu var vi ute tidigt och så klart kommer det finnas fulla tonåringar ute i kväll det vet jag, men vid våran brasa har det alltid varit så att man mest har sett fulla föräldrar faktiskt.

När barnen var mindre och vi gick ner till brasan så mötte vi alltid dagiskompisar som kom med sina föräldrar och tyvärr så gick många utav dessa föräldrar och drack alkohol. Vad ger man för bild till sina barn då? Hur tänker man när man går och drar en barnvagn med ena handen och håller i en ölburk med den andra handen? Vissa år har jag faktiskt inte ens gått ner till brasan, just för att jag vill slippa se dessa föräldrar som beter sig. Men nu som tonårsförälder så tycker jag att det är min plikt att i alla fall gå ner dit och kika. Nu hade ju jag i år med mig 1 av mina tonåringar och den äldsta tonåringen är med kompisar och pojkvän. Så visst henne har jag ingen som helst koll på i år, men någon gång måste man släppa kontrollen lite också. Man kan ju inte låsa in sina barn och tonåringar bara för att det lurar faror ute i natten, även fast tanken känns lockande ibland ;)

Familj | | En kommentar |

balkongen...

Jag håller på att få ordning på våran balkong, skulle bara behöva ta promenaden till Plantagen och fixa lite blommor till balkonglådorna. Tänk vad lite sol och värme kan göra.

Jag har till och med orkat fixa lite i köket....

Har börjat på en ny bok, den förra boken läste jag ut på 2 dagar. Nu läser jag Kanske imorgon av: Lina Erkelius. Det är en stak bok, den griper tag. Även fast jag inte kan förstå hur hon (mamman) bara kan dra ifrån alltihop så kan jag ändå förstå det på något sett. Ibland får man bara nog. Men sen beror det nog på hur man är, om bara ger sig av eller om man står kvar, står ut. Låter livet bli som det blir....

Nej nu ska jag sätta mig på balkongen och fortsätta med min bok.
Allmänt | | En kommentar |
Upp