hemma igen...

Läkarbesöket gick bra, till en början var jag skeptisk, men läkaren fick mitt förtroende och jag fick en god stund på mig att få försöka förklara. Förklarade det mesta för honom och fick sen sitta själv en stund och fylla i en självskattningsskala. Utav denna självskattningsskala fick jag lite svart på vitt att jag faktiskt inte mår helt okej, det kunde ju till och med jag läsa ur mina svar. Läakren kom tillbaka efter en stund och kikade igenom skalan, frågade mig sen vad jag ville ha hjälp med, eller hur han nu uttryckte det. Jag sa att jag ville ha samtal och eventuellt tabletter, vi kom överens om att börja med samtal och om det behövs, vilket läkaren trodde att det kunde göra, så skulle tabletter sättas in. Men han ville börja med samtal och det känns bra tycker jag. Så nu efter kl:14 ska jag sätta mig och ringa kuratorn på vårdcentralen för att få till en första tid. Jag skulle börja med 3 samtal sen skulle jag få ett återbesök till samma läkare, om inte kuratorn tyckte att jag behövde ett återbesök tidigare, jaja vi får se, snart ska jag ringa i alla fall så får vi se hur det samtalet fortlöper. Men läkarbesöket kändes bra!

Jag har bestämt också att jag inte ska iväg och väga mig idag, ska försöka göra det en annan dag nu i veckan istället. Ska prata med min familj ikväll istället, dom vet alla att jag skulle till läkaren idag så dom måste få veta hur allt fortlöper, därav min inställda vägning.

Och tack alla ni för era fina och kloka kommentarer. Ni stärker mig och värmer mitt hjärta. Tack <3

livet | |
#1 - - Marlene:

Va bra att du träffade en vettig läkare! Du kan komma och väga dej vilken dag du vill. Tänk på att det är närmast för dej att gå från Rönninge station (fråga dej fram så det blir kortaste vägen) eller Tullinge. I HUddinge får du gå kanske knappa kilometern.

#2 - - Marie-Louise:

Marlene: Tack, jag ska försöka komma imorgon eller på onsdag. Ja det kändes bra med en vettig läkare, jag var lite orolig innan faktiskt, man vet ju aldrig.

#3 - - 2barnspappan:

Vad bra att det kändes bra! Hoppas att det blir lika med kuratorn. Som jag skrev till dig tidigare, skriv ner allt du vill prata om. Underlättar väldigt mycket!

#4 - - Marie-Louise:

2barnspappan: Tack för tipset, jag gjorde en lista som jag hade med till doktorn, det hjälpte, jag ska ha en lista med mig till kuratorn oxå. Hoppas nu bara på att få en tid relativt snabbt...Försökte få tag på dom idag men lyckades inte, får prova imorgon igen.

#5 - - Malde:

Skönt att det kändes bra med läkaren!

Skicka ett mess om du åker i morgon till Tullinge. Jag får jobba mer än vad som var sagt från början (i alla fall denna vecka), men jag ska försöka komma loss i tid i morgon för att åka till Tullinge. I så fall tror jag att jag kommer med tåget som ska vara där 17:29.

#6 - - Anki:

Vad bra att det gick bra hos läkaren och att han förstod dej.

#7 - - Emilia:

Jag säger bara - håll dig borta från tabletter och satsa på att prata med kuratorn. Tabletter är egentligen bara skit, om du inte av en fysisk anledning behöver dom så undvik dom.



Stå på dig!

Kram

#8 - - Ulrika:

Tack fina du för din kommentar. Det är jätteskönt att läsa att det finns andra som reagerar som jag även om jag önskar att du slapp få sånna dumma frågor.

Jobbigt känns det.

Glad blev jag att läsa att du träffat en bra läkare. Hoppas nu kuratorn kan hjälpa dig så du får känna dig bättre.

de varmaste kramarna till dig, fina vän <3

Upp