promenad i höstluften...

Jag tog en lång härlig promenad idag, ut i höstluften. Nu är vädret som bäst tycker jag, det är varmt och skönt men ändå har vi nu en frisk, klar och hög luft.


Kiosken nere vid ett av våra strandbad är fylld med Graffiti. Fint, roligt och trevligt att några ungdomar har fått vara lite kreativa på en bra och laglig plats.


Den här mannen pratade jag lite med, vi diskuterade väder och fotografering. Ser ni den härliga katten som ligger på hans axel? Han och katten var ute på sin dagliga promenad.
Det var ett underbart väder, varmt och skönt.  Vattnet såg lite inbjudande ut, men jag kände inte ens på det.


Bakon strandkiosken låg denna "lekplats" men visst är det väl en sådan där uteträningsplats. Eller?
Vardag | | 8 kommentarer |

hur lyckas man?

Hur ska man lyckas hålla sams på morgnarna?
Jag är så himla morgontrött och lättretlig på morgnarna och tyvärr så delar i alla fall min yngsta dotter mitt härliga morgonhumör. Vi lyckas bli osams nästan varje morgon och jag är så trött på det. Men jag vet inte hur jag ska bryta detta mönster. Har ni några tips och råd?
Familj | | 8 kommentarer |

lite mer än 15 år sedan....

April för 15 år sedan, då väntade jag mitt andra barn. Jag var orolig inför förlossningen eftersom den första inte riktigt blev som jag hade trott. Jag tog upp min oro med min barnmorska på MVC och hon ordnade så att jag fick träffa en förlossningsläkare på SÖS. Hon tyckte inte att jag behövde oroa mig eftersom hon verkligen inte trodde att det skulle upprepa sig med min komplicerade förlossning. Men jag var orolig, jag var 22,5 år och hade 20 månader innan genomgått en oerhörd prövande förlossning som slutade i ett akut kejsarsnitt. Jag ville ha garantier för att denna förlossning skulle bli "normal" annars ville jag ha ett planerat snitt. Men jag skulle inte tro att jag kunde komma och kräva något sådant, det var inte riktigt så läkaren uttryckte sig men undertonen fanns där. Hon tyckte jag skulle ta det lugnt och vara glad över att storasyster mådde så bra. Jag fick träffa henne 2 gånger och sista gången gick hon med på att jag skulle få ett datum för ett planerat kejsarsnitt. Men jag skulle inte få det 10 dagar före beräknad förlossning som är det vanliga, nej jag fick ett datum som låg 3 dagar efter mitt beräknade förlossningsdatum. Hon tyckte som så att om min förlossning inte hade startat spontant innan jag hade gått 3 dagar över tiden så kunde dom bjuda på ett kejsarsnitt. Och ja så klart startade det ingen förlossning, jag hade knappt förvärkar. Men jag gick och var orolig i närmare 2 veckor att det skulle sätta igång och att vi skulle få hålla på i 4 dygn även denna gång.

Den 11 april kl:6.30 åker vi in till SÖS. Vi ska vara där kl:7.00 för att bli iordninggjorda inför operationen. Kl.09.06 föds då vår andra flicka, 48 cm lång och 3695 gr tung. Hon hade navelsträngen runt halsen 3 varv, så dom får skjuta tillbaka henne lite grand och lirka loss navelsträngen innan dom kan ta ut henne ordentligt. Jag får ha henne en liten stund på mitt bröst innan hon bärs iväg av sin pappa och en barnmorska följer  med för den första vägningen, mätningen och påklädningen. Kvar ligger jag och känner mig lycklig. Vilken skillnad på att få ett planerat kejsarsnitt och ett akut kejsarsnitt. Den här gången hann jag få se henne ordentligt innan dom gick iväg med henne. Redan på kvällen den 11 april var jag uppe ur sängen och den 12 april så fixade jag att få upp henne själv ur "baljan", vilken skillnad mot förra gången då jag var helt mörbultad och så trött.
förlossningar | | 3 kommentarer |
Upp