Boktips...

Jag har nu läst boken 3 sekunder av: Roslund & Hellström.

"Han lever ett dubbelliv. Ett med en älskad fru och två små pojkar, en familj han vill skydda till varje pris. Och ett annat hemligt, där han varje dag riskerar att förlora allt.
Han tvingas ta makten på ett av Sveriges tyngsta fängelser. På uppdrag av polisen. På uppdrag av maffian. Han inser att han från och med nu är ensam, inte kan lita på någon och att han i det ögonblick han avslöjas blir lika farlig för båda sidor. Han kallar sig Paula och vet att det tar exakt tre sekunder att dö."


foto:jag

En mycket välskriven bok som har ett driv i handlingen som för allt framåt. Den är spännande och snabb och ibland riktigt känner jag hur adrenalinet slår på, stressen ligger på lur och jag vill ibland kunna läsa fortare bara för att få veta hur det ska gå. Även om storyn är fiktiv så känns det som om det skulle kunna vara på riktigt, allt känns på något sett rimligt. Vi har infiltratörer inom polisen, maffian tar över mer och mer och knark har blivit en handelsvara, så det känns som om mycket är taget från verkligheten.
Sen får man äntligen komma kommissarie Ewert Grens närmare inpå livet. Man får äntligen reda på varför han alltid spelar Siw Malmkvist och vad det var som verkligen hände hans sambo/fästmö.
Sen så gillar jag böcker som utspelar sig i Stockholm, det känns trevligt att kunna känna igen sig på de olika platserna som dom är på tycker jag.
Men det är för mycket text, boken hade kunnat kortas ner med minst 100 sidor. När man på 3 sidor förklarar hur Ewert Gren står vi kaffeautomaten för att hämta kaffe så är det inte så svårt att lyckas få ihop en bok på 587 sidor. Mycket text känns som bara ren utfyllnad och så har jag inte upplevt deras andra böcker, där har det varit mera rakt på sak.
Men detta är en bok som jag kan rekommendera, den är bra och välskriven och spänningen tar ett grepp om läsaren. Så har du inte läst den men du gillar deckare så kan jag verkligen rekommendera dig att läsa denna.
bokrecesioner | |
#1 - - Helene:

Bra bok-tips !!

Jag älskar ju att läsa böcker men jag har hittat dåligt med böcker nu sista tiden : /

Ha en bra dag.

Kram Helene.

#2 - - Lotta:

När jag valde pocket senast så var det på vippen att just denna fick följa med hem, men det blev en annan bok som valet föll på. Det var just detta med all text som du också beskrev som blev anledningen till att jag valde bort den. Kan ju bli de nästa gång kanske eftersom den ändå var bra.

:-)

#3 - - maidi:

Boktips är alltid bra.

Själv har jag precis läst ut Kallentofts första.

Jag blir alltid lite besviken när jag läst en bok som alla andra höjt så till skyarna, men visst var den bra.



Maidi

#4 - - Daniel:

wpw låter superintressant!!!

#5 - - Kristina:

Jag har läst alla deras böcker och tycker de är suveräna.

#6 - - Emmy:

Jag har också läst alla deras tidigare böcker, inte denna ännu, och fullkomligt älskar dem! kommer läsa även denna, helt klart.

Upp