Fryshuset....

Ja vilken skola, jag är alldeles lycklig över att dottern ska få gå där, vilken ynnest. Lärarna verkar kanon och dom poängterade värdegrunderna redan vid uppropet och rektorn för grundskolan påpekade att detta var en skola där alla elever: ska känna sig trygga, vara sig själva och aldrig behöva vara rädda för att komma till skolan. Så jag tror och hoppas att dom kommer arbeta mycket kring detta. Eleverna kommer till en början bli följda runt i skolan till sina lektioner och matsalen av lärare så att dom hittar ordentligt och så att dom tar säkra och bra vägar i skolan, så dom arbetar förebyggande runt eleverna. Sen fick vi sitta i det helt nybyggda klassrummet och alla deras lokaler är nya och fina och fräscha, lite skillnad på vad jag har sett tidigare. Nu inte sagt att en sliten skola är mindre värd absolut inte, men jag tror att när det är fräscht och nytt så värdesätter eleverna skolan på ett annat sett. Det är inte lika enkelt och roligt att sabba något om du ska vara den första som gör det, eller jo så är det precis därför man sabbar. Men skulle det hända så känns det som om lärarna skulle agera direkt. Så nu får tiden utvisa hur bra detta kommer bli.

Vi ska i alla fall imorgon ha samtal med läraren som ska ha dottern i inriktning musik, för det är den inriktningen hon har valt. Sen har dottern ledig dag på onsdag och skolan drar igång ordentligt sen på torsdag.

Nu ska jag sätta mig med en mugg kaffe och fylla i en massa papper och läsa om regler kring uppförande och sånt, sen bär det av till mormor på Danderyd igen. Förhoppningsvis får hon komma hem imorgon, tisdag.
utbildning | |
#1 - - Anki:

Hoppas att det fortsätter att vara bra där i skolan.Kram

#2 - - messan:

Åh, det låter som en riktig drömskola...en sån som vill att alla barn ska få gå på. Barnens skola är ju så otroligt viktig för deras trygghet och hela framtiden.

Kram

#3 - - SOFFIE:

låter ju jättebra!

sar:japp man kan vinna i stolptävling den högsta vinsten är en resa till barcelona ju fler stolpar du hittar desto större chans har du,

sen delas det även ut flitpriser vid 3 tillfällen det har varit en dragning,

hejhopp

#4 - - Gun:

Vad roligt, det första intrycket är viktigt. Det blir säkert jättebra, och en fin möjlighet när man har ett specialintresse är det också.

#5 - - Daniel:

Låter som en trygg skola, som borde va en självklarhet och rättighet!!

#6 - - Marie-Louise:

Daniel: Jag kan bara hålla med. Det vore en självklarhet att alla skolor var en trygg plats för alla barn/elever.

Upp