lite mer än 15 år sedan....

April för 15 år sedan, då väntade jag mitt andra barn. Jag var orolig inför förlossningen eftersom den första inte riktigt blev som jag hade trott. Jag tog upp min oro med min barnmorska på MVC och hon ordnade så att jag fick träffa en förlossningsläkare på SÖS. Hon tyckte inte att jag behövde oroa mig eftersom hon verkligen inte trodde att det skulle upprepa sig med min komplicerade förlossning. Men jag var orolig, jag var 22,5 år och hade 20 månader innan genomgått en oerhörd prövande förlossning som slutade i ett akut kejsarsnitt. Jag ville ha garantier för att denna förlossning skulle bli "normal" annars ville jag ha ett planerat snitt. Men jag skulle inte tro att jag kunde komma och kräva något sådant, det var inte riktigt så läkaren uttryckte sig men undertonen fanns där. Hon tyckte jag skulle ta det lugnt och vara glad över att storasyster mådde så bra. Jag fick träffa henne 2 gånger och sista gången gick hon med på att jag skulle få ett datum för ett planerat kejsarsnitt. Men jag skulle inte få det 10 dagar före beräknad förlossning som är det vanliga, nej jag fick ett datum som låg 3 dagar efter mitt beräknade förlossningsdatum. Hon tyckte som så att om min förlossning inte hade startat spontant innan jag hade gått 3 dagar över tiden så kunde dom bjuda på ett kejsarsnitt. Och ja så klart startade det ingen förlossning, jag hade knappt förvärkar. Men jag gick och var orolig i närmare 2 veckor att det skulle sätta igång och att vi skulle få hålla på i 4 dygn även denna gång.

Den 11 april kl:6.30 åker vi in till SÖS. Vi ska vara där kl:7.00 för att bli iordninggjorda inför operationen. Kl.09.06 föds då vår andra flicka, 48 cm lång och 3695 gr tung. Hon hade navelsträngen runt halsen 3 varv, så dom får skjuta tillbaka henne lite grand och lirka loss navelsträngen innan dom kan ta ut henne ordentligt. Jag får ha henne en liten stund på mitt bröst innan hon bärs iväg av sin pappa och en barnmorska följer  med för den första vägningen, mätningen och påklädningen. Kvar ligger jag och känner mig lycklig. Vilken skillnad på att få ett planerat kejsarsnitt och ett akut kejsarsnitt. Den här gången hann jag få se henne ordentligt innan dom gick iväg med henne. Redan på kvällen den 11 april var jag uppe ur sängen och den 12 april så fixade jag att få upp henne själv ur "baljan", vilken skillnad mot förra gången då jag var helt mörbultad och så trött.
förlossningar | |
#1 - - Gun:

Vad skönt att det gick så mycket bättre andra gången. Jag kan tänka mig att man är orolig om man varit med om en jobbig förlossning.

#2 - - Agneta:

skönt att du/ni fick en bättre förlossning andra gången, förstår att den första satt som en liten tagg i minnet

#3 - - Linda:

Det där med förlossningar är olika.

Jag var otroligt rädd inför den förlossning jag skulle behöva gå igenom med min son och tog upp detta med min bm. Jag tog även upp min oro över att barnet skulle vara för stort då jag är så lite och vi har stora barn på båda sidor. Men inget togs på allvar. Det slutade med akut snitt efter nästan två dygns förlossningsarbete.

Det visade sig även att han var för stor för mitt bäcken.

Jag sa då att det aldrig blir fler barn.

Nu efter min olycka blir absolut inga fler.

Upp