tårta igen...

Ja det blev tårta idag igen. Dottern skulle firas av mormor och (styv)morfar och mamma och Ingvar skulle fira mig i efterskott hade vi bestämt. Så idag blev det tårta, dammsugare och chokladbollar igen. Men ni får ingen bild på tårtan idag.

Snart har jag läst ut 3 sekunder av: Roslund & Hellström. Jag har inte mycket kvar så imorgon kommer jag skriva här om den och just nu vet jag inte riktigt vad jag tycker. Den är spännande och välskriven, men lite för mycket text boken hade kunnat göra kortare, men mer om det imorgon.

Imorgon blir det upprop i Fryshusets grundskola kl:10.00. Vad vi väntar och längtar, nästan ett helt sommarlov har längtats bort och jag förstår henne så väl. Det här ska verkligen bli något speciellt.

"Fryshusets värdegrund

• Fryshuset har en enkel övertygelse: uppmuntran, förtroende, ansvar och kunskap bygger självkänsla och lyfter fram människors inneboende kraft.

• Fryshuset lyssnar in vad som händer i samhället och agerar direkt. Vi är inte rädda för det som är nytt och okänt. Vi mobiliserar krafter där andra bara ser problem. Vi prövar oss fram, korrigerar och förbättrar ständigt våra metoder.

• Fryshuset genomsyras av ett socialt ansvarstagande som utgår från individens behov. Här står dörren alltid på glänt för den som vill engagera sig och utvecklas, oavsett bakgrund, religion eller politisk tillhörighet.

• Vi tror på respektfulla möten mellan människor där lusten att delta och gemensamma intressen överbryggar motsättningar, minskar olikheter och ökar förståelsen.

Vi på Fryshusets Grundskola förverkligar värdegrunden ovan genom att:

• Vi har höga förväntningar på goda RESULTAT

• Vi agerar ENTREPRENÖRIELLT i ett problembaserat livslångt lärande

• Vi SER & SYNLIGGÖR varje individ

• Vi skapar TRYGGHET i respektfulla möten med eleverna." /lånat från fryshustes hemsida.

Jag menar lyssna/läs bara om deras värdgrunder, om dom så bara uppnår hälften så är det 100 gånger bättre än vad det var i den förra skolan. Så jag lär återkomma till detta många gånger. Imorgon tar vi tunnelbanan och tvärbanan i alla fall för första dagen och upprop på fryshuset åk:6.

utbildning | |
#1 - - Lotta:

Vi har också ätit chokladbollar och damsugare, men lite tårta fick det bli också. Marängtårta! Mums

Bra värdegrunder! Håller tummarna för att allt ska gå bra.

:-)

#2 - - soffie:

mmm va mycket gott du ätit,

Det låter verkligen bra med fryshuset,finns det i alla städer?

kram

#3 - - Marie-Louise:

Lotta: Ja tårta måste ha när någon firas, tyvärr är vi ganska många som fyller i augusti....

Soffie: Ja lite för mycket gott tror jag :( nej jag tror faktiskt att fryshuset bara finns i Stockholm, men jag är inte säker. Men vi är så nöjda att hon fått en plats där, nu hoppas vi bara på att det är så bra som vi tror.

#4 - - Gun:

Vi har också ätit tårta idag. Det var sååå gott.;)



Vår ena son gick på Fryshusets gymnasium förut. Han gick samhälle med skateboardinriktning och trivdes bra, men det blev för långa resor (från Uppsala) så han bytte efter ett år. Det är en fin skola, hoppas dottern och ni föräldrar blir nöjda.:)



Sv: Tack! Jag får se hur jag gör, men OM jag testar no poo kommer jag berätta om det i bloggen.

#5 - - Kristina:

Det låter alldeles fantastiskt med den skolan. Det där är en av de tråkiga delarna med att ha flyttat från Sthlm - här finns inte bra alternativ till de kommunala skolorna.

#6 - - Agneta:

låter bra med värdegrunderna, jag hoppas att de står för dem med, vilket jag ju tror då Fryshuset har väldigt god renommé. Lycka till!

Sv;Nej, det är inte tulpaner utan en blomma som jag sedan har lekt lite med i bilden..bla ändrat i högdager, skuggor och fokus mm.

#7 - - Shiko:

Hej!

Hjälp mig att bli Nelly.com's nästa skodesigner.

Rösta på min skodesign.



http://nelly.com/designyourshoe/?obj=gh5cy2jOdwFj6NOKxBTi95WnvcG1OZ6s7xLtou8FeAnXO2f02yhz#shoeGallery



Ps. Kommentera min blogg när du röstat. Alla som röstar får länkningar när tävlingen avslutas

Om du har redan röstat så ber jag om ursäkt, och man kan rösta igen

Upp