halsont...igen...

Jaha så har jag ont i halsen igen, känner hur halsflussen är på gång igen. Har en läkartid till öron-näsa-hals den 19/-11 på Huddingesjukhus för detta men lär nog få en halsfluss innan dess om jag inte lyckas stävja den denna gång. Fick ett tips igår på FB om att koka upp vatten och lite äppelcidervinäger och liksom andas in ångorna en stund, sen låta det svalna lite och dricka upp det. Så det har jag gjort idag, inte gott men jag hoppas det hjälper.


foto:jag
Sjukdom | | 5 kommentarer |

Nyårsafton...

Ja så var vi då vid årets sista dag, nyårsafton.

Jag ska fira nyårsafton hemma, själv. Det är ett val som jag har gjort helt själv och jag har inga problem med det. Maken och de två yngsta döttrarna är hos svärföräldrarna och jag valde att inte följa med för jag måste iväg till skolan redan på måndag, den 3/1-11 och äldsta dottern ska fira med sin pojkvän. Och det är självklart tycker jag att hon ska göra det. För mig har aldrig nyårsafton betytt något särskilt, det är nästan som en vanlig kväll. När jag jobbade inom sjukvården så var det inga problem för mig att arbeta på nyårsafton, då var jag hellre ledig runt julafton (den aftonen är viktigare för mig). Men jag vet och förstår att folk har åsikter om att jag ska vara ensam ikväll, jag tror nästan att andra tycker att det är jobbigt att jag väljer att vara ensam på nyårsafton, men som sagt det är mitt egna val och jag har inga problem med det. Det är inte så att jag inte vill fira nyår med min familj, min familj betyder mest för mig i hela världen, men ibland väljer livet vägar åt en som man måste bestämma sig för att ta. Och jag har valt att fixa mina studier nu och det förstår min familj och dom har inga problem med att jag är hemma och firar nyår själv. Min familj vet också att jag ibland faktiskt behöver vara ensam, dom respekterar min vilja i detta. Och som sagt, nyårsafton har aldrig varit en så stor grej för mig.

Men vad betyder nyårsafton för er? Är det en väldigt viktig kväll för er?

Uppdatering om Sorbeten: Äggvitan ska i ovispad när sorbeten börjar "stelna" i glassmaskinen. Äggvitan gav oss en "fluffig" sorbet och den kändes nästan som köpt, den smälte inte direkt när den lades upp i skålen.

Gott Nytt År önskar jag er alla!

foto:jag
livet | | 20 kommentarer |

bio och middag med mamma...

Idag var jag på bio med mamma, vi så Svinalängorna. Vilken film, den grep verkligen tag i oss, många tårar blev det. Jag tyckte faktiskt filmen var bättre än boken, så blir det ibland, verkligen en sevärd film. Alla som arbetar med utsatta barn borde se den här filmen, man fick en inblick i misären som jag aldrig fått riktigt förut.

Efter filmen gick vi och åt middag på en grekisk restaurang. Jätte god mat, jag tog souvlaki med stekt potatis, grönsaker och tzatziki.

Tänk vad mysigt det är att göra saker med sin mamma, det är verkligen en ynnest att ha en mamma som man kan umgås med.


googlad bild
Nöje | | 8 kommentarer |
Upp