ibland är man knäppare än vad man kanske tror...

När jag var på min första klimatvård/utlandsrehabilitering 2005, så var vi ett gäng tjejer/kvinnor i ungefär samma ålder. Vi hade ganska roligt ihop, det hade vi hela gruppen i och för sig, men just en av dessa jämnåriga kvinnor och jag kom extra bra överens.
Vi pratade ganska mycket om våra familjer, vi hade barn i nästan samma ålder hemma och så. Så en dag berättade hon att hon gjorde en väldigt knasig sak hemma. När hennes man hade hängt tvätten så gick hon alltid in och kollade så att han hade hängt rätt. Och då menade inte hon tröjor på galgar och byxor i byxbenen, nej hon kollade så att han hade tagit samma färg på klädnyporna till samma plagg. Alltså bara röda klädnypor till ett plagg, bara blåa till ett plagg och så vidare, om han hade blandat färgen på klädnyporna så hissade hon alltid ner tvätten och gjorde om. Herre gud vad jag skrattade, det lät ju helknasigt. Men så när jag skulle sova den natten så låg jag och funderade och kom på, herre gud jag gör ju likadant! Jag hade gjort så utan att ens tänka på det. Hade min man hängt tvätten med en blå och en röd knänypa på samma byxor så kunde jag byta färg på klädnyporna, alltså varför, det är ju helt knasigt.
Morgonen efter så berättade jag så klart för henne att jag gjorde likadant fast jag inte ens hade tänkt på det. Då flikar en av de andra kvinnorna in med en mening. Jaha och ni undrar varför era män inte vill hänga tvätt och fixa hemma? sa hon. (bara någon dag innan detta hade vi beklagat oss lite) Ja vad ska man svara, klart hon hade en poäng med det. Jag skulle inte heller vilja hänga en hel tvätt om jag sen visste att min man skulle gå in och hänga om den direkt. Ja menar då kan ju han hänga den själv direkt, så att det blev rätt ;) Ja det här blev verkligen en tankeställare för mig, jag kom på flera knasiga saker som jag gjorde hemma. Jag bestämde mig då för att så här kunde jag bara inte hålla på, så gör man bara inte.

När jag sen kom hem så fick jag de första veckorna verkligen bita ihop för att inte gå in och fixa klädnyporna tex, eller allt annat knas som jag gick efter min man och rättade till. Och jag tycker faktiskt att jag har lyckats. Jag fixar inte efter honom längre. Har han gjort något, hängt tvätt, städat, lagat mat eller vad som helst, så låter jag det vara så som han har lämnat det. Det kan ju låta självklart, det tycker jag också nu. Nu kan jag inte förstå varför jag gick in och hängde om tvätten tex. men då kunde jag inte med att klädnyporna hade olika färg på ett plagg. Ja det var nog tur att hon "råkade" berätta den där knasiga saken för mig, det var en väckarklocka för mig, för hur jag betedde mig. Det lät så jäkla knasigt när hon sa det högt att jag sen på natten skämdes över hur jag faktiskt hade betett mig mot min man.

Så vi får se vad jag kommer hem med för lärdomar detta år :) Jag kanske gör något knasigt fortfarande som jag inte ens tänker på som jag kommer på då när jag är borta 4 veckor :D


bild: google
Vardag | |
#1 - - Heleena:

jisses jisses....ni är ju snäppet värre än mig hihihi har aldrig kollat klädnyporna men faktiskt kollat om han har hängt rätt och det är inte bra det heller :(



Tänk om karlarna skulle kolla oss....jag skulle bli skogstokig!



Hoppas du får en jätte trevlig lördag!!



Kram

#2 - - Marie-Louise:

Heleena: Ja tänk om dom skulle gå efter oss och kolla, f*n vad arg jag skulle bli. Men jag lovar, jag har verkligen bättrat mig efter detta :) det blev en väckarklocka för mig.

#3 - - Lejonkvinnan:

Haha, hos oss är det tvärtom. Inte med klädnypor, men med tidningar, stolar, kuddar och sådant. Jag är lite slarvig medan sambon är perfektionist, även om jag lyckats ta ur honom en del sådant genom åren :)



Kram

#4 - - Marie-Louise:

Lejonkvinnan: Om jag ändå kunde skylla på att jag var perfektionist :( Inte ens det kan jag skylla på. Jag var/är nog bara knäpp! Jag är en väldigt slarvig person i vanliga fall, så att jag gick in och bytte klädnypor på redan hängd tvätt kan jag verkligen inte förklara. Helt enkelt hel knasigt gjort utav mig. Kram

Upp