samvetet...

Idag är det ju måndag och för mig betyder det vägning. Idag blev det -0,1 kg, jaja det var minus i alla fall.

Jag vill förtydliga en sak angående inlägget i morse. Jag VET att det kommer att gå jätte bra här hemma utan mig. Maken fixar allt galant och tjejerna också. Antagligen kommer deras morgnar vara lugnare och mindre tjatiga när jag är borta, för jag vet att det är jag som tjatar på morgonen, det är jag som blir stressad när dom inte kommer iväg i tid, eller okej den tiden som jag tycker dom ska iväg då. Men mitt samvete blev lite dåligt i morse, jag fick en känsla av att jag sviker min familj genom att resa iväg. Jag längtar till den 9/3 när jag får åka iväg till sol, värme och behandlingar och just denna längtan gör att det dåliga samvetet dyker upp ibland. Självklart kommer vi allihopa må bra av att jag åker, på olika sett. Jag får rå om mig själv, jag får värme, sol och behandlingar. Maken får ta hand om markservicen på sitt eget sett, utan att jag lägger mig i. Och tjejerna kommer hjälpa till mycket mer här hemma när jag är borta, för det blir så automatiskt då man är själv hemma med dom (jag har egen erfarenhet av det). Och framförallt så kommer dom få hem en piggare, gladare och friskare mamma och maka! Men likväl kommer mitt samvete ställa till det ibland nu innan jag åker. Likväl som det kommer dyka upp när jag är därnere, för så fungerar mitt mamma samvete.


foto: jag
Familj | |
#1 - - Lena:

Det kommer säkert att gå jättebra hemma, just som du ju själv känner på dig, tror inte du behöver oroa dig, det fixar de :) Grattis till nedgången, all nedgång är positiv! Själv skippade jag vägningen i går kväll, hade ett annat möte. ha en bra vecka-Kram!

#2 - - Helena:

Vad kul att vågen pekar nedåt!

Visst är vi mammor knepiga med våra dåliga samveten? Rödstrumpan i mig funderar över hur många pappor med ständig värk som skulle ha dåligt samvete över en 4 veckor lång rehabiliteringsvistelse? Men jag förstår dig.... Tycker ändå att du ska släppa och unna dig själv det här..., utan inre restriktioner! Kram

#3 - - Marie-Louise:

Helena: Ja det skulle vara spännande att få reda på hur pappor som åker iväg tänker. I och för sig har jag träffat på pappor på mina resor och dom har längtat hem till fru och barn precis lika mycket som jag, men jag vet inte om dom har haft dåligt samvete över att dom har åkt iväg. Jag ska verkligen njuta av mina veckor, jag vet ju att dom veckorna gör oss alla i familjen gott :)

Kram och tack för dina värmande ord!

Upp