halv åtta hos mig....

Jag sitter och kikar på come dine whit me på BBC Lifestyle, det är Englands motsvarighet till vårat halv åtta hos mig. Riktigt roligt är det faktiskt, men herre gud det håller på till kl: 01.20....

Så nu sitter jag och funderar på vad jag skulle bjuda på för mat om jag skulle få bjuda 4 helt okända människor på mat. I den Engelska versionen är dom 5 tävlande, men i halv åtta hos mig är dom väl bara 4 har jag för mig. Och jag kan bara inte komma på vad jag skulle bjuda på, irriterande. Man vill ju bjuda på riktigt god vällagad mat som är välkomponerad och passar ihop. Förrätt, varmrätt och efterrätt och en drink innan maten.

Jag tror att jag skulle bjuda på ett Spanskt tema om jag skulle bjuda 4 okända människor på middag. Spansk mat är en favorit här hemma.

Förrätt: Heta räkor i olivolja, vitlök och chili och till det ett gott bondbröd. Eller en massa Tapas.
Varmrätt: Paella och en stor sallad.
Efterrätt: Där går jag helt bet, jag är inte bra på efterrätter! Men jag fortsätter att klura :)

Till maten skulle jag såklart bjuda på några goda Spanska viner, till erfterrätten skulle jag bjuda på Spanskt kaffe, Café con Leche , det är så gott det kaffet. Men jag skulle nog bjuda på Café con Leche leche, man får det i små glas och det är sött och gott och nästan som en egen efterrätt. Café con leche leche är som café con leche fast det innehåller också kondenseradmjölk och man får det i små glas och inte stora muggar, mera som en efterrätt. Det kanske skulle bli efterrätten med en tallrik med fin färsk frukt.


bilder:google
Nöje | |
#1 - - Bakfia:

jag har oxå tänkt på det:) haha, har en liten meny i huvudet!:)

#2 - - Lena:

Jag kommer....bara säg till...de verkar jättegott=) Paella...de fick jag hos er en gång när du fyllde år...de va så gott=)

#3 - - Marie-Louise:

Lena: Det är ju så gott, en av mina favoriter. Fast mammas är godare än min, tycker jag :) Så du har ätit mammas då :) Du är välkommen, ring när du är i Stockholm :)



Bakfia: Spännande, du har redan en meny klar då. Jag kom ju på min i natt :) igår kväll när jag skrev början av inlägget hade jag ingen aning, men sen bara dök den upp.

Upp