hur tänker man då....

Jag var precis ut en sväng och stötte då ihop med en liten tjej, hon var kanske 8-9 år, som var ute och gick med sin Jack Russel (tror det var en sån iaf). Bakom mig kom det en annan hundägare med en mycket större hund, en rottweiler kan det ha varit (jag är inte säker, jag är inte så bra på hundraser). Den lilla flickan slet som bara den för att kunna hålla kvar sin hund, den skällde och stretade något enormt, den ville fram till den stora hunden. Den lilla tjejen hade inte en chans, hon kunde inte hålla emot, och då var inte ens hunden stor, utan en ettrig liten sak. Det hela slutade med att mannen bakom mig vände med sin stora hund, som han hade väldigt god hand med och gick helt enkelt en annan promenad idag. Mycket klokt tyckte jag, eftersom den lilla tjejen aldrig hade kunnat hålla in sin lilla hund om han bakom mig hade gått förbi hennes hund med sin stora hund. Det kanske ska tilläggas att han med den stora hunden gick hela tiden och "pratade" och lugnade sin hund, så att den stora hunden skulle gå fot och inte intressera sig för den lilla hunden som hela tiden stretade och skällde mot denna stora hund. Han med den stora hunden gjorde inga fel alls vad jag kunde se, utan han såg också att tjejen inte kunde hålla sin hund och då vände han.

Men då tänker jag så här, hur kan man låta denna lilla tjej gå ut med denna ettriga hund ensam? Okej nu är inte jag en hundmänniska och vi har aldrig haft hund här hemma. (I julas då jag promenade med hund var det svärföräldrarnas underbara Erik jag var ute med) Men hon kunde inte rå på denna hund ensam, hon var inte stark nog ens för denna lilla hund, hon stretade emot så att hon nästan låg ner på marken när hennes hund ville rusa fram till den stora hunden. Om nu inte mannen bakom mig hade varit så klok så hade det helt klart blivit problem. Inte ett ord sa hon till hunden heller, utan hon bara försökte dra i kopplet för allt vad hon var värd.

Har någon av er hund? Och skulle ni låta någon liten (ett barn) vara ute ensam med hunden? Jag är lite nyfiken på detta för jag fattar inte riktigt. En hund kan ju också vara hur go och snäll som helst hemma med barnen men sen ihop med andra hundar så kanske det blir problem, eller ja jag vet inte riktigt.....


bilder:google
Allmänt | |
#1 - - Lena:

hallå på dig :)

jag håller helt o hållet med! Helt idiotiskt rent ut sagt av föräldrarna o släppa ett barn själv m hunden! Bra gjort av den stora hundens ägare o ta en annan väg, inte säkert att nästa hund som hon möter gör det... Ha en bra fredagkväll, Kram!

#2 - - Lejonkvinnan:

Vi har ingen hund, men jag skulle gärna vilja ha en liten dammtuss. Men jag skulle inte låta typ Lillen gå ut med den om några år, för även om hunden är snäll så vet man ju inte vem man möter. För ett tag sedan var det en grabb här i byn som var ute och rastade en större hund, en grannes hund, och den flög på en gammal tants hund. En liten pappillon, och den blev i hjälbiten :( Inte kul alls.



Ha en fin kväll!

#3 - - Marlene:

Klart man inte kan låta barnen gå ut med hunden hur som helst. De ska kunna hålla hunden och veta hur man gör med lydnad osv. Nån har sagt att 12 år är lägsta åldern för ett barn att vara ensam med ett djur över huvudtaget och det tycker jag låter sunt.

#4 - - Marie-Louise:

Vad skönt att läsa era kommentarer, då är det inte bara jag som reagerar på detta. Marlene, 12 år kan jag tycka är en rimlig ålder, beroende på djur. Och man måste ju alltid tänka på att det inte bara är ens egna hund som kan göra något galet, det finns väl alltid andra hundar ute som man möter som man inte vet ett dugg om. Nej jag tyckte både synd om flickan och hunden, det är ju dom vuxna som måste förstå och stå för gränserna.

#5 - - Helena:

Vansinnigt! Stackars tjej. Nästa gång är risken att hunden som hon möter inte är lika cool..., och kanske inte har en lika cool ägare!

Ha en goooo helg! Kram Helena

#6 - - Marie-Louise:

Helena: Välkommen hit. Precis så tänkte jag också. Trevlig helg på dig också.

#7 - - Marie-Louise:

Helena nu förstod jag ju vem du var :) kopplade inte din adress till din blogg, för mig heter du ju Bloggmorsan.

Upp