Månadens sötsak... Polkagris...
Jag valde att göra en polkagrisglass på månadens smaktema, polkagris.
Jag hade mitt "vanliga" glassrecept som utgångspunkt och adderade sedan krossade polkagrisar.
Polkagrisglass:
6 dl gräddmjölk (3 dl mjölk + 3 dl grädde)
6 äggulor
1,5 dl strösocker
1,5 dl polkagrisar
Vispa äggulor och socker poröst. Mortla polkagrisen till ett pulver. Hetta upp gräddmjölken. Vispa ner den heta gräddmjölken i äggsmeten, vispa hela tiden och häll i polkagriskrosset. Häll i smeten i den tjockbottnade kastrullen och vispa hela tiden till du har en len kräm. Låt krämen svalna i kylskåp. När den är genomsval kör du smeten i glassmaskin tills glassen är lagom kall. Vi hade krossade polkagrisgodisar uppepå glassen som strössel.