Semestern...

Å semestern, den var underbar, vi vill bara tillbaka båda två. Vi kollar redan nu resor till Egypten för nästa vår, alltså 2011, fast då vill vi ha med alla barnen. Det fanns så mycket där som vi vill visa barnen och det finns så mycket som vi inte han med på våra 8 dagar. Men jag ska försöka ge en kort redovisning av semester veckan.

Torsdag 14/1-10
Vi skulle vara ute på Arlanda senast kl: 05.40, planet går 07.40 och vi ska vara där senast 2 timmar innan planet går. Vi får skjuts ut till Arlanda av en arbetskompis till maken, han hämtar upp oss ungefär kl: 05.00. Vi var så trötta maken och jag, vi hade ju knappt kunnat sova något alls på natten. Jag tror att jag somnade runt 02.00. Men vi väcker flickorna för att säga hej då, det ville dom att vi skulle göra och vi åt frukost ihop kl:04.30, mysigt.
Framme på Arlanda fungerar allt smidigt med incheckningen och så. Vi hinner handla lite dricka och grejer efter passkontrollen och sen sitter vi förväntansfulla och väntar.
Resan tog ca: 5,5 timmar och planet var så trångt. Det gick bara inte att sitta ordentligt. Inte precis ett plan för en reumatiker kan jag säga, attans vad jobbigt det var. Men ska man på semester så får man lov att stå ut. Eftersom vi skulle på "bröllopsresa" så tänkte vi unna oss frukost på flygplanet och det skulle vi inte ha gjort kan jag säga, för äckligare smörgås har jag nog aldrig ätit. Vi beställde in en varsin smörgås och kaffe, det gick på 140 kr för båda, mackorna kostade hutlösa 50 kr styck. Dom var så torra, trista och äckliga att jag fick bara ner några tuggor, det gick bara inte att äta upp den. Men det är vackert att flyga, utsikten över molnen är underbar tycker jag.




Bilder från flygplansfönstret. Foto: Jens H

Okej man har ju hört skräck historier om flygplatsen i Egypten, det skulle fyllas i visum på flygplanet och alla har sagt att passkontrollen på Egypten är så jobbig. Döm om våran förvåning när vi inom 35 minuter sitter på bussen ut mot hotellet. Vi var helt förvånade, vad var detta, skulle det flyta på så bra. Ungefär kl:15.30 lokal tid (Egypten ligger 1 timme före oss) så kom vi till hotellet. Vi fick vårat rum och utsikten gjorde oss mållösa, det var så fint. Fritidsresors personal hade gjort i ordning lite fix till vårat rum, jag hade skvallrat om att vi skulle ner på försenad bröllopsresa, så det fanns öl, frukt, nötter och extra vatten på rummet till oss.


utsikt från balkongen. solen gick ner ganska tidigt, ungefär vid 17-18 tiden.

Vi gick runt på hotellområdet och kikade på allt. Det var så fint. Sen blev det dax för middag, buffe. Faktiskt helt okej mat varje dag. Vi hade valt all-inclusive så vi hade frukost, lunch, mellanmål, middag och fri dricka varje dag och det var ganska skönt att ha. Vi var inte tvungna att leta efter restauranger varje dag utan kunde lugnt äta på hotellet. Första kvällen stöp vi i säng ganska tidigt och somnade direkt.


bilder från hotell området. Foto: Marie-Louise och Jens H
Egypten | |
#1 - - gwendolen:

Gud så fina bilder och vad mysig er resa verkar ha varit! :D

#2 - - Marie-Louise:

gwendolen: Välkommen hit och Tack! Vi hade så himla bra i Egypten, vi är helnöjda. Vill resa tillbaka fast då med våra barn också, dom fick vara hemma denna gång. D

Upp