ond rygg....

Jag får nog skylla mig själv men idag har jag fasansfullt ont i ryggen, beror nog på bärplockningen igår. Att jag inte ens ska kunna plocka blåbär. Det är en jäkla sjukdom det här, reumatism. Mitt sitter främst i rygg, nacke, axlar och höfter, sen kan det flytta sig runt i kroppen och ge mig smärtor i fötterna, händerna, benen eller vart som helst, men rygg, nacke, axlar och höfter dom känner jag alltid av och idag mer än någonsin. Men det måste vara värt det, jag kan inte bara sitta inne och vara still, jag måste göra saker och röra på mig även om jag vet att jag dagen efter får betala för det. Där är skillnaden när jag får vara på vårdresa och får sjukgymnastik nästan dagligen, efter 1 vecka eller 2 kan jag till och med gå ut och dansa utan att det slår tillbaka dagen efter. Men hemma blir det aldrig så. Antagligen är det många faktorer som spelar in där, sjukgymnastik, bassängbad, värme, allt fram dukat och klart, till och med städning av rummet får man så det är klart att kroppen mår bättre då. Jag skulle önska att jag kunde få en sådan resa var 6;e månad, det skulle vara perfekt för kroppen. Men om jag har tur kan jag få en resa om 2 år och då ska jag nog ha rejäl tur. Allt sånt där drar dom ner på, det blir bara svårare och svårare att få en resa, men jag ska försöka och söka.

Hunden ni såg på bilderna i förra inlägget är mina svärföräldrars hund. Han heter Erik och är en Samojedhund. Han är så fin och han är nästan lika gammal som min yngsta dotter. Alla mina barn var med när hunden skulle inhandlas och dom blev kära i lilla Erik direkt. Farmor och Farfar ville ha en hund som kunde gå ihop med barnbarnen direkt och det har den här fina hunden gjort. Direkt blev det ett speciellt band mellan hunden och barnbarnen (mina döttrar).

Just det ovädret. Det blåste bort. Vi fick inget rejält oväder utan det kom lite regn och en massa blåst men sen försvann det. Vi trodde vi skulle få åska och blixtar men tji fick vi, det kom aldrig. Men idag har vi en grå dag, så idag ska jag kurera ryggen genom att läsa bok och lösa korsord hela dagen.

Ikväll ska jag smaka på de sista kräftorna. jag gjorde ett litet experiment genom att koka en ny lag som dom nu har legat i hela natten. Ska bli spännande att se om dom smakar mera salt nu.

oväder på gång...

Det blir nog oväder här i natt.

       
foto:jag

världens finaste samojedhund...

Här får ni en bildserie på världens finaste hund.


foto:jag

loppis och blåbär...

Ja det blev loppis idag också, idag kom jag hem med ett gäng böcker, jag älskar böcker. Jag säljer iväg böcker på Tradera som jag inte gillar så mycket eller som jag har läst och vet att jag ej vill läsa igen, men jag köper på mig böcker också hela tiden så det syns aldrig i bokhyllan att jag säljer iväg några. Men ja ja det är väl bra att man kan få tjäna sig en hacka genom Tradera så att man kan köpa lite nya böcker med gott samvete.

Sen har jag varit i skogen i drygt 2 timmar och plockat blåbär, jag fick drygt 3 dl. Så ikväll blir det blåbär med socker och mjölk till kvällsmål.

Jag gillar verkligen mina svärföräldrar, dom är guld värda. Det är skönt att alltid få känna sig välkommen och att dom alltid har fått mig att känna mig delaktig i "deras" familj. Jag har alltid hört till och det är så fint och skönt.

Kräftor blev det ikväll också, men det är bara jag som äter kräftor hät så det blev lite över. Nu ska jag exprimentera med en ny lag som dom ska få simma i till imorgon. Då hoppas jag att dom är lite mer salta i smaken så jag kan sörpla riktigt ordentligt imorgon.

 


regn, regn, regn och loppis...

Igår och i natt har det regnat något alldeles förfärligt mycket. När jag tittade ut i natt så var det som att se in i en dusch, men det smattrade hemtrevligt mot taket och jag somnade om ganska fort. Nu idag är det mulet och regnet hänger i luften, kanske blir det en biltur in till Bollnäs eller så blir det bara en innerdag med bok och tidningar, jag har inte bestämt mig ännu.

Igår hittade jag en fin sockerkaksform på loppis och ett gäng tårtgafflar, och några Mangaböcker till yngsta dottern, allt som allt gick det på 90 kr, ganska överkomligt. Jag skulle kunna köpa massor på loppisar men det ska ju gå och få hem allt också. Inte det lättaste när man åker buss, så jag köper lite då och då när jag är här och hälsar på.

Jag har i alla fall lyckats få diska här nu 2 gånger, det gäller att vara snabb till diskbaljan, annars är svärmor där direkt. Men jag tycker allt att jag kan få diska lite när hon lagar all maten, dukar och fixar allt. Då är det inte mer än rätt att jag hjälper till med disken ibland tycker jag.

Lite synd att jag inte får in några bilder nu, men ni får fler bilder sen när jag kommit hem igen.

 

loppis...

Idag har vi tagit en sväng runt på massa olika loppisar, så mysigt. Vi har även avverkat Dollar Store, Rusta, Ö&B och en massa andra affärer.

Ösregn har vi också haft så nu är luften lite högre och klarare. Snart blir det nog en liten kvällspromenad.

en sväng hos svärföräldrarna....

Jag är en sväng hos mina kära svärföräldrar nu. Skönt att bo i villa ett tag och att ha naturen utanför husknuten. Bortskämd blir jag också, frukost, lunch, middag och fika framdukat och fixat, men idag tog jag i alla fall disken. Nu ska jag ta mig en kvällspromenad och kika på hästarna nere i hagen. Bilder får ni sen när jag är hemma igen.
Vi hörs snart igen.

       

öppen planlösning...

Öppen planlösning är ju så modernt nu för tiden. Kanske skulle vi låta det vara så här...


foto:jag

Bacardi Breezer....

Nu ska jag dricka lite Bacardi Breezer watermelon, den är så god. Jag testade också Bacardi Breezer cranbeery men den var inte alls lika god, lite för bitter i smaken för min smak. Men Watermelon är söt och svalkande och god.


nya fönster..

Nu har vi nya fina fönster i alla rum förutom köket där dom ska byta imorgon. Så skönt att det nu nästan är klart. Det ska upp lister på insidan också av alla fönster och det ska dom fixa imorgon eller senast i övermorgon, men det värsta är gjort nu i alla fall.

Våran stackars katt var livrädd hon låg och tryckte under soffan hela tiden. Vi försökte ha henne i kattburen men det gick inte, hon blev helt tokig i den så då var det bättre att hon fick gömma sig.Jag försökte lura en av döttrarna att det skulle vara vara en glipa vid fönstret, men hon gick inte på det.
Konstigt ;)

skönt...

Nu borras det och bryts och livas rent allmänt här hemma, nu har dom börjat med fönstrena. Skönt.

vi väntar och väntar...

Nu har vi tömt alla fönster igen och väntar nu på att dom ska komma och fixa våra fönster. Kl:7.30 sa dom att dom skulle vara här idag så vi får väl vänta och se och hoppas på att det snart ringer på dörren.

Uppdatering: Vi väntar fortfarande och klockar är nu 12.15, jag blir så trött, hela dagen blir ju förstörd av denna väntan. Nu hoppas jag bara innerligt att dom verkligen kommer idag!

leksaker...

Sitter och kikar på IKEA´s hemsida och har fastnat på leksakerna. Å om tjejerna var mindre vad jag skulle kunna/vilja handla. Dom har världens sötaste spis, fina bestick, kastruller, dricksglas och en hel massa annat som är tåliga och lekvänliga och lagom stora för barnlek. Men jag får vänta med allt detta tills jag blir mormor, som jag hoppas dröjer några år dock. Men när vi blir mormor och morfar då ska vi ha världens lekrum här hemma till våra barnbarn har jag bestämt. Vi kommer ha rum över när döttrarna är stora och har flyttat hemifrån så det ska nog gå att få till, hihi. Vilka knasiga drömmar man kan få bara av att kika på en hemsida.
bilder lånade från: IKEA


Jamie Oliver i Sverige...

Just nu på kanal5 är Jamie Oliver i Sverige, ett riktigt trevligt och mysigt program. Dom där blåbärsbullarna måste jag testa och knäckebrödet. Det var roligt att se våra "nationalrätter": ärtsoppan, kräftorna, rödbetorna, knäckebrödet m.m. Och ja Sverige är ett unikt och fint land på många sett! Tänk vad hemmablind man blir.

Han är helt förälskad i våran mat verkar det som och han tycker att vi kryddar våran mat så mycket. Lite roligt tycker jag då vi ofta får höra att Svensk mat är så klen i smaken. Men han jämför väl med Engelsk mat och då blir väl allt kryddigt och gott kanske, jag vet faktiskt inte för jag har aldrig varit i England så jag har aldrig testat deras mat, så jag går på rykten.


bild:google

tradera....

Det här med Tradera fungerar riktigt bra även på sommaren, jag trodde inte riktigt det när jag lade upp mina auktioner för drygt 2 veckor sedan men allt blev sålt och det till ett ganska bra pris. Vissa saker får man mera för och vissa saker får man mindre för, men det jämnar nästan alltid ut sig i slutändan. Så nu har jag lagt upp lite nya auktioner så får vi se hur det går den här gången.

regn...

Regnet öser ner hos oss. I flera timmar har det ösregnat nu och jag tror nog att det kommer regna hela natten, det verkar som det. Vi får se om vi får någon åska i natt kanske.

Men vad kallt det blir direkt när regnet kommer. I natt blir det till att ha täcke i påslakanet. För någon natt sedan låg vi och toksvettades hela nätterna med inte ens ett lakan på oss och nu måste täcket fram. Ja vädret skiftar snabbt.
bild:google

bröst...

Tänk om alla flickor, kvinnor och tanter kunde vara stolta över sina bröst.

Min kära underbara dotter skriver ett inlägg idag på sin blogg om nackdelen med stora bröst.

Våra flickor och unga kvinnor skulle behöva få vara stolta över just deras bröst. Dom skulle behöva få känna att just deras bröst är bäst i hela världen. Deras bröst ska en vacker dag ge näring och mat till ett barn om det vill sig så väl.

När jag var ung så tänkte jag inte så mycket på mina bröst faktiskt, dom bara fanns där. Jag tror att det är mera "hysteri" över utseendet och brösten idag (känner mig lastgammal när jag skriver detta). Jag hade i och för sig ganska små bröst innan jag fick barn så jag behövde inte ha bh och brösten var inte i vägen då jag skulle springa eller göra kullerbyttor eller stå på huvudet. Jag tror inte riktigt att jag började tänka ordentligt på mina bröst faktiskt innan jag skulle amma. Jag tänkte inte så mycket då heller om jag ska vara ärlig för jag tog för givet att amningen skulle fungera och det gjorde den också. Men sen efter amningen så märkte jag att brösten inte var som innan, då började jag tänka på dom, främst för att jag nu måste ha bh. Men också för att jag nu är stolt på ett annat sett över mina bröst, visst dom hänger och är uttöjda och lite ledsna, men dom gett mina 3 underbara döttrar mat. Under deras första månader så överlevde dom på grund av att jag kunde ge dom mat från mina bröst och det är ganska underbart. Visst skulle dom ha överlevt även om mina bröst inte hade kunnat ge dom mat, det finns nappflaskor och ersättning, men att få amma sina barn är speciellt.  Jag tror också att man genom amningen knyter en viktig kontakt till sitt barn, inte bara det att man ger dom mat utan dom får närhet, värme, dofter och hjärtljud.

Så alla flickor, kvinnor och tanter ska vi inte få vara stolta över våra bröst, hur dom än ser ut bara för att det är våra bröst? Ge min kära dotter lite positiva bröstkommentarer, hon behöver nog det ;)

sovit för länge...

Jag har sovit alldeles för länge idag. Kroppen känns tung och ond, rösten vill inte komma igång och huvudet har ett band runt sig. Det är så skönt att ligga kvar i sängen om mornarna, få somna om en liten stund då och då men sen när man väl pallrar sig upp känns det mindre skönt. Halva dagen har gått och kroppen mår inte direkt bättre av att ha legat flera timmar för länge. Men nu efter en mugg kaffe och 2 smörgåsar så känns det lite bättre, snart ska jag inta mugg nummer 2 och sen kanske järnbandet runt huvudet vill ge vika i alla fall, rösten kommer igång snart bara jag får prata upp den lite och kroppen ja men den är ju som den är, inte så mycket att göra åt just nu.Utanför oss bankar dom upp byggställningar just nu fast det är lördag, dom ligger säkert efter i schemat. Hoppas bara att byggställningsarbetarna får bra med OB pengar av att arbeta helg, det är dom värda.

fredagsmys....

Nu är det dags för fredagsmys. Vi har ätit hemmagjord pizza idag och snart blir det nog en film och godis (kvar från igår), lite ostbågar och cider kanske också slinker ner i magen.

Äldsta dottern och jag hade tänkt oss en kvällspromenad ikväll men alltså jag tror inte att den kommer att bli av om jag känner oss rätt. Och just nu är det faktiskt lite kyligt här, bara 18 grader har vi. Nu har vi varit bortskämda med värmen så länge att det här känns kallt. Så ja jag tror helt enkelt att den där promenaden  tar vi kanske imorgon.

Vi har förövrigt en ganska så knasig katt här hemma. Hon "pratar" med oss hela tiden, ibland så räcker det med att man tittar på henne så "pratar" hon och hon är så sällskapssjuk att det är inte klokt. Säger man hennes namn så svarar hon direkt och har man varit hemifrån så skäller hon på en när man kommer hem, världens utläggning har hon vid ytterdörren, som om hon har suttit och väntat på en (värre än en orolig mamma). Hon förföljer oss runt i hela lägenheten och ska alltid vara där vi är. När vi sover ligger hon alltid i våran (husses & mattes) säng och hon ska ligga närmare oss än vad våra egna barn gjorde då de var små, hela natten så ligger hon tryckt intill någon av oss (mest husse om jag ska vara ärlig). Om vi (husse & matte) pussas eller så blir hon svartsjuk och försöker komma emellan, lyckas inte det så blir hon sur och travar iväg med svansen högt i vädret. Hon är verkligen en väldigt speciell katt. Katter brukar ju vara självständiga djur men inte våran lilla katt inte, hon bara måste vara med oss hela tiden och se efter vad vi gör.
När man klappar henne så börjar hon alltid att slicka på våra händer och armar. Och ofta sitter hon bakom mig i soffan på kvällarna och snusar och slickar på mitt hår. När jag äter ostbågar så sitter hon alltid nedanför och tigger. Hon är så himla söt och go, men vad trött jag kan bli på henne ibland, att alltid bli förföljd då man är hemma är lite jobbigt....


jag tar tillbaka...

Jag tar tillbaka inlägget från igår kväll/natt. Nu sitter jag här och det är bara 18 grader och när jag var ner och handlade så blåste det lite kallt och det var faktiskt lite kyligt om benen.

Förlåt, förlåt allt är förlåtet ge mig värmen tillbaka...

sommarvärme...

Vilken sommarvärme vi har, nu har vi 27 grader ute och klockan är 23.30 ungefär. Det är egentligen inte riktigt klokt. När hade vi en sådan här het sommar sist? Jag kan inte minnas att jag någon gång har varit med om en liknande sommar. Heta somrar har jag haft men så här, i Sverige.... Men jag klagar inte, absolut inte. Även om jag har ont i min reumatiskakropp nu fast det är så hett så är det ingenting mot hur det brukar kännas.

Vi trodde vi skulle få lite regn idag men vad vi bedrog oss, det blev knappt fuktigt på marken. Men det doftade regn i alla fall och det är väl alltid något.


lite fuktigt på marken om man tittar väldigt ordentligt.

överföra fobier...

För några kvällar sedan ringde mellandottern och ville att jag skulle komma ner och öppna porten till henne, hon hade glömt sina nycklar. Jag tog det lite lugn, knöt ihop soppåsen och så innan jag gick ner. När jag är i trappen hör jag hur någon tokrycker i portdörren, så jag skyndar dit. Där står dottern och rycker i dörren.
Så när jag öppnat porten så frågar jag om hon har blivit jagad eller vad? -Nej, men f*n det finns ju äckliga råttor här, svarar hon.

Förlåt men jag tror att jag har överfört en liten råttfobi på min dotter...

liiiite godis....

Jag var ner och handla lite godis (som blev väldigt mycket) och en tidning, så nu ska jag sätta mig i soffan och mysa. Härlig kombination va, tidningen Må Bra och massor av godis? Men just nu är det "den" tiden i månaden och då måste jag ha godis. Jag blir alltid fullständigt akut godissugen när mensen är på gång.


innehållet i min väska...

Jag tänkte jag skulle härma Spiderchick lite och visa upp innehållet i min väska. Har just nu inga bloggidéer och då passar det väl bra att visa vad som ryms i en väska.

Just nu har jag min "sommarväska" som jag köpte när jag var på vårdresa på Teneriffa. Den var perfekt att ha där nere då handdukar och grejer skulle med på träning och sjukgymnastikbesök och nu hemma är den perfekt på sommaren, allt ryms. Tyvärr ryms det lite väl mycket i den ibland vilket känns i ryggen. Men den är bra att ha och lagom sommarsnygg tycker jag.I den rymms just nu:
- Plånbok
- Nycklar
- Nyckelbricka till soprummet (jag passade på att slänga skräp då jag gick en kvällspromenad i förrgår)
- Zovirax (bra att ha, men vet aldrig när ett munsår kan dyka upp)
- 1 paket Tamponger (bra att ha)
- Frimärken
- Försvarets Hudsalva (fungerar på allt, torra läppar, torra nagelband, småsår m.m.)
- Mp3
- Mobil (självklart, den måste med)
- Hårsnodd
- Accessbusskort/ SL-kort
- Blandade värktabletter (ett måste då jag alltid har värk i kroppen)
- Kvitton (bara nerpulade)
- Skrivbok + penna (bra att ha om tankarna börjar snurra för mycket i skallen på mig)
- Kameran (ej med på bild av förklarliga skäl)
- Starbucks after coffe mints
- Läkerol halstabletter
- 1 svart linne
- post-it-lappar
- 1 gammal bussremsa som är slut (borde kastas)Jag brukar nästan alltid också ha näsdukar, våtservetter, bindor och tuggummi i väskan men det måste ha tagit slut och ej fyllts på den här gången.

ont i kroppen...

Jag kom på nu varför jag hade extra ont i ryggen och kroppen imorse, jag var och tränade igår efter ett långt uppehåll. Uppehållet har varit på några veckor, veckorna har liksom bara gått...

Värk i kroppen och ryggen har jag jämt mer eller mindre på grund av mina reumatiska sjukdomar,  Psoriasisartrit och Beschetrew, men imorse var det värre än vanligt.

Jag körde crosstrainer igår i 15 minuter och snabb promenad på löpbandet i 15 minuter, sen lite styrketräning och bollövningar och stretch. Samma program körde jag idag igen. Så träningsvärk imorgon också då....


ryggvärk...

Imorse när jag vaknade kom jag knappt ur sängen på grund av att ryggen värkte sådant. Men skam den som ger sig upp måste man ju så till slut kom jag upp. Idag skulle dom byta alla våra fönster i hela lägenheten så vi tog det sista rycket nu i förmiddags med att tömma alla fönster och 1 meter runt om och framför varje fönster. Det är inte det roligaste att göra med en värkande rygg kan jag lova, men det ska ju göras. Nyss ringde det på dörren och utanför står förmannen (heter det så tro) för fönsterbytarfirman, det blir inget fönsterbyte idag får vi reda på.  Han sa att alla fönster som dom hade beställt hade inte hunnit komma och dom skulle inte få dom innan måndag. Så måndag morgon kl 7.30 skulle dom komma igen lovade han mig. Så nu ska vi alltså ställa tillbaka alla blommor, tömma soffan och eventuellt kanske få upp någon gardin också. F*n vad trött jag blir...


Vi som hade tömt så himla bra vid alla fönster.


Dom här kaktusarna stod förut i vårat vardagsrumsfönster. Det är inte klokt vad stora dom har blivit. Jag tror faktiskt inte att vi ska ha kvar dom.

bullskorpor...

Jag hade ett gänga halvfärska bullar liggande hemma så jag tänkte göra lite bullskorpor. Det är precis vad det låter som, skorpor gjorda av bullar. Receptet har jag hittat i boken: A Pieceof Cake av: Leila Lindholm.

Man skär bara bullarna eller längderna i 1 cm tjocka skivor och lägger dom på en plåt, penslar lite smältsmör på varje bullskiva och sedan in i ugnen i 150 grader i ca: 30 minuter.

Hur enkelt som helst och supergott. Perfekt när bullarna hemma inte är helt färska längre, istället för att slänga dom så kan man göra skorpor av dom.
kejsarsnitt...

Jag har precis börjat läsa en ny bok. En handbok från Vi Föräldrar: Kejsarsnitt av: Viveka Holmertz.

Alla mina 3 förlossningar har slutat med kejsarsnitt och jag har aldrig riktigt lyckats förlika mig med det. Jag har inte känt mig som "en riktig kvinna", larvigt jag vet, men så har det känts. Nu var det 11,5 år sedan mitt senaste kejsarsnitt så det är väl dags att ta tag i problemet och liksom förlika sig med det kanske. Jag/vi ska inte ha flera barn nu så kejsarsnitt är helt enkelt mitt sett att föda barn på, så är det. Men jag kan känna mig otillräcklig. När mina fina, härliga döttrar ska få barn så kan inte jag hjälpa dom ordentligt, jag har i och för sig erfarenhet av ett långt värkarbete men jag har ingen erfarenhet utan en vaginal förlossning, mina erfarenheter är kejsarsnitt och det känns lite konstigt och otillräckligt. Som tur är så finns det en moster, en mormor och en farmor att rådfråga då det gäller vaginala förlossningar, hur värkarbeten kan starta och allt sådant som jag faktiskt inte kan svara på för jag har aldrig upplevt det.

När jag skulle få mitt första barn så var jag 20 år och naiv. Jag var helt säker på att min förlossning skulle sluta som en "vanlig" förlossning, i min tankevärld så fanns inte kejsarsnitt. Min mamma och min syster hade ju fött barn flera gånger utan problem så jag trodde helt enkelt att så skulle det bli för mig också, men så blev det inte. Jag gick 17 dagar över tiden och han fylla 21 år, jag skulle ha fött 12 dagar innan min egen födelsedag var det tänkt, men så blev det inte. Jag blev igångsatt med gel och sedan med dropp men det ville sig inte, i 4 dygn höll vi på. Vi kom in till förlossningen för igångsättning tisdagen den 17 augusti 1993 och på fredagen den 20 augusti 1993 så kom äntligen våran efterlängtade bebis med ett akutkejsarsnitt. Dom 4 dagarna är ett virrvarr av händelser, känslor, tankar och smärta. Jag minns allt av dessa 4 dygn men samtidigt så minns jag ingenting!

Men mera om kejsarsnitten i ett annat inlägg.

mera foton...

2 fulla kartonger med foton som jag måste/vill gå igenom. Jag måste inhandla ett stort antal fotoalbum känns det som. Det ryms så mycket minnen i alla foton och inte ska alla minnena ligga nedpackade i kartonger. Men dom ska in i fotoalbum så att vi kan sitta och bläddra och njuta av minnena. En hel hör med fulla fotoalbum stod det där också, det gick lite fort när vi packade upp vissa saker när vi flyttade hit, så fotona måste bara ha ställts där vid vårat sovrumsfönster under ett bord och liksom nästan glömts bort. Men jag ska ta tag i det nu. Så fort dom har fixat fönsterna så ska jag lägga upp alla foton på köksbordet och minnas.

Är det någon av er som vet vart man kan få tag på fina, bra och relativt billiga fotoalbum? Jag kommer att behöva köpa många...
reseväsk full av foton...

Jag har sprungit omkull den här lilla reseväskan nu flera gånger så äntligen tog jag mig tid att ta upp den och öppna den. Inuti låg en hel massa foton på våra tjejer. "Skolfoton" fast mest från dagistiden. Vilka minnen som väcks till liv när man ser allt det här.


1:a fotot: äldsta tjejen, 2:a fotot mellantjejen 3:e fotot yngsta tjejen. Dom är visst ganska lika varandra.

Snart ska jag tömma vid fönstret i sovrummet och då vet jag att jag kommer att hitta en stor kartong full med foton och där blir jag nog fast i minnenasvärld ett bra tag.

fönsterbyte...

På onsdag kommer dom till oss för att fixa fönsterbyte av alla fönster i hela lägenheten. Vilken pärs säger jag bara. Vi har saker, grejer och blommor (massor av blommor) vid alla fönster och dom vill att vi ska göra fritt minst 1 meter runt alla fönster, oj oj oj....Det där är bara 2 av 8 fönster...

Och nyss kom jag på att jag tror att jag måste tömma balkongen också, för dom kanske måste komma åt där när dom ska byta köksfönstret och balkongdörren. F*n det blir till att sätta fart snart...

larvigt...

Okej, jag vet att jag är kort men det här är ju larvigt. Dom här byxorna skulle vara Trekvartslång....


raderat inlägg...

Sitter och funderar på det här med mina förlossningar/kejsarsnitt. Jag skrev för några dagar sen om dom men sen raderade jag inlägget dagen efter, jag vet inte riktigt varför jag gjorde det och nu saknar jag det inlägget. Så ja, det blir nog ett nytt inlägg om dom snart, jag ska bara fila lite på hur jag ska skriva det.

svettigt...

Tog en tur ner till centrum för att handla, hämta paket och gå på apoteket, jag tyckte att det kändes lite svalare ute idag. Men oj så fel jag måste ha haft. När jag kom hem så såg det ut som om jag hade kissat på mig.... Vilken tur att jag hade en långtröja över byxorna.Man kanske inte ska ha gråa byxor ute i den här värmen...

duggregn...

Det duggregnar här hos mig. Riktigt skönt med lite fläktar som drar genom lägenheten och kyler ner, kanske kan jag få sova i natt.

För några dagar sedan skrev jag ett inlägg om mina förlossningar/kejsarsnitt här på bloggen, men jag tog bort det sen dagen efter, det kändes för privat. Men det känns lite konstigt nu när det är borta. Kanske ska jag skriva det igen... vi får se.

i natt...

I natt höll jag på att flyta bort, det var varmt som i bastu inne i sovrummet fast jag hade fläkten på. I morse såg jag varför det varit så varmt. Hela våran lägenhet är numera inbakad i plast. Jaha tack, kan det bli bättre nu i värmen.På eftermiddag så började det bli lite mörkt här inne i lägenheten och jag går ut på balkongen och kikar. Jippi en hel hög med moln har samlats ovanför oss, kanske kan vi få lite regn tänkte jag. Men nej dom drog förbi väldigt snabbt utan att släppa av något regn. Mitt huvud skulle behöva en rejäl urladdning nu, regn och åska skulle sitta fint tror jag. Jag har till och med hängt tvätt på balkongen för att regnet kanske ska komma.

Men ja just det, jag hände ju tvätt på balkongen hela dagen igår också men det kom inget regn då heller. Men all tvätt är i alla fall tvättad nu, tvättkorgen är tom. Och alla sängar är urbäddade och lakan, täcken m.m. är tvättade och torkade och hopvikta och ligger nu bara på sängarna och väntar på att ägarna till sängarna ska komma hem och bädda rent. Kanske ska jag ikväll orka vika all tvätt som ligger i högar i vardagsrummet, jag får passa på när det är något bra på tv kanske. Igår dammsög jag också hela lägenheten, inte helt genomtänkt i den här hettan. Jag var genomsvettig och kokhet när jag var färdig, men det är skönt med rena golv.

råttor....

Står nu ikväll i godan ro på balkongen och bara kikar ut och märker liksom i ögonvrån hur något rör sig väldigt fort på marken vid soptunnorna. Och ja var det inte det äckligaste djuret jag vet som sprang där, en stor fet råtta. Alltså fy fan rent ut sagt. Man vet ju att dom finns här runt i Farsta, tex, på väg till centrum ser man dom ibland och så men inte precis här där vi bor. Eller jo det är klart att jag vet att dom finns men jag har inte sett dom förut. Vid våran gård har vi ett fritids och det verkar som om råttorna bor under deras lekstuga/redskapsbod. Jag har nu ikväll felanmält detta till hyresvärden och hoppas nu på att dom kanske kan lägga ut gift eller något, ja hoppas kan man väl alltid få göra.

Detta skrev jag: Det bor en råttfamilj under lekhuset/redskapsboden på fritidshemmet (namnet på fritidshuset) och vid vårat sopnedkast. Stora råttor springer fram och tillbaka utanför porten till Torsbygatan 15. Kanske kunde ni lägga ut råttgift eller något nu då det verkar som om fritidshemmet håller semesterstängt.

Och bloggknasig som jag har blivit så försökte jag få till ett foto på dessa äckliga råttor som sprang fram och tillbaka men det blev inga bra kort. Kanske lika bra det så slipper vi/ni se dom. Men blä för vilda råttor!

oops...

Fick en lapp i brevlådan alldeles nyss. Nu ska det visst bli fönsterbyte den 21 juli. Men i förmiddags sa dom att det skulle ta några veckor innan dom kom hit, jaja, den 21 juli blir det då. Då vet jag/vi i alla fall, skönt. Knepigt bara att flytta allt från fönsterna nu när jag är själv hemma.... Men det ska väl gå.

mörkrädd....

Jag är mörkrädd. Så fort jag är ensam hemma blir jag mörkrädd det räcker med att ett av barnen är hemma så försvinner min mörkrädsla men i natt var jag mörkrädd. Lampan på toaletten fick lysa lika så spisfläkten och jordgloben i äldsta dottern rum. Byggställningarna utanför fönsterna gör ju inte mörkrädslan mindre precis. Men jag klara det, jag vet att det inte är farligt jag är bara mörkrädd.

Imorse vaknade jag av att det slog och bankade som bara den utanför sovrumsfönstret så jag kikade ut och såg att dom (byggjobbarna) höll på att ta ner takrännorna utanför vårat fönster. När jag lagt mig igen så hör jag världens surrande och tittar ut igen och ser att ett helt getingbo har lossnat så jag slog fort igen fönstret. Vi har alltså haft ett stort getingbo utanför vårat sovrumsfönster.


Men nu måste jag kolla när dom ska fixa/byta våra fönster, det känns som om dom kommer närmare och närmare oss och vi har inte fått någon lapp i brevlådan om när dom ska komma. Ska nog ringa på grannen idag och se om dom har fått någon information om när dom kommer dit. Det vore inte så roligt om dom ringer på dörren här en morgon och vill in och byta fönster och jag inte har tömt ett enda fönster. Måste verkligen kolla upp detta idag.

Uppdatering: Ringde och kollade om fönstrena, det verkar som om dröjer 1 vecka eller 2 innan dom hinner hit till oss och vi skulle få avisering i brevlådan i god tid innan så att vi hinner fixa tillgängligheten innan. Då vet jag det. Då kanske jag skulle ta mig till Rengsjö då i några dagar. Om jag bara får passning av katten, eller ska jag ta med henne kanske?

förlossningar...

Jag har precis kolla på kanal 5´s nya serie om förlossningar, Livet på BB. Tänk vad andras förlossningar kan sätta igång ens egna tankar.


inget regn...

Det kom aldrig något regn och ingen åska heller för den delen igår. Det skulle sitta fint med regn och åska nu faktiskt för nu är det lite väl "tryckande" ute. Ute är det hett men faktiskt lite molnigt till och från, vi hade visst lite regn i natt men lite åska skulle sitta fint. Överallt läser man om åskan och skyfallen som härjat överallt men inte här. Här är det torrt och ingen åska så långt ögat kan nå.

Nu är jag ensam hemma i några dagar. Maken och alla barnen är hos farmor och farfar i Rengsjö. Så ja vad ska jag göra? Ingenting tror jag, sitta på min balkong, tvätta kläder, vika tvätt och försöka få in all tvätt där de ska vara och om jag orkar ska jag försöka städa ordentligt i hela lägenheten, vi får se hur det blir med det. Beror lite på vädret. Håller värmen i sig kommer jag inte orka städa utan då blir det nog stranden eller kanske mamma och I´s kolonistuga dagtid så får det bli tvätt och annat på kvällen. Det återstår att se, men 5 dagar ensam går nog att fylla ganska lätt har jag en känsla av.

Just nu mår jag riktigt bra, jag går inte runt och grubblar en massa utan lyckas hålla tankarna i schack. Men helt plötsligt blir det då så svårt att skriva något. Något vettigt och inte bara om värmen och balkongen och sånt. Allt annat som förut gick så lätt att skriva ner här i bloggen hittar inte fram just nu. Men det får väl vara en vardagsblogg just nu, jag kan ju inte skriva om annat än det som händer och sker. Och just nu händer det inte så mycket inom mig så ja då får det bli vardag och sol och värme som avhandlas. Snart ska jag ta mig ner till centrum och handla. Jag behöver lite mjölk, frukt och någon god middag. Ska bara komma på något som jag vill äta och som den övriga familjen brukar rata, för det passar ju bra att äta sånt som bara jag gillar nu när jag är ensam.

Uppdatering: Så gick jag då ner till affären och det svala badet innan jag gick ut känns inte av längre, jag smalt bort på vägen till affären. Men jag måste ut igen, jag glömde att handla det viktigaste, typiskt. Men jag ska svalka mig med en iskaffe och lite balkongläsning sen trotsar jag värmen igen och tar mig till affären igen....

paket med posten...

Idag fick jag ett paket med posten, det var från rhu.

Inuti låg det några Berocca boost, så jag testade direkt. Färgen på Berocca boost var fin lite aprikosfärgad och smaken var faktiskt godare än "vanliga" Berocca.
"Vanlig" berocca smakar lite väl mycket b-vitamin tycker jag men det gör inte Berocca boost. Jag kommer nog garanterat köpa Berocca boost hädanefter istället för Berocca, för Berocca boost var godare.

Tack rhu för att jag fick testa.


test av Berocca boost. foto: jag

någon har tagit min balkong...

Min balkong har blivit kidnappad. Yngsta dottern märkte hur skönt det var där ute, idag är det dock lite varmt så täckena som hänger på tork där ute får vara solskydd. Då blir det lagom svalt och skuggigt där bakom.


lite vattenmelon ute på balkongen är inte helt fel i värmen.

Själv sitter jag i köket och försöker lösa korsord. Jag köpte Exrpessens 1 meters korsord, som jag nu försöker lösa.


korsord :) alla foton: jag

Imorgon åker maken och yngsta dottern upp till Rengsjö/ Bollnäs, själv stannar jag hemma och är lite gräsänka. Någon behöver vara hemma nu när dom håller på och ska byta fönster här i alla lägenheter, vi har ingen aning om när dom kommer hit till oss. Dom har i och för sig börjat i andra änden av huset så det kan nog ta veckor innan dom hinner komma hit, men man vet aldrig.

Annars finns det inte så mycket att skriva om just nu. Vi går liksom bara runt och fjösar i värmen.

rensar lite...

Jag håller på och rensar lite här hemma i värmen. Ibland är man inte klok men det är faktiskt svalare inomhus just nu. Vi trodde vi skulle regn här i förmiddags men det blev inte mer än lite dugg, knappt så att dropparna han nudda marken innan dom torkat upp.

Men som sagt jag rensar, så nu har jag lagt upp lite nytt på min Tradera sida så får vi se hur det går. Kanske sitter folk framför sina datorer i värmen och kikar efter saker, vad vet jag, det märks väl sen.

Än så länge har jag ett antal böcker ute på auktion, sen lite kläder och ett klädpaket med blandade barnkläder i stl: 152-158. Nu ska jag rensa vidare.

VM-final fotboll 2010...

Alltså vi kollar aldrig på sport här hemma men nu ikväll hamnade vi på VM-finalen i fotboll i alla fall. En ganska seg och långdragen match, ja i alla fall det vi såg, vi såg inte hela. Men jag passade på att testa kameran med att fota bioduken som vi kollade fotboll på. Fotboll på STOOOOR bild....
foto:jag (ursäkta bildkvaliten, men jag testade lite bara)

grillkväll....

Ikväll bär det av till mamma och I´s kolonistuga för lite grillning. Jag har precis badat kallt, det brukar jag aldrig göra för det brukar bli så stelt och ont i kroppen då men idag behövdes det, jag var alldeles varm och klibbig. Nu är det hett! Balkongen går inte att vara på på dagtid för då ligger solen på, där njuter jag nu mina kvällar istället. Men ikväll så bär det då istället av till Skarpnäcks koloniområde för lite mysig grillning. Jag tar kameran med mig så lite mysiga fina bilder kommer säkert senare ikväll.

förälskad...

Jag tror att jag är förälskad i min härliga balkong. Nu när det så varmt så är det underbart att sitta där på kvällarna med en bra bok och något gott att dricka. Nu ikväll så känns det som om jag vore utomlands då jag sitter där. Värmen håller i sig till långt  in på natten, våra grannar sitter ute på gården och grillar och spelar gitarr och sjunger Spanska sånger och jag har en bra bok och ett gott Rosévin. Ja livet kan inte bli så mycket bättre just nu tror jag.


foto:jag

systembolaget....

Idag tog jag en sväng ner på systembolaget för att inhandla lite alkoholhaltiga drycker. När jag skulle betala så ber kassörskan mig om leg, hahaha det var nästan så att jag skrattade rakt ut men det gjorde jag så klart inte. Där stod jag ofixad till max med håret i en slarvig tofs och kjol och linne och svettades som bara den och hon vill se leg, hihi jag fyller 38 år i augusti. Men jag visade lydigt mitt leg och hon såg lite generad ut och sa: -Du såg mycket yngre ut, förlåt. - Ingen fara sa jag, du gjorde just min dag. Ja där ser man var det inte jag som igår skrev att jag började känna mig gammal bara för att mina barn börjar bli så stora? Jo men visst var det så. Tack kära kassörska det kändes bra!
foto:jag

Jag funderar på att prova på att göra en drink. Om jag mixar lite svenska jordgubbar men en platt persika och blandar i en Cube, då borde det bli en god läskande drink. Eller mixad vattenmelon och en Cube kanske. Ja det måste testas, återkommer med recension.

Uppdatering: Nja drinken med mixad vattenmelon och Cube blev inte så god. Eller ja den var ju inte äcklig, men jag äter nog hellre vattenmelon och dricker min Cube bredvid, om jag säger så.


fast den blev ganska fin drinken.

paraguayno...

Jag hittad en ny frukt idag nere på min lokala ICA affär. Jag trodde att det var missväxta Persikor, för dom såg precis ut som persikor fast platta och dom luktade precis som persikor, men dom hette Paraguayno. Paraguayno är visst "platt persika" på Svenska och ja dom smakde persika fast väldigt mycket sötare. Faktiskt smakade dom som presikorna som jag brukar köpa när jag är just i Spanien, dom är söta, saftiga och alldeles ljusa i fruktköttet. Nu hoppas jag bara på att min lokala ICA kommer ha kvar dessa underbara frukter ett tag till för jag kommer vilja ha mer än mina 4 som jag köpte idag. En ny favorit till det underbara priset 29.90 kilot riktigt överkomligt då 4 st vägde 380 gr.


Paraguayno/platta Persikor.....   foto:jag


foto:jag (ursäkta bildkvaliten)

gröna lund....

Min lilla tjej ska snart in till Gröna Lund med några kompisar och jag inser helt plötsligt att hon inte är så liten längre. Kan man åka in till Gröna Lund ensam med några kompisar så är man inte längre så liten, då börjar man faktiskt bli ganska stor.

Hjälp mina barn börjar bli stora och då måste ju det betyda att jag börjar bli gammal, eller...


nostalgi tips....Detta citat hoppar ofta ur min mun har jag märkt:
-Ett ylle? haha det är inte ofta man ser en levande kofta...

-Bär mig, bär mig.
-Nej du är alldeles för gammal.... (fast riktigt så sa dom visst inte, fast det har jag trott)
Och mina stackars barn fattar ingenting....

bussen till Regnsjö....

Idag åkte mina två äldsta tjejer ( E & E ) till sin farmor och farfar i Regnsjö, bussen tar dom till Bollnäs och där väntar farfar med bilen. Så jag följde med in till T-centralen för att vinka av dom.


Gate:16 gick bussen ifrån, känns lite som att vara på en flygplats. Det är verkligen stort på centralen. Jag tog några rulltrappebilder också. Måste ju passa på när jag äntligen har kameran med mig, jag brukar så ofta glömma den.

Väl hemma igen så gjorde jag en Frappé efter ett recept som jag har fått av min kära vän M.
3 tsk snabbkaffe vispas ut i 3 msk kallt vatten så att det blir skummigt, ha i socker efter behöv (jag brukar ta 1 sötningsmedelstablett) fyll på med kallt vatten och kall mjölk, ha i isbitar. Ibland lyxar jag till det och har i lite vaniljglass men faktiskt så blir den nog nästan godare utan glass...


Frappé (typ iskaffe)

Så nu sitter jag på balkongen och njuter av Frappé och en bra bok : Ödets hav av: Elisabet Nemert. Den handlar om Gotland på 1300-talet, kriget med Danmark har precis börjat...
Och min Physalisblomma har börjat blomma.


foto:jag

helt slut idag...

Jag vet inte om det beror på värmen eller vad det är men idag har jag varit helt slut. Gick med yngsta dottern till badbussen imorse vid 9.30 och tog sedan en runda i centrum för att handla lite sen efter det har jag nästan hela tiden legat i soffan och sovit fram till 15.30 då jag gick iväg för att möta henne vid badbussen. Men sen när vi kom hem så däckade jag i soffan igen och nu känner jag att om jag lägger mig ner så kommer jag somna, igen. Alltså kan man verkligen sova en hel dag? Det känns som om jag i alla fall skulle kunna gör det idag. Men nu måste jag försöka hålla mig vaken så att jag kan sova i natt.


månadens sötsak... två smaker.

Söta saker
Månaden sötsak är två smaker så vad kan vara bättre än bullar med jordnötssmör eller nutellakräm tänkte jag, värt att testa. Bullar är gott och jordnötssmör är gott alltså borde det bli gott ihop, detsamma gäller Nutellan. Och ja gott blev det.

En helt vanlig vetebrödsdeg till att börja med:

50 gr jäst
150 gr smör
5 dl mjölk
0,5 tsk salt
2 dl strösocker
1,5 l vetemjöl (ca: 15 dl)
1 ägg

Fyllning:
Jordnötssmör
Nutella (chokladkräm)
Strösocker

Smält smöret och häll på mjölken så att det blir fingervarmt, häll det sedan över jästen och rör ut jästen. Tillsätt salt, socker, ägg och nästan allt vetemjöl (känn efter hur mycket mjöl som behövs). Arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa i bunken under bakduk ca: 20 minuter.

Kavla ut degen på mjölat bakbord och bred på jordnötssmör eller nutella (chokladkräm) och strö över lite strösocker. Rulla ihop och skär ut bullar. Låt jäsa på plåt under bakduk i 30 minuter. Pensla med ägg och ha på pärlsocker och grädda sedan i ugn. ca: 250 grader i 8-10 minuter.


Nutella och jordnötssmör plus lite strösocker.

foto:jag

stranden igen och iskaffe på balkongen...

Ja det blev stranden idag igen, vad annat kan man göra i den här värmen. Så lite nybakade bullar fick följa med ner och jag tror att vi lyckades bränna oss allihopa idag. Måste ner och köpa bättre solkräm imorgon.

Väl hemma så gjorde jag en iskaffe som jag drack på balkongen, gott.


stranden och andra bullar....

Idag bar det av till stranden igen och jag tog mitt premiär dopp för i år hemma i Sverige. Sen när vi kom hem så började jag baka bullar. Och ja jag kan väl säga så här att det jäser väldigt bra i den här värmen. Det blev en stor deg och stora bullar. I och för sig satte jag en dubbel deg för ska man ändå baka i den här hettan så kan man lika gärna baka ordentligt tycker jag, så visst en dubbel deg och massor av bullar. Jag gjorde vanliga kanelbullar, lite socker- och smörbullar och sen gjorde jag experiment bullar en sort med Nutella (choklad) och en sort med jordnötssmör och ja det blev riktigt gott.


jag bjuder på en strandbild, hett var det.
mina experiment bullar (halva choklad halva jordnötssmör) foto:jag

stranden....

Idag följde jag med äldsta dottern ner till stranden för lite solning. Jag vet inte riktigt när jag senast låg på en Svensk badstrand och faktiskt tyckte att det var okej att ligga där. Jag bara kände idag att nej nu följer jag med och så ligger jag där med mina överflödskilon och blir lite brun igen. I Spanien, Egypten, Cypern eller vart som helst utomlands har jag inga problem med att sola och bada fast jag känner mig så tjock, men här hemma brukar jag faktiskt helst undvika stranden så länge jag bara kan, men så idag tog jag mig i kragen och gick dit. Det var riktigt skönt och så klart var ju inte jag den ända med pösig mage och lite för tjocka lår det såg jag ju och idag var det helt okej att faktiskt ligga där. Vem vet imorgon kanske jag till och med tar mig en tur ner i vattnet och doppar mig.

Nu ska jag ta mig ett glas vitt på min härliga balkong och sen ska jag väl så smått börja med middagen, inte för att jag är så hungrig men någon annan kanske är det. jag får höra med familjen.

Varma sommarkramar till er alla  :)

bildbomb...

Jag tänkte ni kunde få en bildbomd från min blommande balkong och min knasiga katt som försöker jaga småkryp men som hon inte riktigt vågar ta.


Physalisplanta som jag har fått av K´s mamma, det finns tom lite knoppar i den.


Min tobaksplanta och balkongblommorna som aldrig vill dö, dom bara blommar om hela tiden.

Balkongblomma och tobaksplanta.

En påskkaktus eller "bladkaktus" som mår riktigt bra och ett skott från den stora som har tagit sig rejält.

Våran lilla tokiga katt som inte riktigt vågar ta det där lilla småkrypet som hon jagar runt efter.

Mitt lilla experiment, jag har planterat vitlöksklyftor som nu har kommit upp som vitlökssmakande gräslöks strån. Riktigt goda.
Alla foton:jag

yrsel och svimning...

Igår fick jag ett sånt där rejält yrselanfall igen och jag var så nära att svimma, tror nästan att jag svimmade sittande en liten stund. Jag skrämde väl haft ihjäl min stackars make och äldsta dotter. Jag satt på toaletten och blev bara helt yr och kallsvettig, höll verkligen på att svimma. Så jag fick ropa på maken och dottern kom med en hink för med yrseln kommer alltid illamåendet. Jag har i flera dagar haft ont i nacken och ryggen och sen går det upp i huvudet, jag vet inte om det är den smärtan som utlöser yrseln men jag tror det. Det är som om kroppen får nog ibland, då vill den bara inte vara med längre, då kommer yrseln och svimningarna. Så hela kvällen igår var jag sen helt slut och även idag känner jag av efterdyningarna av mitt "anfall" igår.

Men jag har fått svar på röntgen som jag gjorde för några veckor sedan. Inget fel på röntgen, inga förändringar i rygg eller nacke, inga felställningar m.m. Skönt såklart men ändå lite jobbigt om ni förstår hur jag menar. Jag har sådan fruktansvärd värk i nacken och övre ryggen ibland/ofta så att jag mår illa och nästan kräks och blir yr men ändå syns det inget på röntgen. Varför har jag då så ont? Spänningar? Inbillning? Det kan ju inte vara inflammation utav reumatismen för då skulle dom sett det på röntgen, det kan inte heller vara kotförskjutningar eller Bechterewförändringar för allt sådant skulle ses på röntgen. Jag gjorde magnetröntgen med och utan kontrast så dom har 2 olika "bilder" av allt att se på, men ingenting syntes. Jaja det är ju skönt egentligen att inget är fel, eller ja att inget fel syns, för något fel måste det vara eftersom jag har denna fruktansvärda värk...

RSS 2.0