kejsarsnitt...

Jag har precis börjat läsa en ny bok. En handbok från Vi Föräldrar: Kejsarsnitt av: Viveka Holmertz.

Alla mina 3 förlossningar har slutat med kejsarsnitt och jag har aldrig riktigt lyckats förlika mig med det. Jag har inte känt mig som "en riktig kvinna", larvigt jag vet, men så har det känts. Nu var det 11,5 år sedan mitt senaste kejsarsnitt så det är väl dags att ta tag i problemet och liksom förlika sig med det kanske. Jag/vi ska inte ha flera barn nu så kejsarsnitt är helt enkelt mitt sett att föda barn på, så är det. Men jag kan känna mig otillräcklig. När mina fina, härliga döttrar ska få barn så kan inte jag hjälpa dom ordentligt, jag har i och för sig erfarenhet av ett långt värkarbete men jag har ingen erfarenhet utan en vaginal förlossning, mina erfarenheter är kejsarsnitt och det känns lite konstigt och otillräckligt. Som tur är så finns det en moster, en mormor och en farmor att rådfråga då det gäller vaginala förlossningar, hur värkarbeten kan starta och allt sådant som jag faktiskt inte kan svara på för jag har aldrig upplevt det.

När jag skulle få mitt första barn så var jag 20 år och naiv. Jag var helt säker på att min förlossning skulle sluta som en "vanlig" förlossning, i min tankevärld så fanns inte kejsarsnitt. Min mamma och min syster hade ju fött barn flera gånger utan problem så jag trodde helt enkelt att så skulle det bli för mig också, men så blev det inte. Jag gick 17 dagar över tiden och han fylla 21 år, jag skulle ha fött 12 dagar innan min egen födelsedag var det tänkt, men så blev det inte. Jag blev igångsatt med gel och sedan med dropp men det ville sig inte, i 4 dygn höll vi på. Vi kom in till förlossningen för igångsättning tisdagen den 17 augusti 1993 och på fredagen den 20 augusti 1993 så kom äntligen våran efterlängtade bebis med ett akutkejsarsnitt. Dom 4 dagarna är ett virrvarr av händelser, känslor, tankar och smärta. Jag minns allt av dessa 4 dygn men samtidigt så minns jag ingenting!

Men mera om kejsarsnitten i ett annat inlägg.
Familj | |
#1 - - Anonym:

Hej :) Maria från Farsta här :)



Kul att ha hittat dig där :)

Alla mina 4 barn har jag fött vaginalt så jag har ingen erfarenhet av kejsarsnitt. Mer än när jag jobbade på SÖS förstås...



Hoppas du har det bra !

Hur gamla är dina barn ?



Kram

#2 - - maria:

Uppgifterna föll bort, det var mitt inlägg ovanför :)

#3 - - Lotta:

Jag har också fött mina 4 barn vaginalt och inte heller någon erfarenhet av kejsarsnitt. Men ibland kan det bli så som i ditt fall och du har en erfarenhet som inte jag har mer än då jag jobbade på bb. Jag tror att din erfarenhet oavsett är väldigt värdefull för dina döttrar. Allt behöver inte upplevas själv för att man ska vara en bra hjälp.

Bra att du tar tag i de tankar du bär.

Kram

#4 - - thakock:

Oj, det lät jobbigt. Men tur du har andra släktingar som kan hjälpa barnen!



sv:Ja, man får tänka högt istället =P

Upp