1 vecka kvar....

Nu ar det exakt 1 vecka kvar. Jag marker otroliga forbattringar i kroppen, kanns sa skont att kunna se att detta verkligen hjalper. Hemlangtan har mattats nagot, visst langtar jag hem, men jag klara 1 vecka till.

Har nu nagra kvallar varit ute och dansat och druckit lite Irlansk ol. Sa himla skoj att orka kunna dansa utan att behova bli deckad sen i flera dagar. Sa visst marker jag av stora forbattringar.

Morgonpromenaderna gar ocksa mycket battre. Jag har tagit samma runda varje vardagsmorgon och nu i morse kunde jag ga den pa nastan 10 minuter mindre. Maste alltsa lagga till en bit pa rundan imorgon :)
Pa helgerna gar jag alltid en langre runda eftersom frukosten ar lite senare da, sa da "flanerar" jag lite mer....


halvtid....

Nu har halva tiden gatt, precis 14 dagar kvar. Just nu ar hemlangtan ganska jobbig. Men det gar nog over. Nar mna ar ivag sa har sa hinner man tanka och reflektera mycket mera an vad i alla fall jag gor hemma, sa ja endel saker blir stora och tunga nar man ar borta. Manga tankar som mal i huvudet just nu. Helst av allt skulle jag bara vilja vara hemma och ligga i min kara makes kna och fa kanna lite trygghet! Men ja som det ar just nu sa ar livet lite nerat.... Men det vander nog snart.

Traningen rullar pa. Jag har gatt ner 2,5 kilo sen jag kom hit, om jag nu kan lita pa vagen har. Jag vagde mig forsta dagen har och har utgatt fran samma vag nu nar jag vagde mig igen och da var det minus 2,5 - 3 kilo (vagen ar ej digital utan en gammaldags grej sa jag raknar pa 2,5 kilo.)

Lite jobbigt har med alla byten av manniskor tycker jag. varje tisdag sa aker ett gang hem och sen da varje tisdag kommer ett nytt gang ner, och var annan sondag likadant. Och jag ar en sadan som har lite svart for att "salja" in mig i nya grupper om ni fortstar. Sa jag tycker att det ar lite jobbigt faktiskt.

Vi hors snart igen. Kram pa er alla. Och ni tack for era kommentarer dom forgyller. Aven fast jag inte skriver varje dag sa ar jag in och kikar oftare....


hetta och traning...

Nu ar bade hettan och traningen i full gang. Det ar sa hett i solen att jag nu efter 1 vecka letar mig till skuggan :) det ni.... Forlat, jag vet att ni har det kallt och snoigt :)

Traningen flyter pa otroligt bra, jag kommer vara en atlet nar jag kommer hem :)
3 pass ibland 4 pa formiddagen, och 2-3 pass pa eftermiddagen. sa jag vardagarna flyter pa ordentligt fort, helt plotsligt ar det kvall och dax for sangen.

Men helgen maste fyllas med nagot. Nu har jag fatt ett pass i gymmet pa 1 timme sa det ska jag ta lordag och sondag, men sen maste jag gora nagot mera. Vi ar nagra som ska ut pa Delfin- och Valtur nu i helgen eller nasta helg. Det ska bli mysigt :) Maste bara komma ihag kameran da.... Den ligger lite for ofta uppe pa rummet kan jag erkanna for er. Maste bli skarpning pa det.

Nu ar det snart mat igen. Kommentera garna, det forgyller min dag :)

Kram pa er....

sol och hemlangtan...

Just nu har jag drabbats av hemlangtan. jag saknar min harliga familj nagot enormt just nu. 1 vecka har gatt och 3 veckor aterstar. Jag vet att veckorna kommer ga fort, men just nu langtar jag hem. Idag akte ett gang Stockholmare hem och jag hade garna foljt med :( men jag vet att det vander snart. Snart kommer jag val kanna oj det ar bara 1 vecka kvar ungefar, men det hjalper inte just nu. Jag saknar min underbara man och mina fina barn............

Kram pa er allihopa.

solsken och flagnad....

Halloj pa er alla, har ar det solsken och varmt. Jag flagnar redan pa nasan :)

Allt ar bra har, nu ar det vardag igen sa nu kommer veckan bara rusa ivag, imrogon har jag vart har 1 vecka redan, tiden gar fort. Men helgerna ar ganska langsamma, sa det galler att fylla helgen med nagot.

Traningsvark har jag! Pa mornarna gar jag upp vid 7.00 tiden och tar en morgonpromenad pa drygt 30 minuter sen in i duschen och ner till fruksoten, sen kan dagen borja. Mycket traning blir det. Jag ska se om min sjukgymnast kan massera lite pa ryggen idag, den ar sa om idag, men vi far se.

Pa kvallarna blir det annu mer promenader. Har nere gar jag hur mycket som helst. jag har promenerat mera under denna veckan an vad jag lyckats med hemma under hela vintern.

Jag hor av mig snart igen. Ha det bra sa lange. Skicka lite roliga kommentarer vet ja, sa jag kan fa hora av er lite :)

Kram <3

fredag....

Ja da var det fradag och snart har forsta veckan gatt, tiden gar ju inte sa fort har kan jag nog lugnt saga. Ganska langsamt an sa lange. Men men. Fotbollen och olen var helt okej. I alla fall trevligt att kunna lamna omradet lite. Ikvall ska jag nog ut pa jakt efter en bikini, tog fel overdel med mig :( men jag hittar nog nagon bra har tror jag.
Imorgon ska jag ner pa stranden och sola och kanske bada, havet ar inte varmt, men det kan ju kanske bli ett dopp anda.

Ha det sa gott. Kram pa er....

24 grader....

Ja nu ar jag framme och det ar sa varmt och skont, drygt 24 grader.

Resan gick bra men var ganska lang och trakig, 6 timmar lite drygt tod det.

Har traffat lakaren idag och fatt min sjukgymnast, har aven hunnit med bassangtraning, sa skont. Imorgon blir det traning och behandlingar. Lite langa dagar sa har i borjan, men jaja det ar bara att gilla laget :)
Jag har liksom inte vant mig vid lunken an....

Snart blir det mat, igen, sen ska jag nog hanga pa ner och kolla fotboll pa storbildstv, inte ritkigt min greje egentligen, men men. En ol eller tva kan ju ga ner :)

Kram pa er alla, jag hor av mig snart igen...

3,5 timmar...

Om 3,5 timme går planet, det här blir sista uppdateringen innan jag åker iväg. Snart kommer min kära styvfar och hämtar upp mig för färd till Arlanda. Ha det så bra här hemma nu allihopa. Kram på er

1 dag...

Ja nu är det 1 dag kvar och det känns väldigt konstigt. Jag har längtat efter denna dag länge nu och nu när den är här känns det bara konstigt. Packningen är klar och står i hallen och väntar. Imorgon kl: 04.45 kommer min kära styvfar och hämtar upp mig för bilfärd ut mot Arlanda. Planet går 8.00 men enligt biljetten ska jag vara på plats 2,5 timme innan avgång, så där väl bli till att fika lite på Arlanda, kanske Starbucks om det är öppet så tidigt på morgonen. Jag har aldrig fikat på något Starbucks men alla som gjort det säger att kaffet där ska vara så gott, så är det öppet ska jag i alla fall köpa en kaffe där. Sen ska jag in på Pressbyrån och leta tidning till flygresan tror jag, brukar alltid göra så. Om jag köper tidningen nu finns risken att den är utläst imorgon.

Nej nu ska jag sätta mig på balkongen med en mugg kaffe och få lite vårsol på mig.

2 dagar...

Ja nu är det 2 dagar kvar, sen reser jag iväg. Ska bli så skönt. Jag hoppas verkligen behandlingarna, träningen och värmen gör min vinteronda kropp gott, så att jag kan utnyttja våren på bästa sett sen när jag kommer hem igen.

Nu är packningen klar, koftan fick plats efter lite knölande och väskan står redo i hallen. Om jag börjar packa om nu igen så kommer det bara bli knas. Nu får det vara som det är i väskan. Har jag glömt något så finns det säkert att köpa där. Nu ska bara alla laddare till mobil, mp3, kamera och annat ner i handbagaget. Jag har en stark misstanke om att handbagaget kommer väga mera än 5 kg, kanske måste jag ändå packa om, så att lite från handbagaget får hamna i stora reseväskan. Nja det får jag se imorgon hur jag gör, jag ska packa klart handbagaget först och sen väga det. Så himla petiga brukar dom väl inte vara på vikten för handbagaget, om det väger 6 kg, fungerar det då tro? Har för mig att det fungerat förut....

Snart ska jag ner till friskis&svettis för att frysa mitt kort i 4 veckor och så ska vi försöka ordna så att mellantjejen får träna med sin mormor nu när jag är borta. Eftersom hon är under 15 år måste hon ha en vuxen med sig då hon tränar enligt friskis&svettis regler och det är väl bra onödigt om hon inte ska kunna träna på 4 veckor bara för att jag åker iväg. Så jag hoppas verkligen att det kommer fungera att hon får träna med sin mormor.


foton: mamma. (utsikt från när man går vandringen i bergen)

dåligt samvete...

Jag börjar fundera på om jag har dåligt samvete över att jag snart ska lämna familjen i 4 veckor. Idag har jag nämligen bakat bullar, gjort äppelpaj och lagat en extra god middag. Eller är det bara så att jag vill visa dom vad dom kommer sakna när jag åker iväg. Lite märkligt är det faktiskt tycker jag att jag har gjort allt detta idag, utan en tanke på det egentligen, min kära man sa i förmiddags att han var sugen på kanelbullar. 1 timme senare så står jag och bakar kanelbullar. Äppelpajen bara gjorde jag nu ikväll för att, ja jag vet inte riktigt, jag bara gjorde den liksom.

Sen är min lillskrutta arg och sur idag. Hela dagen har hon varit sur och tvär och först nu ikväll kom jag på, så blir ju hon alltid några dagar innan jag ska åka iväg. Jag har pratat ordentligt med henne och jo så var det, hon är arg och sur på mig. Hon tycker att jag ska vara hemma! Jag har förklarat att jag behöver åka iväg för att få må bättre i kroppen och så, och att hon kommer få hem en mycket piggare och gladare mamma. Men jag förstår henne så väl. Jag vet att det går över, hon har det jätte bra när jag åker iväg, men så klart kommer hon att sakna mig, precis som jag kommer sakna henne.

Men faktiskt, jag förstår precis hur hon mår just nu. När jag var barn så åkte min mamma på sådana här vårdresor för sin reumatism och jag var jätte arg och ledsen på henne. På den tiden var man borta 6-8 veckor och mina föräldrar var skilda, så min mormor kom hem och bodde hos oss. Ett år hade jag ett måttband som jag klippte i. Jag hade räknat ut hur många dagar mamma skulle vara borta (tror det var typ 42 dagar) så klippte jag måttbandet på så många centimeter, sen klippte jag 1 cm varje dag. Då kunde jag varje dag med hjälp av måttbandet se att det närmade sig att mamma skulle komma hem. Sen hade jag alltid en av hennes tröjor i sängen också, otvättad, så jag kunde känna mammas lukt när jag skulle somna. Så visst förstår jag min lillskrutta, alldeles för väl. Men hon har sin pappa hemma! Och jag vet att dom får det jätte bra.

3 dagar...

Nu är det 3 dagar kvar. Resväskan är nästan färdigpackad, den är proppfull. Jag har en kofta som jag vill ha med mig men som jag faktiskt inte vet vart jag ska få ner, det är fullt i väskorna. Får kanske ta den över armen...
Nu ska jag ner till centrum och inhandla det sista tänkte jag. En liten väckarklocka behöver jag köpa, hittar inte den jag hade förra gången. När jag tänker efter är det nog det ända jag behöver köpa faktiskt, skönt med tanke på att jag inte får ner så mycket mer. Handbagaget skulle kunna rymma lite till, men viktmässigt är det fullt där.

Just nu är det 23 grader varmt nere på Teneriffa och det ska hålla i sig hela nästa vecka i alla fall, sen ska det visst bli runt 20 grader veckan efter det. Men allt känns bättre än det här vintervädret. Fast det är klart jag vill ha sol och värme, jag vill kunna bada i havet och jag vill kunna strosa runt i lätta sommarkläder, så visst vill jag har varmare än 20 grader det ska jag inte ljuga om.

Snart kommer äldsts dottern hem, hon kom hem från London igår kväll men fick sova över hos pojkvännen till idag. Vi tyckte att det var bättre att hon åkte hem med dom, dom landade på Skavsta flygplats igår kväll vid 21.15. Men snart kommer hon hem, jag längtar efter henne. Det ska bli spännande att se vad hon har handlat i London och få se hennes bilder därifrån. jag har aldrig varit i London men skulle väldigt gärna åka dit, det känns som om man i alla fall ska dit 1 gång i sitt liv, eller....

Leksaker till Egypten...

Nu har Mikaela varit i Egypten och våra leksaker har fått nya små ägare. Det var underbart roligt att få se bilderna på Mikaelas blogg som hon har tagit på alla dessa små söta lyckliga barn. Jag tycker att det är en självklarhet att alla barn ska få ha leksaker. Och flickorna blev så lyckliga över dockorna som don fick, äntligen så får dessa dockor bli lekta med igen :) Och att dockorna kunde både dricka, kissa och bada, ja det var ett stort plus i kanten tror jag.


mor/dotter kväll.....

Våran mor/dotter kväll igår blev väldigt bra. Vi började kvällen på Burger King, jag tog en hamburgare och light läsk, skippade pommes fritesen. Sen åkte vi då in till Globen och hade en väldigt trevlig stund på tunnelbanan, så himla mysigt att hinna prata ordentligt med bara yngsta dottern, ingen som lade sig i eller avbröt.

Sen gick vi till Globens härliga godisaffär, oj så mycket gott godis dom har där. Vi köpte varsin påse med smågodis, jag tänkte jag skulle packa ner min så att jag har lite "vanligt" godis på Teneriffa då godissuget kommer. (där nere har dom inte samma sorts godis som vi, det är bara väldigt sött och mycket färgämnen i)

Vi letade oss fram till rätt entré och ställde oss i en lång kö fram till där vi kunde köpa en Tokio Hotel tröja och en Tokio Hotel affisch, och en ljusstav som skiftar färg och som det står Tokio Hotel på. Dom skulle ha börjat spela 19.30 men dom var försenade och började först vid 20.45, men vad gjorde det när dottern bara lös upp och blev lycklig så fort dom klev in på scenen. Dom spelade sen fram till 22.00 ungefär och sen lyckades publiken ropa in dom på 3 låtar extra. Jag måste säga att jag tyckte dom var helt okej, det var bra gung i låtarna och hela Globen sköd av lycka.

Lite gran kändes det som om jag var tillbaka till min egen ungdom då jag var och såg Mötley CrueHovet, vad kan jag ha varit, 18 år kanske. Det var tider det ;) Då var Skid Row förband och det var nästan så att jag och min kompis G faktiskt tyckte att dom var bättre. Men det kanske hade att göra med att sångaren i Skid Row var så himla snygg...


bilder: google (klickbara bilder)

På något sett så påminner Tokio Hotel om Mötley Crue, till både stil och musik. Eller ja, tycker jag i alla fall.

4 dagar...

Ja nu är det 4 dagar kvar tills jag åker och jag får väl lov att fortsätta med nedräkningen till dess. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om, tänkte att min och dotterns kväll skulle få ett eget inlägg.

foto kavalkad....

Jag tänkte bjuda på en foto kavalkad på mig som liten. Fick ett brev med foton av mig för några dagar sedan och nu är dom inscannade. Så vad passar bättre än att visa några här. (alla foton är klickbara)

Fotona är på mig och min älskade storasyster, jag var drygt 2,5 år och min storasyster var drygt 7,5 år.

5 dagar...

Ikväll blir det som sagt konsert, Tokio Hotel, med yngsta dottern. Men innan dess har jag lite telefonsamtal som jag ska klara av. Sitter just nu i telefonkö hos arbetsförmedlingen, ska sen ringa a-kassan och f-kassan. Så ja det blir nog några telefonköer idag. Det är lite saker som måste fixas innan man åker iväg 4 veckor. Räkningarna för nästa månad är i alla fall redan inlagda, det gjorde jag samtidigt som jag betalade februaris räkningar, skönt att slippa fundera på det när man är borta.
Uppdatering: Det gick smidigt både hos Arbetsförmedlingen och a-kassan, jag blev lite förvånad över hur smärtfritt det gick. Jag tänker alltid att jag ska stöta på problem när jag ringer eller besöker dessa 2 instanser, men det flyter på bra och har faktiskt gjort det hela tiden som jag varit anmäld där. Skönt.


5 dagar kvar sen åker jag iväg. Känns skönt att få lämna vintern, snön och kylan. Men det är inte så där jätte varmt på Teneriffa, enligt en vädersida jag varit inne på är det runt 19-20 grader. Helt okej om man jämför med kylan här hemma, men inte alls så varmt som det brukar vara på Teneriffa. Men jag ska vara där 4 veckor så värmen kanske tar sig under den tiden.

packar....

Ja jag packar ner och packar upp och packar om. Vad ska man ta med sig när man ska vara bort så länge, det är frågan just nu. Jag har gjort en fin packningslista men den börjar bli så lång, jag kan inte ta med allt tror jag. Nej imorgon får jag nog skriva om listan och packa upp och packa ner igen. Hm om jag känner mig själv rätt så kommer jag nog packa några gånger nu innan jag reser och när jag sen väl har kommit fram så kommer jag upptäcka att jag har glömt något viktigt. Ja sådan är jag....


Och jag kan med säkerhet säga att snön kommer jag inte sakna...   foto: jag

6 dagar....

Nu kryper resa närmare och närmare, 6 dagar kvar. När jag satt och tittade på Desperate Housewives igår på 5:an så kom jag helt plötsligt på att om 1 veckan, samma tid så är jag på Teneriffa. Så ja om 6 dagar då sitter jag på flygplanet vid den här tiden. Känns väldigt bra, ska bli skönt med träning och behandlingar och egentid. Men självklart kommer jag att sakna min familj, min man och mina barn men det hör till. Sen hoppas jag såklart på en bra och trevlig grupp och eget rum. Fast egetrum har jag blivit lovad, det stod i papprena jag fick angående resan, men det känns lite som att "man vet aldrig" och "allt kan händ", men jag tror nog att det kommer fungera bra.


foto: mamma

bakgrund...

Hm jag undrar hur det kommer sig att jag har gula bilar som bakgrund helt plötsligt...
Får be äldsta dottern fixa till det när hon kommer hem från London, jag vill inte ha bilar som bakgrund.
fast dom kanske försvinner lika fort som dom dök upp....

Uppdatering: Fick hjälp av mellantjejen att ta bort bilarna, så nu är i alla fall bakgrunden bara svart. Vi kan inte förstå hur koden för bilarna kom in i min bakgrundskod... Väldigt konstigt. Jag var inte ens inloggad då det skedde.

7 dagar...

7 dagar kvar, resfebern börjar komma smygande. Jag börjar fundera på vilka som kommer åka ner samtidigt som mig, vilka som kommer vara i min grupp. Det brukar vara 10-12 personer i en grupp och jag har ingen aning om vilka dessa människor är. Det är lite pirrigt och jobbigt. När man åker på semester med familjen så vet man vilka man ska umgås med, men när man åker iväg så här då har man ingen aning om vilka man ska umgås med i 4 veckor. Men de andra gångerna som jag har åkt har det ordnat sig, det har alltid funnits någon trevlig att umgås med. Men man vet aldrig....

Jag är en sådan person som gärna vill vara själv ibland, jag avskyr att umgås hela tiden. Jag behöver egentid så att säga. Och detta kan bli ett problem då vissa vill umgås 24/7 och säger man då nej kan det bli sura miner. Detta har jag varit med om, men det har ordnat upp sig och blivit bra ändå, men själva grejen är lite jobbig. Jag kommer få eget rum i alla fall det vet jag redan, mardrömmen skulle vara att behöva dela rum med någon som man inte alls kommer överens med. Eller ja, mardrömmen skulle vara att behöva dela rum överhuvudtaget. Jag har de andra 2 gångerna jag åkt också fått eget rum, men vissa andra som har åkt ner samtidigt i samma grupp har delat rum och det har jag sett kan bli lite jobbigt, dom har tillhört ett annat landsting än vad jag gör, därav skillnaden.

Men ja, 7 dagar kvar...


foto: mamma

dåliga omdömen....

Varför skriver man dåliga omdömen på Tradera innan man har kontaktat den man gjort affären med undrar jag?

Jag fick ett dåligt omdöme igår utav en köpare som inte har hört av sig en enda gång, inte ens när köparen hade satt in pengarna på mitt konto. Jag håller så klart koll på kontot när en auktion har tagit slut och jag såg att denna köpare hade betalt så jag skickade varan samma dag som köparen hade betalt in pengarna, men som sagt inte ett ljud ifrån köparen. Så igår när jag kom hem efter vägningen så hade jag ett dåligt omdöme på Tradera. Köparen var inte helt nöjd med köpet och han tyckte att frakten/leveransen hade varit för långsam. Jag mailade då till honom för att kolla vad han var missnöjd med och så förklarade jag att jag hade skickat varan samma dag som pengarna fanns på kontot men att Schenker inte är kända för att vara snabba. Ja, så i morse hade då köparen svarat och bad om ursäkt, köparen skrev att han/hon borde satt positivt men med en förklaring men att han/hon kom på det för sent. Nu undrade köparen om det gick att ta bort omdömet. Jag tror inte att man kan göra det, så det blir väl så att det dåliga omdömet får vara kvar så får väl jag skriva i en kommentar under omdömet. Men det är trist tycker jag när man inte kan höra av sig till den man gjort affären med först. Oftast går det att rätta till, det kan handla om ett missförstånd eller vad som helst.

döttrar, jag älskar dom!!!!Min mellantjej har lärt mig att lyssna på Winnerbäck och den här låten är favoriten just nu. Den är så bra!

Äldsta tjejen ska åka till London imorgon bitti med sin pojkvän och hans mamma, och jag unnar henne verkligen det. London, det är en stad som jag verkligen skulle vilja besöka. Jag hoppas att deras 3 dagar i London blir suveräna och minnesvärda! Hon ska fota mycket har hon lovat :)

Minsta tjejen och jag ska som jag berättat tidigare gå på konsert på torsdag, Tokio Hotel.

Tänk vad jag skulle ha missat i mitt liv om jag inte hade haft mina älskade döttrar.

Tjejer, Jag älskar er till månen och hem igen, för alltid!!!

1,5 timme....

1,5 timme tog det mig att komma hem efter vägningen. Pendeltågen var försenade, först stod jag i Tumba i 10 minuter, sen fick jag vänta i Älvsjö i 29 minuter och sen fick jag stå i Farsta Strand och vänta på bussen i 15 minuter, jippi, i den här kylan och blåsten. Men nu ska jag inte klaga mer, nu är jag hemma och vägd. Nästa vägning blir när jag har kommit hem igen.

-0,1 kg visade vågen. Okej det var ner i alla fall och jag vet varför det inte blev mera minus. Med halsfluss så är man ganska glad om man kan äta något överhuvudtaget och dricka också. Så det har blivit mycket glass, te med honung, gröt och läsk, japp så är det, jag erkänner.


8 dagar...

Ute snöar det och jag ska försöka ta mig iväg på vägning ikväll, hoppas pendeltågen går som de ska. Jag tänker inte gissa på om jag har gått ner i vikt eller kanske gått upp i vikt den här gången, det visar sig. Jag har "unnat" mig glass när halsen var som värst och i början av halsflussen fick jag liksom äta det som gick ner. När halsen värker sådant är det svårt att äta allt. Nu har jag 2 dagar kvar på penicillinet och jag är så trött, kroppen skulle vilja ligga i sängen och sova hela dagen, men det går ju inte. Jag ska nog i alla fall ta mig ett varmt bad nu och sen hoppas jag då som sagt att jag kommer iväg på vägningen ikväll.

Återkommer ikväll med hur vägningen gick, om nu pendeltågen vill gå.


Ute snöar det som f*n, usch. Klickbara foton, tagna av: mig.

RSS 2.0