bakar julvört och fixar...
Sen håller jag på att torkar citrusfrukter i ugnen, tänkte jag skulle använda det som pynt. Men vilken tid det tar. Nu har de varit inne i ugnen i snart 4 timmar och minst 1 timme till lär behövas, jag vill ju ha de torkade och inte brända/tillagade.
Ni kanske vill veta hur jag gjort. Skiva citrusfrukter tunt, doppa de snabbt i saltvatten (vatten med mycket salt, jag mätte inte saltet men mycket ska det i) sen in i ugnen på 50-75 grader i 3-5 timmar. Tipset med saltvatten fick jag av en klasskompis, han brukar torka frukt för att äta och doppar de i saltvatten innan torkningen för att de ska behålla färgen, så jag gjorde så, det kanske inte behövs men jag testar.
Bilder får ni ikväll när allt är klart.
låter gott med hembakat vörtbröd, härhemma är det bara jag som gillar det brödet så tyvärr blir det inte av att köpa det heller.
Låter som ett bra tips på att doppa i saltvatten först, låt mig veta om det fungerar!
vad kul att du ville prova Ken Follet, tror att det kan vara en författare som passar dig?!!! Jag hoppas det iaf nu när jag "lurat" dig att köpa min absoluta favorit Svärdet och Siran. Varnar bara för att boken är tjock, och då menar jag TJOCK!