bakar julvört och fixar...

Jag håller just nu på att bakar julvört, första gången i hela mitt liv som jag ger mig på denna brödsort. Brödet var slut nu hemma och jag hade ingredienser till julvört hemma, så jag testar att baka det så får vi se. Blir det gott lär det bakas fler vörtlimpor innan jul blir det mindre gott ja då har jag testat i alla fall.

Sen håller jag på att torkar citrusfrukter i ugnen, tänkte jag skulle använda det som pynt. Men vilken tid det tar. Nu har de varit inne i ugnen i snart 4 timmar och minst 1 timme till lär behövas, jag vill ju ha de torkade och inte brända/tillagade.
Ni kanske vill veta hur jag gjort. Skiva citrusfrukter tunt, doppa de snabbt i saltvatten (vatten med mycket salt, jag mätte inte saltet men mycket ska det i) sen in i ugnen på 50-75 grader i 3-5 timmar. Tipset med saltvatten fick jag av en klasskompis, han brukar torka frukt för att äta och doppar de i saltvatten innan torkningen för att de ska behålla färgen, så jag gjorde så, det kanske inte behövs men jag testar.

Bilder får ni ikväll när allt är klart.
Jul | |
#1 - - Agneta:

låter gott med hembakat vörtbröd, härhemma är det bara jag som gillar det brödet så tyvärr blir det inte av att köpa det heller.

Låter som ett bra tips på att doppa i saltvatten först, låt mig veta om det fungerar!

vad kul att du ville prova Ken Follet, tror att det kan vara en författare som passar dig?!!! Jag hoppas det iaf nu när jag "lurat" dig att köpa min absoluta favorit Svärdet och Siran. Varnar bara för att boken är tjock, och då menar jag TJOCK!

#2 - - Marie-Louise:

Agneta: Jag kan lugna dig med att du har inte "lurat" mig att köpa den och jag köpte den på pocket för 42 kr ;) och jag älskar tjocka böcker. Jag hoppas bara att jag kommer få tid att läsa i jul, så att inte skolan tar all tid även under julledigheten. Jag återkommer med en recension när boken är läst :)

#3 - - Carina:

Vad du är duktig som bakar egen vört.

Det ska bli kul att se dina torkade citronskivor :)

#4 - - maria:

Vad roligt med citrusfrukterna :)

Kanske jag ska testa...

Vörtbröd som är så gott...



Kramar

#5 - - soffie:

mmm lät ju supergott med eget bakat julvört!

kram

Upp