nostalgitripp i tonårskvarteren...

Idag hade jag lovat mellandottern att följa med till Rusta för att köpa väggfärg. Så vi tog bussen mot Länna, denna buss går via mina tonårskvarter: Skogås - Trångsund - Stortorp.

Så mycket var sig likt, så mycket var förändrat.
Men just en väg väckte minnena till liv, vid Östra Skogås var det förut ganska obebott (22 år sedan) och just där åkte jag och min dåvarande pojkvän ganska ofta på hans moped. Eftersom jag bodde i Skogås och han i Stortorp så blev den grusvägen bäst då han skulle skjutsa mig hem på kvällarna. Den här vägen minns jag som ganska liten och mörk med lite bebyggelse runt, nu var i alla fall halva sträckan ersatt av bilväg och det var fullt av bebyggelse runt omkring. När vi nu åkte där så kunde jag känna den där tonårskänslan i magen och hjärtat och ändå, så länge sedan det var. 22 år, det är en lång tid, mycket händer på dessa år. Men tänk att en busstur kan färda en så många år bakåt i tiden.

Jag måste nog ta bussen tid snart igen och hoppa av där och promenera igenom kvarteren. Uppleva allt igen och ha med mig kameran.
Jag vill gå på mina tonårsstigar igen, återuppleva minnen från svunnen tid.


Jag som 17 åring hemma i barndomssoffan.
livet | |
#1 - - Pia Hagman:

Härligt med barndomsminnen.. i allafall de goda!! ;o)

Ofta kändes allt så mycket större när man var yngre..

Kram!

#2 - - Emmy:

Jag brukar få en sån blandad känsla när jag strosar genom bostadsområdet där jag växte upp, "hängde" ;-) Man vill ju inte bli äldre även om det är oundvikligt...

#3 - - Lejonkvinnan:

Mysigt att komma till gamla platser från ungdomen så...själv så får jag åka till landet, ännu mer landet alltså :)



Sv: Nej det är inte lätt det där. De får hålla sig på rummet till stor del, men ska de sova över så kan de ju sitta inspärrade hela tiden. Ungarna hjälper till, det är bara det att när jag mår så dåligt som jag gör nu så orkar jag inte med en massa andra som går här hemma, och framförallt inte sådana som man känner att man "måste" prata med...ja du fattar. Det är inte enkelt ibland.



Kramis

#4 - - Viktkamp:

nostalgi är underbart!

#5 - - Anonym:

Allt bra hos dig?:) kram!

#6 - - puzzelkvinnan:

Det är härligt med återblickar.Jag har oxså upplet den känslan ,när man kommer till ett ställe man har bott på som liten o tonårig.Sen när man kommer tillbaka för att titta,är allt så litet.

Var det inte större?häftigt

#7 - - maria:

Så du är uppvuxen i Östra Skogås ?

Vilken gata ?

Jag har bott där i 15 år men då som vuxen på Tenorvägen :)



Kram

Upp