skolan är så rolig.

Just nu älskar jag att gå till skolan, visst är det jobbigt och slitigt men det är ju så j**la roligt. Just nu läser vi om konst och bevarande. Innan delkursen började tänkte jag att den här delkursen inte skulle vara något för mig, jag vill ju inte arbeta med att bevara konstverk. Vilket jag trodde att vi skulle läsa om. Men så fel jag hade.
Vi läser inte alls om konstbevaring utan om hur konst och kulturarv ska förvaltas och bevaras. Idag fick jag tex. lära mig att Pablo Picasso blev inspirerad utav "ansiktsmasker från Afrika" och afrikansk konst när han målade vissa utav sina konstverk, därav de "konstiga" ansiktena som han målar på vissa tavlor. Det var så han upplevde "ansiktsmaskerna".
Sen pratar vi mycket om det här ifall det är okej att ha kvar all konst och alla kulturskatter som vi har skaffat oss genom stöld m.m. Tex. har Etnografiska museet en massa föremål från Kongo som svenska missionärer tog med sig när de reste hem. Dessa föremål hade folket i Kongo gett missionärerna för att det skulle förstöras eftersom en del av folket i Kongo blev kristna. Men istället för att förstöra föremålen tar missionärerna hem föremålen. Är det okej eller ej? Sånt försöker vi diskutera och mycket annat. Just nu känns det som om jag skulle kunna vilja fortsätta med den här kursen, men det får väl tiden utvisa. Drömmen är fortfarande att bli Arkeolog men drömmen kanske ändras under tidens/studiernas gång. Det är så mycket av det vi läser som är intressant. Vad jag vet redan nu är i alla fall att det kommer att bli grymt svårt att bara välja ett ämne sen eftersom allt vi läser känns så intressant.

Om 2 veckor kommer jag sitta här med en hemtenta. Så kanske avtar intresset då, det återstår att se.
torsdag ska vi i alla fall till Etnografiska museet. Vi ska vara där 1 timme, men jag har redan bestämt mig för att ta en tur runt museet ensam sen efter att lektionen är slut. Det känns som om det finns mycket att se där.
utbildning | |
#1 - - Camilla:

Vad underbart att höra din inställning till skolan.

Förstår att den kan vara jobbig ibland men tycker man att det är roligt så går det ju sååå mycket bättre.

Ha det bäst!

Kram!

#2 - - Lilitha:

Hej och tack för kommentaren i min blogg. Underbart att ha dig där. Så du läser konst... Konst är kul. Men inget jag är bra på...



Jag minns när jag var på Etnologiska museét, om det är det som ligger på Djurgården, då fanns där en totempåle som på ett eller aanat vis hamnat här i Sverige, men som indianerna ville ha tillbaka... tror de fick den sen...måste kolla upp det. Kom bara att tänka på det.



Personligen tycker jag att "stöldgods" ska lämnas tillbaka om det finns riktiga bevis...



Kram Lilita

#3 - - Susannae P:

Om man läser ett ämne som man tycker är intressant så brukar man tycka att det är kul att plugga. Det du läser verkar väldigt intressant. Så jag förstår att du tycker om skolan!

Kram

#4 - - Carina:

Det låter intressant det du studerar. Det märks att du brinner för det :)

Det kommer att gå bra på tentan!

Kram

#5 - - Ama de casa:

Kul att du tycker det är så roligt med plugget :-)

#6 - - Anonym:

Åh kan du inte komma och vara statist på mina föreläsningar ;-). Skulle behöva en sådan där härligt positiv student!

#7 - - Fnulan:

Oj, tycker du om skolan.... Jag ´kräks.. mest för att jag inte hinner läsa så mycket som jag borde och vill. Inte lätt med en liten hemma och läsa på heltid :(



Ja djungelboken,sött =) Svårt med dessa livsfrågor från barn!!!

#8 - - Skogslyckan:

Tack för tipsen på väggord. Känns som om det var hundra år sedan jag gick i skolan...Började räkna här...oj..nej...29 år sedan...hm.

Ha en fin tisdag!

Kram Pia

#9 - - Helene:

Va härligt att du tycker om skolan...

Det gör ju allt så mycket lättare.

Ha en mysig tisdag.

Kram Helene.

#10 - - Lotta:

Jag tycker att det är mycket roligare att läsa som vuxen. Även om man ibland inte kände för ett ämne så blev jag också liksom du glatt överraskad över innehållet som visade sig vara ett annat än det jag trott från början.



Ha en bra dag!



Kram

#11 - - Kattis:

Hejsan!

Ja, pengamadamen är ett gisssel. Min dotter varn barnflicka åt henne i somras. Tyvärr blev inga papper skrivna.

Men nu har det kommit en tredjedel iaf.

Ha det gott!

#12 - - inger stark:

Eller så blir det som den där chefen för Gävleborgs kommunala arkiv, hennes dröm var att bli arkeolog så gick hon en kurs i arkivhantering och insåg hur viktigt det är att bevara massa kommunala handlingar. Skämt åsido, jag förstår precis hur du känner älskade dotter.

Upp