guacamole blev det idag...

Idag var avokadosarna perfekta så idag gjorde jag guacamole. Så inlindade i tidningspapper 1 dygn och sen lite vila på en varm fönsterbräda gjorde susen.

Även träningen gick över förväntan, mamma och jag gick på löpbandet ganska snabbt i 30 minuter sen cyklade jag 10 minuter och körde sedan mitt pilatesbollpass som jag fick av min sjukgymnast nere på Vintersol/Teneriffa.

Fösta budet på Tradera har också ramlat in, så ja det har nog varit en riktigt bra söndag. Men tradera är ju lite lustiga,nu har dom på den fösta sidan man loggar in på förslag på vad just jag kanske skulle vilja buda på, det är bara det att dessa auktioner alltid relaterar till sådant som jag just nu försöker sälja. Det tycker jag är lite märkligt. Just nu tex, så har jag 2 par leggings ute på auktion, ja men då får jag upp som förslag andra leggingsauktioner att titta på. Varför skulle jag vilja köpa/buda på samma vara som jag försöker sälja undrar jag.

Just det, jag har hunnit kika på en film också. Flickan såg vi på, jag och mellandottern, men vi tyckte inte att det var någon höjdare. Jag tyckte mest den var sorglig och jobbig att titta på och väldigt seg, det gick lång tid mellan handlingarna. Men ett plus, det ska vara 1981 och flickan ska precis fylla 10 år, så jag kände igen många saker, jag skulle fylla 9 år det året. Alla matvaror var autentiskt lika med hur de såg ut 1981, även möbler, bilar och kläder och det var lite roligt att se. Men själva filmen hade jag lika gärna kunnat vara utan.

Nu ska jag koka lite kaffe och sätta mig i köket och börja skriva på mitt projektarbete, nu har jag stolpat och staplat så mycket att jag är redo att börja få ner det på datorn.


bild:google

träning, tradera och söndag...

Snart ska jag iväg ner och träna, det kommer kännas tungt idag. Det var över 3 veckor sedan som jag tränade sist, tiden har liksom bara runnit iväg. Men nu ska jag sätta igång igen, ska försöka få till mina morgonpromenader igen också.

Sen har jag lagt in nya auktioner på Tradera. Auktionerna med bokpaketen och VHS:en gick inget bra alls, det var ett riktigt bottennapp. Men nu har jag lagt in några nya auktioner, så får jag se hur dom går.

Sen är det söndag och jag ska fortsätta med mitt projektarbete efter träningen. Just nu känns det ganska bra faktiskt.


foto:jag

hur det gick med mina avokadosar...

Tyvärr blev ingen avokado tillräckligt mogen igår kväll, så guacomolen blev inte god. Inte heller idag är någon av de återstående mogna, så idag har jag lagt ut de 2 återstående på blombrädan i köket så att de får lite värme från elementet.


foto .jag

Men om jag måste välja ett tips som kanske var lite bättre än de andra så var det avokadon som fick ligga inlindad i tidningspapper, den var nästan mogen idag. Så tack, Hernan, för det tipset. Det tipset tyckte alltså jag var det bästa av dessa 3 tips som jag fick. Hernan är en gammal klasskompis som nu har flyttat hem till Chile, han gav mig tipset via facebook och sa att i Chile gör dom så.

ikväll blir jag nostalgisk av Idol...

Kvällens Idol går i 90-talets tecken och nostalgin gör sig påmind. I och för sig gillar jag väl 80-talet bättre men början av 90-talet var också speciellt. Så klart var hela 90-talet speciellt för mig eftersom mina 3 döttrar föddes då, men just nu menar jag nog mest musik, dans och tonårsnostalgi - innan vuxenlivet knackade på dörren.

Ikväll gillade jag verkligen Andreas bidrag, jag har inte alls gillat honom förut eftersom han varit dryg och lite pajas, men ikväll skulle han kunna få min röst.
Även Jay tog min röst ikväll, jag brukar gilla hans bidrag och så även denna vecka.
Minnah gjorde det också mycket bra ikväll, mycket känsla och inlevelse.

Vissa bidrag ikväll hade jag väl helst varit utan, hur kan man slakta Nothing comperse to you så ,ycket som Linnea gjorde.

Jag bjder på några bilder på mig från början av 90-talet, 1991 och 1992.


Jag har fotat ur ett album, jag måste lära mig att scanna in fotona, ursäkta bildkvaliteten.
foto:jag

tacokväll...

Idag kör vi på tacokväll här hemma, tyvärr fick jag bara tag på omogna avokados på affären. Men tack och lov för facebook, jag skickade ut en fråga om någon visste hur man snabbmognar avokados. Och ja, det var några som visste det. Så nu testar jag 3 olika förslag här hemma.

avokado + äpple i plastpåse ska visst snabba på mognaden av avokadon.

avokado + tomat i plastpåse ska också snabba på mognaden av avokadon.

inlindade i tidningspapper och sen liggandes bredvid spisen (inte för nära) ska också skynda på mognaden av avokadon.

Eftersom jag fick så många bra tips och jag har så många omogna avokados hemma så bestämde jag mig för att testa alla 3 förslagen. Så får vi se vilket alternativ som vinner i mognads hastighet.

Uppdatering: Ingen av avokadosarna hann bli mogna till middagstid. Jag försökte göra guacomale ändå på de 2 avokados som var "mognast" men det blev inte gott. Jag återkommer igen imorgon med vilken som fungerade bäst. Just nu ligger 1 avokado inlindad i tidningspapper och 1 avokado ligger i en påse med ett äpple och en tomat, så får vi se imorgon hur det har gått med mognadsprocessen.
"foto:jag"

om jag hade vetat...

Jag säger bara som så här, om jag hade vetat det jag vet nu så vet jag inte om jade hade hoppat på den här utbildningen. Just nu är det så mycket i skolan, det känns som om jag pluggar dygnet runt samtidigt som marktjänsten här hemma ska fungera. Förstå mig rätt, jag tycker verkligen att det är jätteroligt att plugga och linjen är väldigt bra, lite mastig men bra. Men om jag hade vetat innan jag började kursen hur mycket tid, kraft och ork som jag skulle lägga på detta så tror jag att jag hade dragit mig för att söka den. Inte nog med att skolan kräver sitt med föreläsningar och seminarium och grupparbeten m.m. livet här hemma ska fungera också. Middagen ska lagas, tvätten ska tvättas, städningen ska skötas (jag minns knappt senast jag storstädade) och maten ska handlas hem. Just nu är jag så trött men nu ska jag påbörja ytterligare ett arbete i skolan, ett projektarbete som ska in nästa söndag, alltså 7/11. Jag ska skriva om hur P A Fogelström använder sig av historiebruk i sin bok "Mina drömmars stad" och jag har inte ens börjat ordentligt med det här arbetet. Jag ska sätta mig imorgonbitti och börja bena upp hur jag ska jobba med det här sen är det väl bara att sätta igång. Jag tror nog att jag tar natt nu. Sov gott alla kära bloggläsare. Jag skriver förhoppningsvis en rad imorgon.


foto:jag

Grattis storasyster...

Grattis älskade syster på din födelsedag. Vad vore livet utan dig...


avfotad ur ett fotoalbum. foto:jag

just nu är det bara...

Just nu är det bara läsning som gäller för mig. Jag läser, läser och läser samma stenciler/kopior om och om igen, någon gång ska det väl fastna. Jag återkommer här när det lugnat ner sig lite på skolfronten.


foto:jag

hemtentan från helvetet...

Nu har jag hämtat ut resultatet på hemtentan. Om jag säger så här, jag har varit gladare i mitt liv men okej jag är nästan nöjd. Jag fick Godkänt! Men med en hel del kommentarer om missade infallsvinklar, eller okej jag tolkar det som en hel del men det är väl främst 4 kommentarer som verkligen fick mig att inte vara helt nöjd. Men det var min absolut första hemtenta på Högskolenivå så jag ska väl vara nöjd med ett godkänt, men ändå gnager missnöjet lite. Jag la ner så mycket tid och kraft på den här hemtentan, så det är klart att jag velat ha mer än godkänt.

Men nu ska jag verkligen sätta igång med projektarbetet. Det kommer bli en pärs tror jag.


foto:jag

redan vardag...

Ja så var det vardag igen, helgen gick lika fort som vanligt. Ute är det blöt höst, regn och blåst får vi stå ut med idag. Snart ska jag göra mig iordning för att åka till skolan. Jag ska luncha med en klasskompis innan vi ska gå och hämta ut vår hemtenta. Spännande, läskigt, pirrigt och på tiden, så känns det just nu. Äntligen ska jag få se hur jag lyckats med hemtentan.


en försenad hyllning till min 12-åring...

Förlåt kära älskade dotter. Eftersom jag var på lägerskola dagen före du fyllde år och var så galet trött när jag kom hem så missade jag hyllningen här till dig. Nu kommer den.

För 12 år sedan var du 3 dygn. Du och jag var kvar på BB eftersom du föddes med kejsarsnitt.

Dagen du föddes den 21/10-98 så hade dina storasystrar maskerad på sitt dagis. När de sedan kom och hälsade på dig, med mormor och morfar Ingvar, så var det två Pippi Långstrumpor som kom. Dom studsade fram i korridoren och såg så ljuvliga ut när de kikade in genom salsdörren. Dom tog emot dig med öppna armar, precis som vi andra.

Tack för att jag får följa dig i ditt liv och se dig utvecklas till den du ska bli. Jag älskar dig nu och för alltid, glöm aldrig det.


foto:jag21/10-1998

fotade ur ett fotoalbum :)

tragedier för alla inblandade....

2 unga män har inom 48 timmar omkommit, 2 unga män som precis skulle ta det stora klivet in i vuxenvärlden, 2 unga män med framtiden framför sig och ett helt liv kvar....

Jag känner ingen utav dessa 2 unga män personligen, jag känner den enas mamma men inte den andras.
Jag har inga personliga band kopplade till dessa 2 unga män, men jag känner ändå smärta och sorg. Jag känner ångesten som river, klumpen i magen som växer och empatin för mina medmänniskor som just nu måste genomlida det värsta man kan behöva genomlida som förälder, familj, nära anhörig eller vän.

Jag har 3 egna barn och den största mardrömmen en förälder bär runt på hela livet är att förlora sitt/sina barn. För två föräldrapar har detta oerhört hemska hänt, nu. Deras värld har rasta samman och kommer aldrig mer bli sig riktigt lik. De har överlevt sitt barn och det är en sak som ingen förälder ska behöva uppleva. Mina tankar går idag till dessa föräldrar och familjer och alla de som levt nära runt dessa 2 unga män.

2 kvällar nu under loppet av 48 timmar har jag sett uppdateringarna som ploppat upp på Facebook. De första trevande, sökande, letande inläggen, sen mer och mer panik i inläggen och till sist det slutgiltiga när de vet vad som hänt. Jag har känt oron, paniken och sorgen som beskrivs i bara några få ord.


foto:jag


ännu en hemsk...

Så ser jag ikväll igen en hemsk uppdatering på facebook, en vän till mig vars dotters pojkvän är försvunnen. Dom efterlyser honom, han sågs senast i natt kl:5.00. På hans sida börjar det droppa in hjärtan och "hoppas det jag hörde inte är sant" m.m. och jag blir alldeles kall i kroppen och magen drar ihop sig. Ångesten ligger på lur. Livet är så skört. Barnen är vår framtid och vår kärlek. Älskade barn var rädda om er, ta livet på allvar ni har bara ett.


foto:jag

mormor...

Det var så mysigt att få träffa min älskade mormor idag. Hon har blivit så liten.


Min älskade mormor.   foto:jag


lördag och litet kalas...

Idag blir det ett litet kalas för 12-åringen hemma hos hennes mormor och morfar, även gammelmormor är där. Så snart ska vi ner till centrum och inhandla tårta och kakor och sen tar vi tunnelbanan 1 hållplats och går på kalas.

Annars blir det nog en lugn lördag utan något speciellt inbokat. Kanske körs det lite tvätt, dammsugs lite eller så slöar vi bara på soffan sen. Ikväll blir det tv, måste se 4:ans nya program: Så mycket bättre.

Jag hittade en ny infallsvinkel på mitt projektarbete igår och det känns så bra. Jag tänkte skriva om hur man skildrar arbetarklassen och då främst kvinnorna i historien, hur det gestaltas i böcker och liknande, från 1860-talet och fram till 1970-talet (ungefär). Jag tänker ta hjälp av Per Anders Fogelströms bok "Mina drömmars stad" men även "Tältprojektet" m.m.
Vad lyfter man fram i arbetarnas historia? Vad låter man bli att lyfta fram? Romantiseras arbetarnas historia? Eller är det tvärt om, skildras det nattsvart? Hur lyfts kvinnorna fram i allt detta?
Det känns som ett bra projektarbete, i alla fall just nu, det kanske känns helt fel sen när jag ska få ner det på papper.

Igår fick vi vakna upp till ett vitt landskap. Men all snö har nu töat bort och när jag var ute i natt för att möta upp äldsta dottern så var det glashalt på gatorna. Men idag är det bara blött och regnigt ute.


foto:jag

tittskåp och miniatyrer...

För många år sedan gjorde jag tittskåp, många olika modeller. 1 varsitt till döttrarna och sen ett kök, en blomsteraffär som jag gav bort till min älskade mormor och lite annat. Och helt plötsligt nu fick jag lust att börja med det igen. Kanske ska jag leta fram min kartong med grejer som ska stå någonstans och se vad jag har hemma.

Uppdatering: Jag hittade min kartong och det var inte mycket i den. Eller jo en sak som gör att jag måste skämmas. Sakerna som ska bli ett tittskåp även till yngsta dottern låg där och ja hon fyllde ju 12 år i går, så de har legat där i några år. Nej det får bli en tur till Panduro imorgon för att uppdatera innehållet i kartongen och sen ska jag verkligen ta mig i kragen och fixa det där tittskåpet till dottern.


foto:jag

idag går mina tankar...

Idag går mina tankar till en vän som i natt upplevde en sak som ingen förälder ska behöva uppleva.
Mina varmaste tankar finns hos dig och din familj nu och för en lång tid framöver.
Varma kramar till dig och din familj, jag finns här om du behöver något/någon.


foto:jag

fredag igen...

Nu har veckan rusat på igen, redan är det fredag. Egentligen skulle jag ut till lägerskolan idag men dom klarar sig utan mig, så jag kan lugnt vara hemma och plugga. Natten hade varit bra på lägerskolan, dom skötte sig bra även fast jag inte var där. Tack snälla ni för era kommentarer under förra inlägget, vad skönt det är att höra att det är fler av er som tyckte att jag gjorde rätt. Ja varför skälla och förstöra ett härligt minne som dessa fina tonåringar kan få bära med sig. Visst var det nog någon som kanske blev störd utav viskandet, så blir det väl alltid, det handlar ändå om 11 tonårstjejer. Men jag tyckte ändå inte att de störde så mycket att jag behövde ryta ifrån.

Idag ska jag alltså sitta hemma och plugga. Jag ska försöka få till upplägget på projektarbetet. Vad ska jag skriva, hur ska jag skriva det, vad ska jag välja bort, vad ska jag lyfta fram....

På måndag kl:13.00 ska våra hemtentor finnas att hämta på studieexpeditionen på skolan. Jag och en klasskompis ska träffas innan och äta lunch och sen går vi och hämtar ut våra tentor.
Igår innan föreläsningen började så "skällde" vår lärare lite. Alla lärare hade nu gått igenom hemtentorna och dom var besvikna. Många elever hade använt ett dåligt språk, en del verkade inte ta ämnet på allvar, några skulle få resttenta m.m. så nu kan jag lova er att jag är väldigt nervös inför denna tenta. Jag tror inte att jag har använt ett dåligt språk, det tror jag faktiskt inte, men man vet aldrig. Men jag är orolig att jag ska ha missuppfattat ämnet. Kanske har jag svarat helt tokigt på frågorna. Han gjorde verkligen min helg kan jag lova. Nu kommer helgen gå åt till grubbel och oro. Det hade varit mycket bättre om vi hade kunnat få hämta tentorna idag, fredag, för då hade man vetat under helgen hur det gått.

Grejen är oxå att om jag har missuppfattat tentan så finns det en risk att jag har missuppfattat även projektarbetet, så för att kunna börja ordentligt med projektarbetet så behöver jag få se tentan så att jag vet om jag "tänker" rätt. För alla ämnen som vi läser just nu går ihop i varandra, så är man rätt ute i det ena ämnet så är chansen stor att man är rätt ute även i de andra ämnena, men är man fel ute så är man säkert fel ute i fler ämnen.


foto:jag

jag är inte rätt person...

Jag är inte rätt person att ha med som vuxen på lägerskolor. Alltså jag kan bara inte bli sådan att jag ska "skälla", "hyscha" och "säga till" när dessa fina 15 åringar ligger och viskar fram till 02.15. Det är deras läger, dom är där för att ha roligt och för att få umgås med sina klasskompisar. Jag är inte en sådan som skäller i vanliga fall heller och absolut inte på andras barn, mina egna är en helt annan sak. Men att agera sträng vuxen det grejar inte jag, för det är inte jag. Jag är nog ganska soft och vidsynt. Men idag är jag grymt trött för vi somnade som sagt efter 02.15 någon gång, men det är också en del av lägret, man ska vara trött och sliten efter ett läger. Dom här 11 flickorna, 15 år gamla är så trevliga och fina att jag vill inte gå in och liksom förstöra "deras" kväll.

Hur skulle ni gjort om ni var med på ett sådant här läger? Hade ni hållit på och sagt till och hyschat åt viskande flickor?

Idag valde jag att sova hemma, jag grejar inte natt till på en madrass, min rygg är helt paj idag. Men om de behövs så åker jag ut imorgon, men jag tror faktiskt varken jag gör till eller från imorgon.


så här skulle vi sova.                                      på kvällen blev det korvgrillning.               foto:jag


lite hur det såg ut runt om kring.                 foto:jag

GRATTIS min 12-åring....

Idag fyller min yngsta dotter 12 år. Grattis!!!
foto:jag

snart åker jag på lägerskola...

Snart bär det iväg på lägerskola med mellandotterns klass, ett helt gäng 9:or. Spännande!

Jag har kameran med mig så jag bjuder på foton sen och jag kommer hem imorgon en stund för att fira min yngsta dotter som imorgon, den 21/10, blir 12 år. Tänk vad tiden går fort, 12 år det är ganska mycket ändå minns jag den här dagen för 12 år sedan så väl. Minnet av sina barns födelser och dagar innan följer oss nog hela livet, varje gång känner man att oj: har det gått så många år.

Jag tycker att det är skönt med stora lite självgående döttrar, men ibland kan jag sakna bebistiden. Den där gosiga tiden, när mammas och pappas kramar var det bästa i livet. Nu finns det andra kramar som är så mycket viktigare i tjejernas liv och är precis så som det ska vara.

Jag skriver nog ett kort inlägg imorgon. Kram och hej så länge.


foto:jag

det gick bra....

Den muntliga redovisningen gick bra.Vi var i halvklass men alla var inte där vi var bara 10 elever, så vi höll redovisning för 8 elever och 1 lärare. Vi fick sitta kvar runt bordet och redovisningen kändes ganska oformell. Läraren flikade in några enstaka frågor men inte många alls, vi fick nog med det mesta redan i redovisningen. En grupp fick väldigt många frågor av läraren men dom hade inte tagit med alla punkterna som vi skulle ta med, så det var nog därför. Om jag ska vara kritisk mot oss så tror jag att det kunde upplevas lite som om vi pratade i munnen på varandra eftersom vi liksom fyllde i varandra lite då och då. Men det känns som om den gick bra och det känns som om vi fick med allt det viktigaste.

Så nu ska jag på allvar börja med projektarbetet. Jag ska läsa Mina drömmars stad av Per-Anders Fogelström. Jag ska sen utifrån den boken göra ett projektarbete om hur han använder sig utav historia och kulturarv i sin bok. Hur beskrivs olika saker? Hur beskrivs arbetarklassen? Hur beskrivs kvinnorna? Hur var det att leva runt 1860-1880 talet? Så nu ska jag sätta igång med detta på riktigt, det ska vara inlämnat senast 7/11-10 och uppgiften ska vara mellan 5-10 A4 sidor.
Men jag älskar den här bokserien, jag har läst den flera gånger, så jag känner mig ganska lugn med det här arbetet.


foto:jag

muntlig redovisning...

Idag ska jag ha muntlig redovisning i skolan och jag är faktiskt ganska nervös. Vi, min klasskompis och jag, har förberett oss väldigt noga men jag är nervös ändå. Jag gillar inte att prata inför klassen, eller jo jag kan gärna prata inför klassen om det är oförberett, om det är en helt vanlig lektion och jag liksom bara ställer en fråga eller diskuterar något så där helt apropå, men att göra en redovisning inför klassen känns lite jobbigt. Det låter väldigt motsägelsefullt det här, men så är det.

Sen i morgon, onsdag, så ska jag följa med min mellandotter och hennes klass på lägerskola. Det ska faktiskt bli riktigt roligt. Vi/de ska vara där onsdag - fredag, men jag måste in till skolan på torsdag förmiddag och sen ska jag hem och fira minst dottern som fyller år på torsdag, då blir hon 12 år. Men om de behövs så åker jag ut till lägret sen på kvällen och sover där, i annat fall så åker jag ut på fredag morgon. Dom ska ha lektioner hela dagarna på lägret om ANT = alkohol, narkotika och tobak, så jag tror att jag kommer att kunna plugga en hel del där ute faktiskt. Jag ska ta med mig mina böcker och anteckningar så ska jag plugga så gott det bara går.

Men jag återkommer senare idag med hur det gick på den muntliga redovisningen.


foto:jag

repeat...

Den här låten går just nu på repeat på min mp3....


ny vecka...

Då var det ny vecka igen och idag ska jag in till skolan och prata igenom filmen som vi sett, igen. Det är inte precis den enklaste filmen, men det ska nog gå bra. Sen imorgon ska vi ha en kort redovisning utav filmen och sen hoppas jag verkligen att jag kan få komma igång ordentligt med mitt projektarbete. Projektarbetet ska in senast 7/11 och hela tiden kommer det nya uppgifter som ska läsas och diskuteras och fixas i skolan så projektarbetet går just nu på halvfart. Och det känns inte helt okej, jag skulle vilja sätta igång ordentligt med det nu.


foto:jag


mycket trevligt....

Igår hade vi det det jättetrevligt, vi pratade, spelade sällskapsspel och umgicks. Jag tror vi var ungefär halva klassen på plats och sen var det 5 personer som värdparet kände sen tidigare.

Först satt vi bara och pratade och umgicks och det gillar jag, nu fick jag se en helt annan sida av klasskompisarna. Sen började vi spela "rita och gissa"  ett spel som jag aldrig tidigare har spelat och men det var roligt och faktiskt svårt. Hur ritar man "känsla" så att de andra förstår tex. Nackdelen med det här spelet var väl att det blev mycket väntan medan de andra ritade och vi såg inte vad de andra ritade för vi var så många som spelade så det blev lite knasigt, men roligt. Sen körde vi igång med "TP" och ett gäng började leka/spela "charader". Jag spelade TP men det gick väl så där, jag tog 2 tårtbitar, det är svårt ju. Helt knasiga/svåra frågor fick jag. Men vi spelade inte riktigt klart, för vid 23.15 började vi åka hem. Men kvällen var väldigt trevlig och lyckad och jag hoppas att vi kommer göra om det.

Och nej jag kände mig inte så gammal, men det är klart att åldern märks. Några är runt 20-25 år, de flesta 25-28 år och så jag 38 år. Självklart pratar man om olika saker men det gör inget, det fungerar bra ändå. Och det är spännande faktiskt, jag fåick nya insikter om vissa saker. Jag hoppas att de andra tycker detsamma med mina infallsvinklar. För när man pratar om vissa saker så ser vi väldigt olika på saken. En av de yngre tjejerna tyckte det var så coolt att jag hade "upplevt" filmerna G- som i gemenskap och Stockholmsnatt, hon älskade dom filmerna.  Och ja Stockholmsnatt fick vi faktiskt se i skolans aula, under skoltid.snart ska jag iväg, igen...

Snart ska jag iväg igen, hem till en klasskompis för lite prat, lite dricka och eventuellt lite sällskapsspel. Jag lär garanterat vara en av de äldre men vad gör det. Det blir säkert mycket trevligt. Trevligt att träffa varandra utanför klassrummet.

jag är lite efter, men...

Nu äntligen har jag sett tv-programmet om Glada Hudik när de var i New York. Jag har lyckats missa detta härliga gäng varje gång de varit på tv, sist jag såg dom var när dom fick uppträda i Melodifestivalen 2010, men sen har jag tyvärr missat dom varje gång.

Vilket härligt gäng, vilken kärlek vilken glädje vilket engagemang. Jag blir alldeles lycklig och varm inombords när jag ser sånt här.


fredag....

Idag ska jag in till skolan några timmar och diskutera vår film som vi valde: Brända av solen. Vi ska ha redovisning av den på tisdag. Så nu måste jag min redovisningskompis prata ihop oss och ta reda på mera fakta om Ryssland år 1936. Men det ska nog gå bra tror jag.

Men sen är det helg. Jag ska fortsätta letandet av jacka idag. Tänkte jag skulle kika i Huddinge centrum och hoppas på att dom har den i "min" storlek.

Trevlig helg alla ni där ute.

historiska museet....

Idag bar det av till Historiska museet med klassen, vi skulle se utställningen: Sverige 1000 år. Det var en ganska fin och bra utställning, men det var så mycket som fattades. Jag gick därifrån med fler frågor än svar. Det är inte helt lätt att samla vår historia i 10 olika rum, varje rum skulle representera 100 år av Svensk historia. Mest kändes det som att det var kungarna som tog upp utställningen och visst vi hade inte varit Sverige utan våra kungar, men vi hade inte heller varit Sverige utan folket. Folket som har lyft upp vårt land genom arbetskraft, bönder som har gett kungarna mat på bordet, soldaterna som krigade för kungarna, kvinnorna som fick sköta hem och gård när männen skulle ut i krig m.m. Mycket mer hade man kunnat få in känns det som.

Min önskan är att det kunde få finnas en utställning om folket, arbetarna. En utställning som lyfter fram arbetarnas betydelse för det här landet. Och kvinnorna, en utställning som kunde lyfta fram kvinnorna, alla våra starka kvinnor som har kämpat för rösträtt, föräldraledighet, preventivmedel m.m. Och barnen, barnen som alltid har funnits där men som alltid visas ute i periferin.

Vi gick runt och tittade i 2 timmar och sen skulle vi ha återsamling med läraren. Vi hade lite frågor som vi skulle kika på när vi gick utställningen och under återsamlingen så diskuterade vi frågorna och utställningen. Efter det så gick jag och en klasskamrat och tittade på de andra utställningarna: Forntiden, Vikingatiden och Kyrkokonsten. Det är ett fint och stort museum och det är inte sista gången som jag åker dit i alla fall.

Tyvärr får ni inga bilder, jag tog inte med mig kameran. Eftersom jag efter besöket på museet skulle jaga höstjacka så lämnade jag kameran hemma med flit. Men jag hittade ingen jacka. En jacka hittade jag som var snygg, varm och skön, men när jag stängde den såg jag ut som en stoppad korv och ingen större storlek fanns inne. Så imorgon får jag leta igen, kanske finns den på en annan H&M.


syskon är viktiga....


jag blev varnad....

Jag blev varnar av Hörni men vad gjorde det, klart jag testbakar ändå. Jag kan inte ta en varning så där! Receptet hittade jag här men eftersom jag inte hade så mycket muscovadosocker hemma fick det bli farinsocker istället och jag hade ingen mjölkchoklad hemma så jag tig Lindt´s mörka choklad 80% med havssalt i, det blev väldigt gott.
foto:jag

varför hör inte tänderna till kroppen...

Igår fick jag som jag berättat förut åka akut till tandläkaren för att jag lyckades bita av en tand på en godis (dumma godis). Detta blev dyrt 1058 kr och själva behandlingen tog max 5 minuter och jobbet med den här tanden är inte ens klar, dom fixade det bara provisoriskt igår. Så vart detta slutar ekonomiskt vet jag inte.

Det som förvånar mig mest är att tänderna liksom inte hör till kroppen. Du kan ramla och bryta benet, få halsfluss, öroninflammation, tarmvred ja allt som hör till kroppen och dessa kostnader ingår alltid i högkostnadsskyddet. Du betalar som mest 900 kr per år (i Stockholms läns landsting) sen har du frikort hos läkaren. Vilken läkare som helst, öron, mage, ortoped m.m. Men om du får problem med dina tänder så ingår det inte i det "vanliga" högkostnadsskyddet, nej då får du betala en väldig massa mer pengar än om du får problem med magen eller öronen m.m.
Tandvården har ett sorts högkostnadsskydd men detta börjar gälla först efter 3000 kr och du ska sen betala 50% upp till 15000. När du har kommit upp till en tandvårdskostnad på 15000 kr så får du 85% rabatt, men du ska alltså ändå betala 15%. En behandling hos tandläkaren kan alltså egentligen bli hur dyr som helst.
Detta tandvårds högkostnadsskydd är inte det enklaste att förstå sig på, tycker inte jag i alla fall. För sen beror det visst på om din tandläkare är dyrare än referenspriset som försäkringskassan har satt, ja då får DU betala det högre beloppet till tandläkaren. Alltså jag fattar faktiskt inte riktigt. Hur kan man försämra tandvården för vuxna på det här sättet?

Nu har det blivit så att det syns på oss om vi har det gott ställt ekonomiskt eller inte, det är bara att titta varandra i munnen.  Vi som inte har råd med denna dyra tandläkarkostnad får gå runt med trasiga tänder och värkande mun, medan de som har råd kan fixa sin mun och slippa trasiga tänder och värk. Vi har alltså ramlat tillbaka i fattigsamhället där det syns redan i munnen vilka som har det sämre ställt än andra. Jag är så förbannad på det här. Hur kan man tillåta att ett samhälle liksom går/ramlar tillbaka i tiden? Hur kan man låta klassamhället komma tillbaka så markant?


foto:jag


typiskt...

Jag var riktigt trött när jag kom hem idag och hade ondare i kroppen än vad jag haft på länge. Sätter mig i soffan och lyckas bita av en tand på en godis, hela fyllningen åkte och jag kände att jag hade en spricka i tanden, ena halvan satt löst. Så jag fick ta tunnelbanan in till tandakuten och fixa det. Först hade jag fullt sjå att hitta dit, tack älskade make för att du hjälpte mig via mobilen. Sen tog det 5 minuter för tandläkaren att dra bort den lösa biten och fylla igen hålet och allt detta kostade mig 1058 kr. Ja roligare kan i alla fall jag ha för pengar. Och en lugnare tisdagskväll har jag också haft, jag som bara ville sitta i soffan hela kvällen, tji fick jag.


foto:jag

storasyster...

Idag träffade jag min älskade storasyster. Det är inte så ofta vi lyckas få till en träff men ibland händer det. Idag sågs vi en snabbis och tog en promenad på en halvtimme och pratade. Så skönt och trevligt att prata med min syster. Storasyster, jag älskar dig!


min storasyster och jag :)

måndag och skoldag...

Snart ska jag iväg till skolan, vi ska träffas några stycken och prata igenom frågor inför morgondagens seminarium och sen är det föreläsning. Nu går det undan i skolan, snart ska ett projektarbete lämnas in och jag är inte ens riktigt hundra på hur det arbetet ska utföras. Men det löser sig nog tror jag, det brukar ju göra det nu för tiden. Nu väntar jag med spänning på vår hemtenta vi hade förut, vi skulle få proven rättade senast 22/10 så de har några dagar till på sig, tyvärr. Jag vill ha svaret nu!

Tänk vad livet går upp och ner. När jag läser tillbaka i bloggen ser jag hur dåligt jag mådde i våras, usch det var en grymt jobbig tid. Sen dess har det hänt mycket och nu mår jag faktiskt mycket bättre. Visst har jag mina upp och ner dagar, men så nere som jag var i våras vill jag aldrig mer bli, fy det var hemskt. Men det blir väl så när allt bara ramlar över en, livet kommer ikapp och man bara känner för att springa och gömma sig eller dra täcket över huvudet och ligga kvar där under tills allt är bra igen.

Jag mår mycket bättre nu utan tabletterna. Jag svettas inte lika mycket som jag gjorde när jag tog dom, herre gud vad jag svettades utav dom, och jag känner mig inte alls lika svullen i kroppen längre. - 1 kg har det blivit på vågen sedan jag slutade med tabletterna och jag har inte gjort något alls för att det kilot skulle försvinna. Och klådan på kroppen börjar stilla sig också. Nu när biverkningarna börjar klinga av så märker jag ännu mer vilka jobbiga biverkningar jag faktiskt hade, så det var nog tur att jag kände att det var dags att sluta med tabletterna. Jag mådde ju inte precis bättre utav att gå upp i vikt, svettas och ha en enorm klåda på hela kroppen.


"gulagången" i Slussen, här satt Noice på ett skivomslag. foto:jag

idag är det 101010 ....

Dagens datum är 101010, det är läckert tycker jag. Tänk att vara född idag, vilket personnummer man får då.

Eller nästa år: 111111 eller om 2 år: 121212.

Dom här jämna datumen är lite spännande och läckra tycker jag.


foto:jag

söndag...

Jag vaknade ganska pigg och utvilad vid 9 tiden imorse och idag hade jag verkligen bestämt mig för att plugga. Frågorna inför seminariet gick bra, det var lite frågor om Nietzsche, men sen tog det stopp. Jag skulle läsa 2 böcker på Engelska, eller ja inte hela böckerna, men några kapitel och jag somnar hela tiden när jag försöker läsa. Det är hopplöst, jag läser 5-10 sidor sen somnar jag till och så får jag liksom börja om någon sida och så håller jag på så där. Det är inte så att ämnet i sig är tråkigt för det är det inte, utan det är språket. Språket går inte in, jag måste läsa om igen och igen innan jag vet vad jag läst om. Det ena kapitlet handlade om svårigheterna med att "gräva/leta" fram historia om vad "apartheid" höll på med i Syd Afrika, hur han som försöker "gräva" fram fakta blir motarbetat hela tiden, väldigt intressant men så svårt på Engelska. Det blir svårt att förklara på Svenska märker jag, men ni kanske förstår vad jag menar.

Så har min söndag varit. Nu ska jag dricka kaffe och äta Ben & Jerry glass, sen blir det läsa igen. Vi hörs.
foto:jag

kulturnörd....

Jag är nog en kulturnörd tror jag, jag har alltid älskat museum och historiska romaner och liknande. Och efter att jag började läsa den här utbildningen så har det blivit ännu mer. Mina barn undrar lite smått om jag kanske kan prata om något annat än historia, utgrävningar och dylikt, hihi. Men nej just nu kan jag inte det, just nu är det sånt som uppfyller mina tankar. När jag gick på museet idag så blev jag alldeles varm och lycklig i kroppen, det var en ren fröjd att gå runt där. Så ja lite skadad kanske jag blir av min nya utbildning. Men det här är en sak som jag alltid har drömt om och jag är så glad över att jag vågade hoppa ut i det okända och söka den här utbildningen. Jag har sedan barnsben drömt om att få arbeta som Arkeolog men faktiskt inte trott att JAG skulle kunna fixa det. Jag den struliga tonåringen med de dåliga betygen....Men jag kan och jag ska, nu ska jag uppfylla min dröm.

Jag rensade barnens bokhyllor för en tid sen, många böcker har de "växt" ur och dessa böcker ska ner i källaren hade jag tänkt mig. Bland dessa barnböcker hittar jag massor av "historiska" böcker, tex: Slottet brinner, Flickornas historia, Sketna Gertrud, m.m. Så ja jag har matat mina döttrar med historia sedan de var små.


foto:jag

medeltidsmuseet blev det....

Jag orkade inte plugga idag så jag tog tunnelbanan in till Gamla Stan och gick på Medeltidsmuseet istället, mycket trevligare.

Medeltidsmuseet är underbart. Den gamla stadsmuren löper genom hela museet och man får lära sig väldigt mycket om det medeltida Stockholm. Ni får några mobilfoton av väldigt dålig kvalitet, men jag bjuder på det.

Här sitter en munk bland sina blommor och örter. foto:jag

Stadsbild, hur det kunde sett ut i Stockholm under medeltiden. foto:jag

En kvinna som "jobbar" på ett värdshus. foto:jag

Här hänger Stadsnyckeln som gick till Stockholms stadsport. Den var drygt en halv meter lång, måste vart jobbigt att bära runt på den. foto:jag

Jo jag mår bättre men jag känner att jag just nu trivs bäst i mitt egna sällskap, blir så lätt irriterad märker jag. Men det ska väl lägga sig det också snart, jag tog faktiskt 1/2 tablett igår, kanske tar jag den andra halvan imorgon. Nu blir det lördagsmys i soffan framför tv:n.

gårdagskvällen...

Vi var några stycken från klassen, eller ja 4 stycken, som träffades hemma hos en av de och drack en cider och snackade. Det blev en trevlig men väldigt kort kväll. Vi var alla ganska trötta efter veckan som varit och vi pratade om det kommande projektarbetet så till slut kände vi alla att det var dags att åka hem så man orkar ta tag i projektarbetet idag.


foto:jag

lite bättre idag...

Idag mår jag lite bättre och är inte alls så arg och irriterad som jag var igår, men jag har knappt kunnat sova något i natt. Har vridit och vänt mig, drömt konstigt då jag lyckats somna till och svettats floder, antagligen för att jag slutat med tabletterna. Tack för era tips och råd angående medicinen, jag har kollat med fass och sjukvårdsupplysningen och ja dom tyckte väl att läkaren hade gjort ett lite knasigt uttalande och beslut angående mitt avslut av tabletterna. Man brukar trappa ner tabletterna, kanske ta en halv tablett under 1 vecka eller så, lite beroende på läkemedelssort sa dom. Men eftersom jag nu är inne på min 3:e dag utan medicin så tyckte dom att jag kunde försöka vara utan tabletter nu, lite dumt kanske att börja ta tabletterna nu igen. Så jag får stå ut helt enkelt.

Ikväll ska jag, hoppas jag, gå ut med några av mina nya klasskompisar. Eller jag vet inte om det blir "utgång" kanske ska vi "bara" hem till någon och dricka en öl eller två (eller cider) och sen kanske gå ut. Men bara att få träffas på ny mark och lära känna varandra och snacka lite känns bra tycker jag. Så nu hoppas jag verkligen att det blir av, att inte alla liksom hoppar av för jag känner verkligen att jag behöver komma ut ikväll.

Jag håller just nu på att läsa Neitzsche och det är inte världen enklaste och roligaste precis, en filosof från 1800-talet liksom. Men den ska läsas tills på tisdag så det är bara att bita ihop och fortsätta. Vi har ett gäng frågor som vi ska svara på angående Neitzsches bok, så det gör det hela lite enklare faktiskt eftersom jag då vet vad jag ska "leta" efter i texten.


foto:jag

så satan arg....

Jag slutade med mina antidepp tabletter i förrgår och idag är jag så jävla skit förbannat arg (ursäkta språket) så jag exploderar snart. Hoppas att ilskan snart lägger sig annars kommer jag gå bärsärkagång här hemma snart.


bild: google

redan torsdag...

Men nu är det redan torsdag, igen. Vart tar dagarna och veckorna vägen egentligen? Idag ska jag på föreläsning och jag hoppas verkligen att ämnet klarnar lite mer efter den. Det här ämnet är ganska mastigt, svårt och stort känns det som. Men det blir säkert mycket bra i slutändan.

Tänk vad lite eller mycket en mening kan säga egentligen. Jag tänker tex, på meningen som jag skrev i min award angående mitt körkort och min pappa. Jag har fått några kommentarer på den och kan bara lugnt svara att den meningen säger nog ingenting om den verkliga sanningen. Sanningen bakom mitt uteblivna körkort är så mycket större och mer komplex för att kunna rymmas i en enda mening. Men folk brukar reagera när jag säger att jag inte har körkort fast min pappa är bilskollärare, så därför är den meningen lite rolig tycker jag. Alla som hör den lägger in olika saker i meningen, men ingen vet ju vad som egentligen döljer sig bakom orden. Kanske skriver jag det här någon gång kanske inte, det får tiden utvisa.

Men jag kan säga så här, min mamma och pappa skilde sig när jag var 5 år så jag har inte bott ihop med min pappa så länge. Jag har tillbringat varannan helg med honom under min barndom och några lov och semesterveckor, det är tyvärr allt Jag har faktiskt bott ihop längre med min styvpappa. Min styvpappa och jag står varandra mycket närmare än vad jag och min biologiska pappa gör och någonsin kommer att göra.


jag när jag var liten. fotot är avfotat från ett album av mig.

jag testar en ny grej på Tradera...

Jag testar en ny grej på Tradera nu. Jag har så himla mycket böcker liggande som jag har läst och det känns värdelöst att sälja dessa böcker 1 och 1, jag tror inte jag kommer få mycket för dom då om jag ens kan få de sålda. Vissa böcker går jättebra på Tradera har jag märkt, jag har verkligen tjänat bra på en del böcker medan vissa böcker inte säljer allt. Så nu har jag lagt ihop ett gäng böcker och säljer de som bokpaket, varje bokpaket ligger på drygt 3 kg var, jag tänkte främst på frakten där faktiskt, 3 kg kändes som en bra gräns. Så nu får vi se hur det går. Klädpaket har jag haft ute och det har faktiskt gått riktigt bra. Här hittar ni mina auktioner som jag har ute nu.


men vad f*n, varför....

Varför ska det alltid strula till sig, varför kan saker och ting aldrig vara enkla. Nu skulle jag få a-kassa september ut fast jag har börjat studera men så idag upptäcker jag att arbetsförmedlingen har strulat till det och avskrivit mig från 8/9. Så nu måste jag gå ner till arbetsförmedlingen med mina papper från a-kassan för att verkligen visa beslutet och då förhoppningsvis bli påskriven igen till sista september. Alltså jag sa allt detta till arbetsförmedlingen redan i början av september och ändå blir det så här. Jag har inte råd med allt detta strul. Jag hoppas innerligt att det ordnar upp sig.

Uppdatering: Man kan visst bli avregistrerad på arbetsförmedlingen över telefonen hur enkelt som helst, bara för att arbetsförmedlingen missförstått allt man sagt. Men att påanmäla in sig igen det är värre det. Då måste man gå till arbetsförmedlingen personligen, för man måste kunna visa legitimation, så att dom vet att jag är jag, men det behövdes absolut inte vid avregistreringen. Mysko... Efter 45 minuters köande och ungefär 10 minuters förklaring (fast jag hade beslutet från a-kassan med mig) lyckades jag bli påanmäld igen. Så nu hoppas jag att a-kassan fått alla mina handlingar imorgon när jag ringer dom, så att jag får lite mera pengar.

min första award :) Tack!

Jag har idag fått min första award. Så nu ska ni få veta 7 saker om mig och sen ska jag skicka denna award vidare till 7 andra bloggare.

Jag har fått min av Mona, tack.


1. Min älskade make och jag har snart levt ihop i 19 år.

2. Mina döttrar är mitt allt. Ibland/ofta sätter jag deras behov framför mina egna och det är inte alltid bra, men sådan är jag som mamma och person.

3. Jag har 1 storasyster som är 5 år äldre än mig som jag värdesätter enormt mycket. Utan henne vore jag halv.

4. Jag har drömt om att bli och jobba som Arkeolog sedan jag var barn.

5. Nu, 38 år gammal, har jag äntligen tagit tag i min dröm och läser på Högskolan för att få detta yrke.

6. Jag har inget körkort, fast min pappa är bilskollärare. (jag misslyckades på uppkörningarna så nu ligger det på is under obestämd framtid.)

7. Jag har arbetat som Undersköterska i lite mer än 10 år.

Och nu 7 bloggare som ska få denna: Emelie, Erika, Elin, Lejonkvinnan, Linda, Maria, Mammispammis.


facebook....

Det här med facebook är verkligen en hel vetenskap. För det första kommer jag aldrig att sluta att förvånas över vad folk skriver om i sina loggar för det andra är det så många inställningar som kan göras att jag blir helt vimmelkantig.

Först då det här med vad folk skriver i loggen:
- hur tänker man när man skriver alltför privata saker i sin logg?
- tror man inte att alla kan se det?
- eller struntar man i om alla ser och anser sig ha rätt att skriva precis vad man själv vill?

Själv håller jag mig ganska oprivat (tycker jag själv) på facebook. Jag lämnar inte ut min man, mina barn, mig själv, min omgivning i alltför privata sammanhang. Vissa saker är bara inte till för all, precis som det fungerar i bloggen faktiskt. Även om jag skriver mycket här i bloggen så ska ni veta att jag skriver absolut inte allt och jag vill inte lämna ut mina närmsta här i bloggen. (Det får dom i så fall göra i sina egna bloggar, de som har en)

Det här med inställningarna då:
- det finns så många olika inställningar att jag blir helt snurrig.
- hur ser man om det är jag eller vännen som har blockerat/blockerats?
- hur gör man för att göra någon inställning "ogjord"?

Ja som ni ser är jag absolut ingen hejare på facebook, men vad f*n man lär så länge man lever.

kanelbullensdag...

Idag var det skola igen, nytt ämne och ny lärare, fast vi kommer ha de "gamla" lärarna också. Spännande ämne men svårt - Historiebruk och Minneskultur. Lite luddigt idag men det kommer väl klarna eftersom lektionerna går, hoppas jag. Om drygt 1 månad ska vi lämna in en uppgift i det här ämnet.

Kanelbullensdag idag, det måste man bara fira. Så jag bakade bullar när jag kom hem idag.
foto:jag

boktips....

Nu har jag läst ut Nicci French: Var är min dotter.


foto:jag

Spännande lite halv enkel bok med ganska bra driv i handlingen. Men hon hade inget bra språk. Ett alldeles för enkelt och platt språk enligt min smak. Men visst jag läste klart den och jag ville inte lägga den ifrån mig innan jag fått reda på vad som verkligen hade hänt dottern. Men slutet var lite platt och tråkigt, intrigen märklig och tidsangivelserna i boken mycket konstiga, enligt mig.

En mening/strof fastnade dock hos mig, den beskriver så himla bra hur det är att vara förälder:
"Jag tänkte på när hon var liten. Ibland smög jag upp mitt i natten och lutade mig över hennes spjälsäng för att lyssna efter hennes andetag. Och trots att jag hade ägnat timmar åt att vagga henne till sömns hände det att jag böjde mig ner för att väcka henne och försäkra mig om att hon fortfarande levde."

redan söndag...

Jag fattar inte riktigt vart helgerna tar vägen, redan söndag idag. Imorgon är det skola igen, nytt ämne, ska bli väldigt skoj faktiskt. Det lär väl sluta med att jag kommer att vilja läsa vidare på alla ämnen, inte bara arkeologi. Efter det första året ska vi nämligen välja ett ämne att läsa och jag känner redan nu efter bara några veckor att det kommer att bli svårt att välja.

Idag har vi bara en hemmadag. Fixar lite, tvättar lite, borrar upp lite speglar, dammsuger lite och så, alltså en helt vanlig söndag.

Jag har precis kommit på att jag kommer inte kunna söka till Vintersol på minst 3 år eftersom jag inte kan vara ifrån skolan i 4 veckor. Trist men så är det, får söka när skolan är färdig.


foto:jag

Stockholms stadsmuseum blev det....

Jag och äldsta dottern tog en tur till Stockholms stadsmuseum. Vi hade det så himla mysigt och trevligt så det här ska vi göra om snart igen, kanske redan nästa helg funderar vi på.

När man kommer in möts man av denna mäktiga man, Kopparmatte. Han skulle varna och avskräcka medborgarna till att begå brott, han stod mitt på torget i Gamla Stan.


I den här lilla "lägenheten" bodde familjen Andersson, mamma och pappa + 3 barn plus 2 inneboende hamnmän. Alltså 7 personer i ett rum med ett litet krypin. Här stanna vi länge och tittade och pratade.


En skolsal från 1920 talet.


I klassrummet fanns det uppstoppade djur.


I en källarlokal (som varit pub) kunde man sitta och äta sin matsäck. Lite kusligt var det här, för ur högtaren hörde man diskussioner som skulle vara från förr. Det kändes som om man var tillbaka i tiden, hade man blundat  hade man kanske vaknat upp där i dåtiden på riktigt.


En säng från Allmänna Barnhuset, barnen fick bo här, åta och arbeta och lära sig läsa och skriva. Man kunde lämna in sina barn där om var fattig eller så blev föräldralösa barn infångade och satta där. Träblocken med kedjan som ni ser var en av bestraffningarna som fanns där, om ett barn försökte rymma så blev de fastkedjade vid detta tunga träblock.


Häxprocessen under 1767 i Katarina församling. Man hörde ett "förhör"/"vittnesmål" utav ett barn läsas upp i en högtalare.

Ja vad ska man säga, jag svär nog lite för ofta, obildad som jag är.
Alla foton har jag tagit!

lördag....

Ja så var lördagen här och jag sov allt för länge som vanligt. Varje helg gör jag samma sak.  Jag älskar att kunna ta sovmorgon men känns som om hela dagen går till spillo då. Tjejerna vill åka på museum, men den äldsta som kom med förslaget har dragit ner till gymmet så vi får se hur det blir. Kanske åker vi imorgon. Historiska museét eller Stockholms Stadsmuseum blir det, kanske båda två om vi hinner.


foto:jag

en riktig slödag med lite nervositet i magen...

Igår kväll så skickade jag tillslut in min tenta, nu är det gjort. Nu kan jag inte ändra något eller lägga till något. Det känns så skönt att ha skickat iväg den men samtidigt nervöst. Jag hade en mardröm i natt att en lärare ringde och sa att min tenta var helt fel, jag hade helgen på mig att skriva om. Drömmen kändes så verklig att jag behövde kontrollera telefonen, hade jag svarat i den eller var det bara en dröm. Åh det var hemskt. Så nu går jag runt med en nervös klump i magen samtidigt som jag tycker att det är så skönt att den är ivägskickad....

Nu idag har jag en riktig slödag, jag sov till lite efter 11 och har bara glidit runt hemma, i eftermiddag blir det ett pass nere på gymmet.


foto:jag

RSS 2.0