historiska museet....

Idag bar det av till Historiska museet med klassen, vi skulle se utställningen: Sverige 1000 år. Det var en ganska fin och bra utställning, men det var så mycket som fattades. Jag gick därifrån med fler frågor än svar. Det är inte helt lätt att samla vår historia i 10 olika rum, varje rum skulle representera 100 år av Svensk historia. Mest kändes det som att det var kungarna som tog upp utställningen och visst vi hade inte varit Sverige utan våra kungar, men vi hade inte heller varit Sverige utan folket. Folket som har lyft upp vårt land genom arbetskraft, bönder som har gett kungarna mat på bordet, soldaterna som krigade för kungarna, kvinnorna som fick sköta hem och gård när männen skulle ut i krig m.m. Mycket mer hade man kunnat få in känns det som.

Min önskan är att det kunde få finnas en utställning om folket, arbetarna. En utställning som lyfter fram arbetarnas betydelse för det här landet. Och kvinnorna, en utställning som kunde lyfta fram kvinnorna, alla våra starka kvinnor som har kämpat för rösträtt, föräldraledighet, preventivmedel m.m. Och barnen, barnen som alltid har funnits där men som alltid visas ute i periferin.

Vi gick runt och tittade i 2 timmar och sen skulle vi ha återsamling med läraren. Vi hade lite frågor som vi skulle kika på när vi gick utställningen och under återsamlingen så diskuterade vi frågorna och utställningen. Efter det så gick jag och en klasskamrat och tittade på de andra utställningarna: Forntiden, Vikingatiden och Kyrkokonsten. Det är ett fint och stort museum och det är inte sista gången som jag åker dit i alla fall.

Tyvärr får ni inga bilder, jag tog inte med mig kameran. Eftersom jag efter besöket på museet skulle jaga höstjacka så lämnade jag kameran hemma med flit. Men jag hittade ingen jacka. En jacka hittade jag som var snygg, varm och skön, men när jag stängde den såg jag ut som en stoppad korv och ingen större storlek fanns inne. Så imorgon får jag leta igen, kanske finns den på en annan H&M.

utbildning | |
#1 - - Synnöve:

Godmorgon på dig.

Historiska musset låter spännande. Men som du säger så är det ofta kungarna som får all uppmärksamhet. Tyvärr.

Mera historia och information om folket är önskvärt.

Håller med.



Synd på den jackan.

Men jag har ett litet tips. Är det snyggjacka du är ute efter eller en varm jacka till vintern? Gå in i en butik som sälger jakt och fiskkläder. Där finner du garanterat en varm jacka till vintern. Om det var just värmen menar jag.

Hoppas du finner den i alla fall.

Det börjar bli ganska kallt nu, sitter här med 5 minus just nu. Ingen snö. Än! Men den kommer. I slutet av oktober dyker den upp.



Ha en skön helg nu.

Kramen Synnöve.

#2 - - Sand mellan tårna:

Ja dessa kungar får för mycket uppmärksamhet. Roligare att lära lite om det vanliga folket. Kan du inte få svar på alla frågor du hade sen då?

Synd att du inte hittade en jacka. Ut på ny jakt i helgen kanske?

#3 - - Ninni:

Historia kan vara väldigt intressant..tycker jag numera..annat var det i skolan.



Men inte vill man bara veta om kungar=) Hoppas du hittar drömjackan..ha en fin helg,kram

#4 - - Annci:

Jag har aldrig varit på Historiska. Kanske borde gå dit?! Har fått för mig att det är trist... fast det trodde jag ju om Livrustkammaren åxå, men ack så fel jag hade.



Önskar en trevlig helg i det fina vädret!



Kram!

Upp