kulturnörd....

Jag är nog en kulturnörd tror jag, jag har alltid älskat museum och historiska romaner och liknande. Och efter att jag började läsa den här utbildningen så har det blivit ännu mer. Mina barn undrar lite smått om jag kanske kan prata om något annat än historia, utgrävningar och dylikt, hihi. Men nej just nu kan jag inte det, just nu är det sånt som uppfyller mina tankar. När jag gick på museet idag så blev jag alldeles varm och lycklig i kroppen, det var en ren fröjd att gå runt där. Så ja lite skadad kanske jag blir av min nya utbildning. Men det här är en sak som jag alltid har drömt om och jag är så glad över att jag vågade hoppa ut i det okända och söka den här utbildningen. Jag har sedan barnsben drömt om att få arbeta som Arkeolog men faktiskt inte trott att JAG skulle kunna fixa det. Jag den struliga tonåringen med de dåliga betygen....Men jag kan och jag ska, nu ska jag uppfylla min dröm.

Jag rensade barnens bokhyllor för en tid sen, många böcker har de "växt" ur och dessa böcker ska ner i källaren hade jag tänkt mig. Bland dessa barnböcker hittar jag massor av "historiska" böcker, tex: Slottet brinner, Flickornas historia, Sketna Gertrud, m.m. Så ja jag har matat mina döttrar med historia sedan de var små.


foto:jag
utbildning | |
#1 - - Camilla:

Spännande!

Ja...man kan om man vill!

Och visst är det kul med utgrävningar och sånt.

Lycka till!

Kram på dig och god morgon!

#2 - - Fina Frun:

då är jag också en "kulturnörd" ;)

#3 - - Agneta:

det är så härligt att höra din entusiasm över ditt val och att du känner att det blev så rätt!! Dte är bara att gratulera!

Tyvärr kan jag nog inte säga att vi härhemma är några kulturnördar..visst blir det ett o annat muséebesök men det går nog år emellan. Vi är mer ute i naturen, kollar på blommor o blad :-) fiskar eller bara lyssnar på djuren i skogen

#4 - - Carina:

Jag är helt övertygad att du kommer att förverkliga din dröm. Det märks hur du brinner för detta så den glöden kommer att ta dig ända fram :)

Kram

#5 - - Daniel:

E så lycklig att du hittat rätt, suuuper!!!

#6 - - Pia Hagman:

Så härligt att du uppfyller en av dina drömmar. Go girl!!! :o)

#7 - - Fotograf Annie:

Historia är verkligen kul. Jag fick gillar också historiska romaner. Och när jag var liten berättade mamma en massa historier om Gustaf III och maskeradbalen, Sthmls blodbad, osv. Det är så spännande.



Muséer är underbara (speciellt livrustkammaren) ;)



Det är kul att plugga något man tycker om, och då blir man lite mer besatt av det också ;)

Kram

#8 - - Ulrika:

Jag är så himla glad för din skull. du är stark som vågade ta chansen och vad bra det blev! Tjohoo

Man måste våga för att vinna, så är det faktiskt. Mer sant än vad man kan tro.

Varma godnattkramar.

Upp