lördag och litet kalas...

Idag blir det ett litet kalas för 12-åringen hemma hos hennes mormor och morfar, även gammelmormor är där. Så snart ska vi ner till centrum och inhandla tårta och kakor och sen tar vi tunnelbanan 1 hållplats och går på kalas.

Annars blir det nog en lugn lördag utan något speciellt inbokat. Kanske körs det lite tvätt, dammsugs lite eller så slöar vi bara på soffan sen. Ikväll blir det tv, måste se 4:ans nya program: Så mycket bättre.

Jag hittade en ny infallsvinkel på mitt projektarbete igår och det känns så bra. Jag tänkte skriva om hur man skildrar arbetarklassen och då främst kvinnorna i historien, hur det gestaltas i böcker och liknande, från 1860-talet och fram till 1970-talet (ungefär). Jag tänker ta hjälp av Per Anders Fogelströms bok "Mina drömmars stad" men även "Tältprojektet" m.m.
Vad lyfter man fram i arbetarnas historia? Vad låter man bli att lyfta fram? Romantiseras arbetarnas historia? Eller är det tvärt om, skildras det nattsvart? Hur lyfts kvinnorna fram i allt detta?
Det känns som ett bra projektarbete, i alla fall just nu, det kanske känns helt fel sen när jag ska få ner det på papper.

Igår fick vi vakna upp till ett vitt landskap. Men all snö har nu töat bort och när jag var ute i natt för att möta upp äldsta dottern så var det glashalt på gatorna. Men idag är det bara blött och regnigt ute.


foto:jag
utbildning | |
#1 - - Camilla:

Det snöade hos oss också igår och den ligger kvar idag också men idag har vi sol :)

Ha en toppen dag!

Kram!

#2 - - Pia Hagman:

Här ligger det kvar än, men plusgraderna ökar för varje timme så... I hate this!! :o(

Ha ett mysigt firande med släkten! Kram!

#3 - - Barnens Hjältar:

Intressant projektarbete!Bra med genusperspektiv! Heja jämlikheten ;-)

#4 - - linnea:

din header är underbar!!

#5 - - nesrin:

hoppas du får en mysig dag ! och hoppas de blir roligt på kalaset :D

#6 - - Carina:

Vi har vitt och fint på backen idag. Det blev såå mycket ljusare :)

Men jag gissar på att det kommer att töa bort...

Ha så trevligt på kalaset!

Kram

#7 - - Barnens Hjältar:

Visst är det lustigt hur bebissugen man kan bli :P

#8 - - Nina:

Låter som en bra lördag. :)

#9 - - Agneta:

Hoppas ni hade det trevligt på kalaset tillsammans med den äldre generationen.

Jag har spelat in programmet "så mkt bättre" och tänker se det nu på fm, tycker att det verkar vara en spännande kombination av människor

Upp