om jag hade vetat...

Jag säger bara som så här, om jag hade vetat det jag vet nu så vet jag inte om jade hade hoppat på den här utbildningen. Just nu är det så mycket i skolan, det känns som om jag pluggar dygnet runt samtidigt som marktjänsten här hemma ska fungera. Förstå mig rätt, jag tycker verkligen att det är jätteroligt att plugga och linjen är väldigt bra, lite mastig men bra. Men om jag hade vetat innan jag började kursen hur mycket tid, kraft och ork som jag skulle lägga på detta så tror jag att jag hade dragit mig för att söka den. Inte nog med att skolan kräver sitt med föreläsningar och seminarium och grupparbeten m.m. livet här hemma ska fungera också. Middagen ska lagas, tvätten ska tvättas, städningen ska skötas (jag minns knappt senast jag storstädade) och maten ska handlas hem. Just nu är jag så trött men nu ska jag påbörja ytterligare ett arbete i skolan, ett projektarbete som ska in nästa söndag, alltså 7/11. Jag ska skriva om hur P A Fogelström använder sig av historiebruk i sin bok "Mina drömmars stad" och jag har inte ens börjat ordentligt med det här arbetet. Jag ska sätta mig imorgonbitti och börja bena upp hur jag ska jobba med det här sen är det väl bara att sätta igång. Jag tror nog att jag tar natt nu. Sov gott alla kära bloggläsare. Jag skriver förhoppningsvis en rad imorgon.


foto:jag
utbildning | |
#1 - - Kristina:

Det låter som att du har det tufft, skickar lite styrkekramar till dig! Kan du få familjen att ställa upp hemma, så du inte sliter ut dig? Kanske blir det bättre med utbildningen efter ett tag, när du fått in studietekniken osv?

#2 - - Mona:

Ibland blir det för mycket. Speciellt på hösten. Sen gör ju inte mörkret det lättare. I alla fall jag, får mer energi när det är ljust längre.

Kram

#3 - - Lejonkvinnan:

Ja att plugga är jobbigt, jag gjorde det när fyran var liten. Se till att familjen hjälper till med hushållsarbetet, annars blir det för tungt.



Kram vännen!

#4 - - Pia Hagman:

Sätt man och barn i arbete.. DU ska inte behöva göra allt. Sätt er ner och diskutera och fördela sysslorna. Annars kommer du att gå in i väggen! Inte bra!!

Kram!

#5 - - Gun:

Jag håller med Pia, de måste stötta dig nu när du har så mycket.

#6 - - Agneta:

håller med de två över mig, en del saker behöver kanske inte göras av just dig och de saker som behöver göras..kanske inte behöver göras fullt lika ofta. Men visst är det hårt att läsa idag, stor skillnad på när man själv läste på högskola märker jag när jag har lärarkandidater. det är det som stoppar mig från att söka dramapedagog...rädslan för att inte hinna med allt annat utan bara läsa, läsa o läsa.

Tur i det hela är ju att du tycker så mkt om just det ämne du har valt!

Upp