föräldramöte på fryshuset...

Ja då har jag varit på det första "riktiga" föräldramötet på fryshuset. Jag trivs verkligen med att vi valde den skolan till yngsta dottern. Skolan är just nu väldigt liten, det är 2 st åk:6 klasser och 2 st åk:7 klasser, sammanlagt är dom 84 elever. Det känns lite tryggt och fint så där. Föräldramötet var bra men lite långt, vi höll på i över 2 timmar och det blir lite jobbigt att sitta still så länge. Jag fick kryp i benen och ont i rumpan och ryggen, men vad gör man inte liksom. Sen blev det lite sånt där tjafs om säkerhet till och från skolan m.m. saker som vi föräldrar har vetat om hela tiden men som vissa alltså börjar klaga på nu. Jag förstår inte riktigt varför faktiskt, våra barn är inte jätte små, dom fixar trafik och de har trafikvett (min dotter har det iaf), vi (föräldrar och barn) har själv sökt oss till den här skolan och vi visste redan innan hur resvägen skulle bli. Men det är väl så på föräldramöten att det alltid måste klagas på något. Sen var det tjafs om mobilanvändning, alltså från föräldrarnas sida, när väl lärarna fick en syl i vädret så framkommer det att mobiler är inget problem i skolan. Eleverna vet vad som gäller och håller sig till skolans regler, som faktiskt eleverna själva har varit med och utformat. Dom har verkligen satt upp mycket bra regler tyckte jag. Men dom återkommer jag till en annan dag. Men det känns bra att eleverna är så delaktiga i sin skola och sitt lärande att de faktiskt får utforma reglerna själva.

Men nog med gnäll. Vi har fått lära oss om deras nya datorer som dom ska få hem nästa vecka, vi har nu inloggningsuppgifter för att kunna kolla över nätet närvaro, frånvaro, läxor, prov m.m. Och musikprofilfröken har pratat lite.

Så på det hela taget var det ett bra möte. Nu ska jag gå och sova, för imorgon är det skola och promenad ute i Hallunda igen. Fast den här gången är det med en annan lärare och med min nya klass. Jag ska ta kameran med mig igen och den här gången tror jag faktiskt att vi kommer vara fler med kamera. Så sov gott, jag hör av mig efter vandringen imorgon.


foto:jag
utbildning | |
#1 - - Kristina:

Min dotter går ju bara i 3:an så jag har inte hunnit med så jättemånga föräldramöten i mitt liv. Men jag slås av att det varje gång blir en massa, enl mig, onödiga diskussioner om vissa saker och att föräldrarna ofta lägger för mycket ansvar på skolan. Som t.ex det du säger om resvägen för barnen, har man valt en specifik skola så visste man ju ändå förutsättningarna.

#2 - - Sand mellan tårna:

Verkar vara en bra skola. Lite familjär sådär. Alex skola är ju stor men vi föll för den just för att den känns familjär.

#3 - - Jenny:

Vad roligt! _Det blir ett perfekt avslut på en vecka. Fin helg!

#4 - - Linda:

Intressant med föräldramöten (tycker jag).

Träffa föräldrar & pedagoger.



Jag glömde ju svara igår på vad det är jag läser till. Jag läser till förskolelärare. Jag vill bli specialpedagog och arbeta med AKK och språkutveckling.

#5 - - My:

Gillar din blogg! Allt väl? :)

#6 - - Maja:

... tänk att det alltid (oftast) är SAMMA föräldrar som klagar på de där mötena, eller hur?

Vissa verkar ha ett enormt behov av att diskutera sönder oviktigheter.

#7 - - Agneta:

det är alltid något som ska upp på föräldramöten och ofta är det sådana här saker som kan dissekeras in i minsta detalj innan det är klart.

Men lite kul det med att mobileerna inte är ett problem i skolan, tror att många föräldrar inte riktigt tror på att deras barn klarar att följa regler vilket kanmske är lite si o så med hemma.

#8 - - elli:

Tycker det låter som en riktigt bra skola måste jag säga. Som lärare så håller jag med, mobiler är inget problem och det är sällan eller aldrig som man måste säga till. De vet så väl vad som gäller.



Och även som lärare: det finns alltid föräldrar som måste älta på mötena och gärna samma frågor och samma individer ;-D

Upp