första skoldagen, hur blev det...

Jag var bra nervös inför min skolstart idag så jag åkte hemifrån så att jag skulle ha gott om tid att hitta rätt. Så ja jag fick sitta och vänta drygt 40 minuter, men jag gör hellre det än att jag kommer försent. Jag satt inte helt ensam vi var 3 stycken som kom tidigt men vi var alla blyga och antagligen nervösa för ingen av oss vågade presenterade sig, det skäms jag lite över nu. Det hade varit så lätt att bara säga hej och sen försöka prata på, men jag får försöka det nästa gång.

Men nu är jag avprickad och godkänd för att gå kursen. jag var faktiskt lite orolig över att jag kanske inte skulle vara inskriven ändå liksom på riktigt, det gick på något sett för lätt att få en plats så jag kände mig osäker. Jag har inte heller gjort något högskoleprov (någonsin) jag har inte heller engelska B (som var ett krav) men jag kom in ändå. Så nu är jag lycklig och nu vet jag att jag ändå är inskriven och godkänd.

Läraren delade sen ut lite scheman, nästa onsdag kväll ska vi träffas i Hallunda och kika på fornlämningarna där, eller som det visst kallas: kulturstigen. Det ska bli mycket roligt. Sen visade han oss en massa diabilder och gick in lite smått på vad vi kan förvänta oss utav kursen, vad han kommer förvänta sig utav oss och ja sen var det slut. Läraren verkar mycket bra och kunnig.

När jag skulle gå till bussen igen så höll jag inte på att hitta ut, jag irrade runt och kom ut på fel sida. Så jag fick gå in igen och fråga en av de som jobbar där i receptionen. Till slut så kom jag ut åt rätt håll och kunde gå till min buss. Ja jag vet, jag har absolut inget lokalsinne!


bilder lånade från: Stockholms läns museeum, Hallunda kulturstig.

Om 2 månader den 3/11-10 ska jag lämna in den första uppgiften, det är ett kompendium på minst 4 st A4-sidor, skrivet på dator. Vi har en bok som vi ska läsa hela inför detta, 1 bok där vi ska läsa 145 sidor och 1 bok som vi ska försöka läsa hela (eller i alla fall slå i) och sen ska vi skriva ut en avhandling via deras intranät som vi också ska läsa. Så ja imorgon börjar jag plugga. Det ska bli så kul. Det här har varit min dröm så länge att jag nästan måste nypa mig i armen för att fatta att det är sant.
utbildning | |
#1 - - Sand mellan tårna:

Skönt att allt gick bra. Visst är man fånig även som vuxen och inte vågar hälsa ;-)

#2 - - Agneta:

gott att det gick bra o att det inte var något fel på din antagning till kursen. Nu är det bara att börja plugga! :-)

Sv; jotack, jag sov gott hela natten

#3 - - Amandusandrea:

I really enjoyed it. You have done a great job.

Upp