igår, idag och ny utbildning...

Igår var jag på Birka med min mamma och styvfar. Vi hade det så himla mysigt. Jätte tur med vädret, varmt och skönt och inget regn. Museet på Birka har verkligen byggts ut sedan jag var där sist och det är väl tur det för jag var där 1993, höggravid och stor och jag kan inte i dagsläget förstå hur jag orkade gå den långa guideturen. Dom har även nu byggt upp fina byggnader i vikingastil, alltså husen är byggda utefter hur husen som grävdes ut på Birka såg ut.




byggnaderna som tillhörde den lilla "vikingabyn" som byggts upp.






foto: jag

Bilder inifrån museet får ni senare och jag ska sätta mig och svara på era frågor ikväll tänkte jag.

Idag har jag varit på den första föreläsningen på min nya kurs. Ja jag verkar ha kommit in, jag fick lite papper och så utdelat till mig idag. På måndag ska jag in och registrera mig och även ringa CSN, då jag nu är heltidsstuderande.
Föreläsningen var så bra, det här känns så rätt. En hel föreläsning och hur vårt kulturarv uppstår. Vad man måste räkna in då man ska spara saker till ett kulturarv. Och en massa annat, jippi säger jag bara, det här kan bli riktigt bra, lärorikt och intressant.
livet | |
#1 - - Mona:

Ville önska dig en härlig helg!!

#2 - - Malde:

Lycka till med den nya kursen!

Ha en skön helg! /Malde

#3 - - Gun:

Vad roligt. Jag har aldrig varit där, fast vi har hyfsat nära. Det verkar lite mysigt.

#4 - - Dansbandsfrun:

Först trodde jag du menade Ålandsbåten "Birka" hahaha men det där är nog MYCKET intressantare ;)

Låter som du har hittat en bra kurs, lycka till o kör så det ryker.



Sv: ja,d et var lite häftigt att få ett sånt armband men det hjälpte ju inte så mycket eftersom mitt sällskap ville åka "nyckelpigan" hela kvällen ;)



kram

#5 - - Agneta:

Så..nu har jag läst ifatt allt som jag missat dessa dagar utan fungerande ström o därmed oxå utan dator i husbilen. Väldigt vad man är beroende av att allt fungerar!?

Kul med alla dessa svar på frågorna du fick, känns som om man fick vet vädligt mkt på kort tid :-) och det fick även mig att tänka till på vissa frågor och skapa mina egna minnen och tankar.

Dessutom ett stort grattis till att du kom in på den andra utbildningen på heltid! Vad kul att de lät dig börja lite i efterhand...stort lycka till nu!

Kram

Upp