imorgon ska VI rösta....

Imorgon är det valdag och jag hoppas verkligen att ALLA som får rösta kommer att göra det också. Det är både en rättighet och skyldighet som vi har tycker jag.

Ni som har läst här ett tag kan nog räkna ut vart jag står i valet. Om ni har läst mina svar på frågorna som jag fick utav er så vet ni vart jag står. Jag tänker rösta för ett mer solidariskt samhälle.

En fundering som jag har, när man röstar på Alliansen så känns det som om man tänker mest på sig själv och sin egna plånbok, en ganska kortsiktig tankegång tycker jag. Inte tänker man på sjukskrivna, arbetslösa, handikappade m.m. Men tänker man på hur det skulle bli om man själv blev sjuk eller handikappad någon dag? Tänk så lätt det är att råka ut för en olycka, tex, en bilolycka som kanske gör dig förlamad och icke arbetsför, har man tänkt på hur det kommer att se ut i plånboken då? Eller om man skulle bli arbetslös, vad händer då? Eller om ens barn drabbas av en sjukdom och du måste vara hemma och vårda ett svårt sjukt barn, hur blir tillvaron då?

Jag tycker i och för sig att man får rösta på vad som helst, bara man röstar. För vi har ett demokratiskt samhälle med yttrandefrihet och vi får faktiskt tycka vad vi vill i vårat samhälle. Därför är det också helt upp till var och en hur den personen röstar. Men jag skulle verkligen önska att ALLA som är röstberättigade verkligen går och röstar imorgon, om man inte redan har förröstat. Så snälla ni, gå och rösta.


foto:jag
Allmänt | |
#1 - - J:son:

First thing tomorrow morning!!



Och för mej är valet enkelt.

ALDRIG att jag skulle lägga en röst på någon som bara ser till sin egen vinning, och struntar i nästkommande generationer!



Kram på Dej!

J:son

#2 - - Kristina:

Ja, man kan verkligen hoppas att alla inser vikten av att rösta. Men jag tycker att det i år känns som om fler och fler har förstått det och förhoppningsvis kommer vi inte att ha så många soffliggare det här valet som vi haft tidigare. Jag har förhandsröstat, så i morgon är jag soffliggare och besöker inte någon vallokal.

#3 - - Johanna:

Jag håller med dig där. Olyckan kan vara framme närsom och det är inte alla som har sparpengar på kontot att leva på när något oväntat händer.



Såg dock i en "heja alliansen"-blogg där en ung kvinna alltid skryter om sitt sex-siffriga belopp på kontot. Sånt gör att jag mår illa.



Jag hoppas verkligen att det blir regeringsbyte i år. Jag tänker inte på min plånbok, jag vill ha en rättvis välfärd där alla sjuka och gamla får den vård de behöver!

#4 - - Sand mellan tårna:

Jag poströstade härifrån för några veckor sedan och jag håller med om att jag tycker det både är en rättighet och en skyldighet. Frågade några av svensktjejerna igår om dom röstat men det hade dom inte. Talade då om att dom dom närmsta fyra åren får knipa käft om hur något är i sverige som dom inte gillar då dom inte varit med och påverkat;)

#5 - - Ninni:

Klart jag ska rösta..har jag gjort sedan jag fick rösträtt=)



Det är en självklarhet för mig! Ha en skön söndag.kramen

#6 - - Agneta:

godmorgon, är snart klar för att ge mig iväg till vallokalen för att lägga min röst...självfallet ska det röstas!

#7 - - Gun:

Jag håller med dig. Jag tänker som du.:)

#8 - - hanna:

jag gillar din blogg :]

Upp