jaha det var det....

Ja då var valet klart, alla röster är räknade (eller ja det finns väl förtidsröster som inte är räknade än men det hjälps nog inte) och vi har alltså fått en borgerlig regering igen. Detta har aldrig förut hänt i Sverige, detta är första gången som en borgerlig regering går till omval, ja jag skulle ljuga om jag sa att jag var glad över detta. Men tyvärr är det inget att göra något åt, Svenska folket har sagt sitt. Det var i alla fall ett valdeltagande på 81 % och det är bra (självklart vill man ha 100% men det kommer nog aldrig gå).

Och Sverigedemokraterna tog sig in i riksdagen med hela 5,7%. Ett rasistiskt parti säger vissa, ett nationalistiskt parti säger andra, jag vet allvarligt talat inte riktigt. Sverigedemokraterna är inte precis ett parti som jag har läst in mig på om jag säger så. Men vi får inte glömma att det är vi, Svenska folket, som har röstat in detta parti och jag tror att de främst ökade så mycket på grund av allt missnöje som finns ute bland folket. Många röstade nog på dom för att de är missnöjda med de andra partierna, ett dumt drag anser jag, men ändå är dom alltså nu inne i riksdagen.

Men Moderaterna fick inte en majoritetsregering så nu får vi se hur detta kommer bli. Vilka kommer dom att samarbeta med? Kommer Miljöpartiet att vilja samarbeta med Moderaterna? Kommer Sverigedemokraterna använda sig av sin vågmästarroll? Ja frågorna är många, svaren få. Vi får helt enkelt vänta och se. Och ja vi får ha en borgerlig regering i ytterligare 4 år, vad kommer att hända under dessa 4 år, det är frågan?
Allmänt | |
#1 - - Mona:

Äntligen är det över. Valet. Pust

#2 - - Daniel:

E ju finne och undvek att läsa bloggarna igår... allt va ju om valet som inte berör mej.



Äntligen över!:)

#3 - - erika:

sverige kommer komma på fötter med tanke på ekonomin och om fyra år kan vi rösta för ett rättvist samhälle, rödgrönt.

#4 - - erika:

:DD:D:D

#5 - - Sussi:

Jag är väl inte heller dirket överlycklig över resultatet..

Jag tror tyvärr det första året kommer gå bort på att vara en cirkus/barnstuga. Alla partier vill visa att dom inte vill samarbeta med SD. Det kommer nog gå ut över politiken..



Ha en fin dag

#6 - - Julia:

Får man fråga vad du röstade på? :) Hur äre idag?

#7 - - A:

det jag inte fattar är varför moderaterna måste samarbeta med något annat parti? :|

#8 - - Ama de casa:

Helt otroligt att så många röstade på SD :-(

#9 - - Sand mellan tårna:

ja det blev ett historiskt val igår på mer än ett sätt. är glad över att alliansen tog hem det men fan inte att sd kom in...

#10 - - Kristina:

Ja det är många frågetecken kring det här valresultatet och det är väl bara att vänta och se vad som kommer att hända. En sak är då säker - Reinfeldt har inte någon avundsvärd uppgift just nu, hur ska han få till det? undrar jag.

Upp