jobb och valborg...

Idag har jag jobbat lite, 7-12, så nästa månad får jag iaf för 20 timmars arbete - bättre än inget alls. Och eftersom jag jobbade en dag i påskas så blir OB-tillägget ganska bra. När jag jobbar passen 7-12 så brukar jag ta köket/frukosten, jag trivs bra med det och de flesta andra vill helst köket så jag är alltid frivillig. Jag tycker det är ganska skönt att stå i köket och pyssla med att koka gröt och ägg och sedan duka fram bröd, smör, pålägg och annat som hör frukosten till. Sen är man ute i frukostmatsalen och hjälper de boende med vad de nu vill ha hjälp med. Ja som sagt jag trivs bra med det faktiskt, sen när frukosten är över och disken iväg körd så hjälper jag till på den sida som behöver min hjälp - eller så går jag lite emellan och hjälper till där det behövs. I sommar ska jag jobba 75% och jag får sommarschemat snart - de ringde igår och dubbelkollade veckor och tider m.m.

Idag är det Valborg och vi har fortfarande inte bestämt oss för om vi ska ta turen ner till brasan. Barnen börjar bli så stora nu så de vill nog helst inte gå med mig, men vi får se.

Glad Valborg önskar jag er alla.


den här sötnosen störde min sömn i natt via sitt jamande... foto:jag
Nöje | | 9 kommentarer |

tradera och liknande...

Usch nu måste man alltså vara försiktig när man säljer och köper på Tradera. Säljer man för billigt så kan folk tro att man har stulit sakerna och köper man för billigt så kan man åka dit på att man har köpt stulna varor. När jag säljer varor på Tradera så börjar jag nästan alltid med ett väldigt lågt pris, eftersom jag har märkt att då ökar budgivningen mest. Men då kan alltså folk tro att jag har stulit sakerna. Och eftersom jag ibland säljer barnens grejer som de aldrig ens har använt, men som vi kanske har haft hemma ett bra tag, så ser det alltså ändå värre ut. Men alla som har barn vet ju att vissa saker aldrig används utan bara blir liggande och så har tiden för återköp gått ut och då har jag sålt det på Tradera, ibland helt utan vinst men ändå inte helt i förlust. Jaja det blev en tankeställare detta i alla fall...
Tradera och liknande | | 14 kommentarer |

grupparbete, igen...

Sitter och försöker få ihop mitt skriftliga till grupparbetet. Det är inte helt lätt, men det ska nog gå. Sen måste jag komma på vad jag ska prata om på presentationen, eller ja det blir väl om symboler i konst och så, men jag måste nog skriva ner det ordentligt. Det känns lite tufft just nu, men fördelen med grupparbete är i alla fall att man slipper göra allt jobb själv och man kan bolla idéer med gruppen, man slipper också stå ensam under presentationen och det känns som ett plus.

Tyvärr har vår lärare inte lagt ut den individuella uppgiften än och det känns ju inte så bra. Den ska in nästa söndag och det vore skönt att veta på ett ungefär vad som ska skrivas och om vad. Jag hoppas innerligt att det kommer under dagen.

Ska nog tävla idag igen hos Yohanna, det var roligt att skriva ner lite berättelser om Kanarieöarna, eller ja Teneriffa i mitt fall.

utbildning | | 6 kommentarer |
Upp