årtal och annat...

Just nu funderar jag på allvar om jag verkligen har valt rätt utbildning, jag som har så svårt för att minnas årtal. Jag kan inte minnas årtal på kungar, krigsslag, viktiga världshändelser och liknande saker, jag är glad om jag lyckas pricka in rätt århundrade...

Jag minns årtal för mina nära och käras födelser, viktiga familjehändelser, ungdomsårens musik och liknande men dessa kunskaper kanske inte väger så tungt när man ska bli Arkeolog.

Föreläsningen igår gav mig mycket att grubbla på. Jag kan inte rabbla kungar vid namn, årtal på kungar och krigsslag, årtal på viktiga världshändelser och under den här kursen är det årtal både högt och lågt. Så nu funderar jag på allvar vad jag har gett mig in på. Hur ska jag fixa den här utbildningen när jag inte ens kan årtal som är viktiga för svenskhistoria ändå mindre årtal som är viktiga för världshistorien. Usch jag avskyr att behöva känna mig så här osäker och korkad...


uppbyggd modell på hur Birka såg ut...    foto:jag
utbildning | |
#1 - - Helene:

Men det ÄR ju svårt = /

Det tror jag att alla tycker.

Ha en fin torsdag.

Kram Helene.

#2 - - Josefine:

Årtal kan inte jag för 5 öre heller!

Mina lärare tyckte det var bättre att vi kunde händelserna runtomkring och kanske om det var rätt århundrande i stället för exakta årtalet

#3 - - Matilda Barnboksillustratör:

Det släpper säkert ska du se! Snart fastnar årtalen ska du se (och jag håller med, det ÄR svårt!)

Heja heja!

Om du ska bli arkeolog har du säkert läst om Sigtuna.. :) Äldsta staden efter Birka ju. När vi gick i skolan fick vi alltid gå runt och kika på runstenarna och ruinerna... jättetråkigt då, men NU är det spännande och man ångrar lite att man var så ointresserad då! Haha!

Sv: Tack snälla!

#4 - - Carina:

Birka (Björkö) spännande, var där och kikade på urgrävningarna för många år sen.

Är det arkeolog du pluggar då?

Det ville jag också bli en gång i tiden men det rann ut i sanden som så mycket annat......

Kram Carina

#5 - - inger stark:

Men älskling, det löser sig. Jag kan inte heller årtal men har en fil kand i Ekonomisk historia, det gick alldeles utmärkt. Fram med självförtroendet nu, basta!

#6 - - Marie-Louise:

Inger Stark och ni andra: Tack mamma och ni andra! Igår på föreläsningen dippade självförtroendet rejält...Vissa kommentarer sätter sig hårdare än andra.

#7 - - Lejonkvinnan:

Årtal är jag hopplös på, men det finns ju böcker och internet ;) Äh, du kommer fixa det, övning ger färdighet och när intresset finns så blir ju allt mycket lättare. Kör på!



Kram

#8 - - carina:

Klart du fixar det :) ska hålla tummar och tår!

Kramen♥

Upp