långfredagar jag minns...

Jag minns långfredagen som lång, trist och tråkig. Inga affärer var öppna, inget bra på tv (på de två kanaler som fanns), inga kompisar hemma och var de hemma fick de ändå inte gå ut och leka, tråkiga program på radion - en allmänt trist dag med andra ord.
Nu som vuxen tycker jag nog långfredagen är ganska skön. Inga måsten, bara lugn och ro och göra saker i sin egna takt och utifrån vad man har lust med.
Tänk vad olika man tycker som barn och vuxen. Fast i och för sig, idag kan man gå och handla, titta på roliga tv-program och lyssna på bra radio, det fanns inte då i början på 70-talet. Då var verkligen långfredagen lång, trist och tråkig.
Jag är inte heller uppvuxen i en kristen/troende familj så vi har inte firat påsken som en kristen högtid, om man är kristen så upplevs långfredagen såklart på ett annat sett. Då sörjer man idag.

Idag bär det iväg till mamma och I på påsklunch. Vi har lite (ganska mycket) lamm, köttbullar och halloncheesecake med oss, resten har mamma fixat. Om vädret håller i sig kommer vi kunna sitta ute och äta vid kolonistugan. Kameran ska såklart med så att jag kan uppdatera er på våren ute i koloniområdet.

Glad Påsk alla kära läsare.


foto:jag
livet | |
#1 - - Nathalie:

Glad påsk! :)

#2 - - Ninni:

Jag längtade såå efter påskafton, det var nog därför långfredagen kändes tråkig.



Men vi gjorde nog en massa kul saker på långfredan, men TV var ju trist=)



Ha en gooo Påsk, kram

#3 - - carina:

Mysigt att fara och äta hos nära och kära :)

Själv ska jag åka och jobba!

Ha en fortsatt fin dag!

Kramen♥

#4 - - kaffehörnan:

Så vackra ägg

Glad påsk

#5 - - Lotta:

Hade jag varit i närheten så hade ni fått en extra gäst och då hade jag tagit med nybakat bröd :-) som ni hade kunnat äta er mätta på så jag hade fått extra mycket halloncheesecake.

Ha en trevlig stund med de dina!

Kram

#6 - - Anonym:

Underbart härligt... gott.. njut... ha det riktigt bra.



Ser fram emot bilder... påsk love från mig...



Kati

#7 - - Nett:

Japp så var det förr, men nu är affärerna öppna oavsett dagar och tid tycker jag. Det är säkert därför dagen heter Lång-Fredag, för att den verkligen var lång! ;) Kram

#8 - - Renée:

Minns oxå dessa trista dagar... Värst var det förr då jag rökte, alltid samma sak, den dagen hade man ALDRIG några cigg hemma...

Upp