det man inte har i huvudet...

... får man fixa i ugnen.

Glömde köpa bröd till morgondagens frukost, så vad får man göra då. Jo baka såklart.
Så nu bakar jag småfrallor, det blev lite Kajsa Warg över det hela.
Vetemjölet räckte inte riktigt, så det blev till att tillsätta lite havregryn, vetekli och sedan tog jag i en näve pumpakärnor också bara för att jag hade det hemma och lite linfrön.
Så vi får väl se imorgonbitti om brödet är gott eller inte...


foto:jag

Bröden är väl klara till midnatt eller något sådant...

dags att mysa lite...

Nu när snart hösten är här så är det dags att mysa lite tycker jag.

Jag börjar redan ikväll......med härligt fruktthé som jag vann hoss mormormu, det är väldigt gott och uppfriskande....och en spännande och bra bok, som jag måste läsa ut innan skolan drar igång på allvar.
Del 1 läste jag i julas och nu läser jag alltså fortsättningen, del 2...
Boken heter: En värld utan slut av: Ken Follett och precis som del:1 så utspelar den sig i Kingsbridge/England.
alla foton:jag

p.s. som ni vet så är alla ljust grå ord klickbara länkar d.s.

är det någon som vet/kan...

Jag har lagt beslag på ett blombord utav grannen som denna skulle kasta.
Blombordet behöver dock rengöras och/eller målas.
Så nu undrar jag: är det någon av er som kan ge mig tips?
alla foton:jag

Det är tungt och målat i vitt, men det ser ut som lite rostfläckar lite här och var. Kan jag få bort rostfläckarna tro?
Alla tips mottages tacksamt emot...

hur kunde jag glömma...

...att det var så skönt att promenera. Idag tog jag min promenadrunda på drygt en timme och jag kan lova att det var länge sedan jag tog den turen, tyvärr. För så skönt det var. Härlig frisk höstluft att andas, fint soligt väder och bra musik i öronen - det kan inte bli så mycket skönare än så. Gick ungefär 4 km på 55 minuter, men den tiden ska jag slå snart. Jag brukar gå så långt jag orkar/hinner på 30 minuter och sedan vända - då vet jag att jag får en timmes promenad, idag gjorde jag inte riktigt så. För något år sedan så promenerade jag en timme varje morgon, vardag som helg, men sedan av en händelse så slutade jag med det, tror det var snön som kom i vägen och sen har jag inte tagit upp promenaderna igen. Men nu ska jag försöka ta mig i kragen och ge mig ut för det är ju så skönt. Och välbehövligt för kroppen, vikten och faktiskt för psyket/själen ....


promenaden går bredvid/utefter Drevviken.


här brukar jag sätta mig och filosofera lite, det är så vackert och rofyllt.


en "strandpromenad" har byggts till sedan jag gick här sist så idag blev det en extra sväng på den.


alla foton:jag

...men tyvärr försvann inte huvudvärken helt, den ligger där som ett band fortfarande...

att vakna med...

Vaknade med huvudvärk och det är nog bland det värsta jag vet för jag vet att hela dagen blir förstörd. Tror jag går och lägger mig igen och ser om jag kan få vakna utan huvudvärk sedan. Vi ska på Exkursion idag med skolan och kika på arkeologiska lämningar i Huddinge, hoppas huvudvärken har lagt sig så att jag kommer iväg på det.

Jag bjuder på en bildbomb med bilder från i söndags, när vi firade min pappa som fyllde år.
alla foton:jag

nu drar det igång...

Skolan är igång och jag har nästan all litteratur hemma, endast en bok fattas och den får nog inhandlas så fort CSN-pengarna dimper in på kontot. Nu äntligen börjar studierna om Arkeologi, som jag har väntat och längtat.


foto:jag

Men nu har jag massor av "gammal" kurslitteratur som jag ska försöka sälja på något sett. Kanske ska jag prova Högskolans andrahandsbokhandel. Jag har säkert minst tio böcker från förra kurserna som jag vill göra mig av med. Ska nog ta och ringa andrahandsbokhandeln och kolla om det är värt att lämna in.


tog en bild på våra skuggor när vi gick ifrån mamma och pappas kolonistuga.


min mamma och min mormor, två vackra, starka och härliga kvinnor.
foto:jag

om jag bara kunde sluta...

Tänk att vissa saker ska behöva kännas så svårt. Min (styv)pappa är mer som en pappa till mig än vad min "riktiga" pappa är och ändå har jag så svårt för att kalla honom för just pappa, utan det blir alltid (styv)pappa. När jag pratar med honom eller om honom blir det hans namn. Mina barn kallar min (styv)pappa för sin morfar och min pappa kallar de vid namn om vi någon gång pratar om honom. Ändå är det så svårt för mig att släppa på det där "styv" innan pappa. Jag vet faktiskt inte riktigt varför jag har så svårt för det. Min (styv)pappa har funnits i mitt liv hur länge som helst känns det som, sedan jag var 11 år tror jag närmare bestämt. Och han ställer alltid upp, han finns alltid där, vad som än händer. Han skulle gå genom eld för mig och min syster och för våra barn, och nej det skulle inte vår "riktiga" pappa göra. Min "riktiga" pappa har faktiskt nästan aldrig funnits där för mig när jag verkligen har behövt men ändå har jag så svårt för att släppa honom helt.

Är blod verkligen alltid tjockare än vatten? Är blodsband alltid tjockare? Nej jag tror ju inte det. Jag vet att jag står närmare min (styv)pappa än vad jag gör med min pappa och ändå är det så svårt. Egentligen är det ju bara ett ord, för i mitt hjärta så är han min pappa, han är den som finns där när jag behöver det och han är den som alltid har funnits där när jag har behövt. Han har stått ut med mina tonårsår utan att vika en millimeter, han ställer alltid upp när jag behöver hjälp med något, han är mer som en pappa för mig än vad min pappa är. Så kanske ska jag hädanefter kalla min (styv)pappa för pappa! Ja jag tror allt att jag ska försöka med det...


min fina (styv)pappa som jag nu ska försöka kalla för pappa :) foto:jag

nu är han firad...

Min fina (styv)pappa fyller år idag och är nu firad.


Presenten ifrån oss, en korg med lite godsaker i. foto:jag


foton:jag
Mamma hade lagat massor av underbar mat. Mitt i firandet fick vi dock rusa in eftersom regnet började ösa ner.

Men det var en fin dag på kolonin.

fototriss...

Veckan tema i fototriss är: vid vatten.

Här kommer mitt bidrag:


foto:jag


foto:jag


foto:jag

Det fina fågelbadet på min mammas och (styv)pappas kolonistugetomt.

Vill ni se andra tolkningar av temat ska ni kika in på fototriss.

ja vad gör man inte för sina barn...

Min yngsta dotter skulle få handla på sig kläder idag efter att vi hade varit och kollat synen och beställt glasögon och ja vill hon handla kläder inne i stan så får det ju bli så. Så efter synundersökning och annat fix så tog vi tunnelbanab in till T-centralen och gick mot Rock Zone, som alltså var vårt mål. Väl där hittade dottern en hoodie och tre t-shirtar med coola och godkända tryck. Sedan skulle vi igenom folkhavet/turistströmmen på Drottninggatan och ja att trängas är inte min starkaste sida här i livet. Att trängas och bli irriterad på slöa turister (förlåt alla icke Stockholmare) urlakar mitt humör. Dottern valde sedan att gå hem medan jag fortsatte till Farsta Centrum för lite inhandling av present till min (styv)pappa och lite till ikväll. Och det var samma trängsel i centrum som i stan så när jag var påväg hem bara brast humöret och jag ringde hem till maken och krävde att få bärhjälp. Tur man har en make som gillar läget och hör på min röst hur det står till, jag älskar dig. Värktabletterna låg ju såklart hemma så jag hade värk i halsen och kroppen och ville bara hem och tjura. För ja så larvig är jag, när jag blir på det där humöret så måste jag tjura av mig lite. Förlåt familjen, ni vet hur jag är...

Väl hemma har mellandottern sin pojkvän hemma, de firar två månader (grattis till dom) och ja nu har han alltså fått höra hur hennes mamma låter när hon är riktigt sur och tvär. Men jag hoppas att han pallar det...Men sen kan man lyssna på lite nya låtar med Melissa Horn och bli på bra humör igen.

Till alla er som är på mammabloggkryssningen: Ha det så himla skoj, jag är bra avis på er att ni kunde åka. Nästa år hoppas jag att jag kan förlja med.

äntligen skola igen...

Idag börjar äntligen skolan igen efter sommaruppehållet. Arkeologi A är vad jag ska läsa den här terminen, sen blir det Arkeologi B och C nästkommande terminer. Det känns så bra. Att äntligen ha hittat något som jag verkligen gillar att studera.

Halsen känns bättre idag och med lite värktabletter i kroppen så kanske jag till och med kan äta lite lunch i skolan. Förhoppningsvis blir det inga problem att äta hos mamma på söndag.

Men nu ska jag fixa till mig innan jag ska dra iväg till skolan. Vi hörs...


foto:jag

det går åt rätt håll...

Ja äntligen börjar det gå åt rätt håll med halsen. Idag värker det betydligt mindre och jag har kunnat äta mig mätt, första gången på 10 dagar ungefär - det känns ganska skönt. Det är också helt okej att jag blev mätt på lite mat så nu får jag försöka hålla den här portionsstorleken så kanske vikten går ner också. Jag har inte vägt mig på flera veckor men mina närmsta säger att jag har gått ner i vikt nu under min sjukperiod. Och ja konstigt vore det nog annars eftersom jag knappt har lyckats få i mig någon mat alls.

Nu vet jag inte om det är antibiotikan som gjort att det går åt rätt håll eller om det hade gått åt rätt håll i alla fall utan antibiotikan - och det får jag aldrig heller veta. Vad jag vet är bara att nu värker och svider det mindre i halsen och jag kan nästan till och med svälja utan att det gör ont.Jag är inte helt smärtfri än och jag fortsätter med mina värktabletter och med antibiotikan så klart.Men jag ska nog kunna äta lunch i skolan imorgon - om det finns någon mjuk och smaklös mat. Och jag ska nog kunna äta mammas mat på söndag om jag ber henne lägga undan lite till mig innan hon kryddar. För stark mat vågar jag inte pröva ännu - jag vill inte behöva få så där ont igen.

Igår var jag iväg med min yngsta dotter på utvecklingssamtal. På Fryshusets grundskola börjar de alltid den nya terminen med ett utvecklingssamtal och det tycker jag är väldigt bra. Det var ett bra möte, jag gillar verkligen hennes mentor - han tar henne och hennes eventuella problem på allvar. Det är lätt att prata med honom och han förstår - man behöver inte förklara så mycket hela tiden. Så jag är verkligen tacksam för att dottern äntligen har en bra, lyhörd och engagerad mentor/lärare.
Tyvärr fick jag feber när jag kom hem efter det här mötet, låg helt utslagen under någon timme med feber på 38,8 men efter lite vila och en fläkt rakt på mig så skönk febern och jag mådde lite bättre igen. Ja så jag får se hur det blir efter att jag har varit skolan imorgon.... - återkommer med det.


den här rätten går bra att äta, lagom mjuk och smakrik (icke stark). foto:jag

jag vet att man inte ska,men vad gör man...

Jag vet att man inte ska börja ta några tabletter (antibiotika) om inte doktorn har sagt att man ska göra det, men vad ska man göra när smärtan inte släpper och det kanske är en infektion. Jag hade Kåvepenin hemma som läkaren har skrivit ut just för mina halsproblem, så jag började med dom efter att jag hade pratat med läkaren. Han tyckte dock att jag kunde avvakta några dagar och se om ifall det blev värre eller inte så mycket bättre så kunde jag börja ta Kåvepenin. Men jag löd inte riktigt utan började med dom direkt och nu känns det lite bättre i halsen. Det smärtar inte hela tiden och jag har till och med kunnat äta en smörgås som jag doppade i thé och det är mer än vad jag har kunnat få i mig på länge. Så nu fortsätter jag med Kåvepeninen och maxdos med värktabletter så kanske det här snart ger med sig. Jag vill gärna kunna äta lunch i skolan på fredag och jag vill hemskt gärna kunna äta mammas mat på söndag. Så nu hoppas jag att jag inte gjorde något dumt och att det snart kan få kännas bra i halsen.


foto:jag

för lite värktabletter...

Läkaren ringde upp mig igår och vi pratade lite, eller ja han pratade och jag försökte svara för nu gör det ont att prata också. Han trodde inte det var en infektion eftersom jag knappt har någon feber utan han trodde istället att jag tagit för lite värktabletter. Jag vet inte riktigt om jag tror honom på det men okej jag får ta maxdosen nu och se hur det blir. Tar det inte bort smärtan så lär jag bli groggy i alla fall och då kanske det är lite roligare att ha ont... Imorse gjorde det lika ont som när jag vaknade igår men jag får väl vänta och se.

Vilken tur att jag bokade av mammabloggkryssningen, jag skulle aldrig ha fixat det. Jag kan inte äta, inte dricka ordentligt och att festa är uteslutet. Så jag gjorde nog rätt val. Men det är ett tråkigt val eftersom jag så gärna hade velat åkt och träffat på er andra bloggare. Men jag vet, hälsan kommer först.

På söndag ska vi fira min (styv)pappa och jag hoppas verkligen att jag kan äta då.


foto:jag

ajajaj...

Tyvärr gör halsen ondare idag än vad den gjort de senaste dagarna, i natt vaknade jag utav värken och kunde knappt somna om. Jag har tagit mina värktabletter men det hjälper knappt. Sitter nu och väntar på att läkaren ska ringa upp mig. Sjuksystrarna jag pratat med tyckte att det kanske kan vara någon infektion på gång, men vi får se vad läkaren säger. Sex dagar efter operationen borde det kanske gå åt andra hållet och göra mindre ont - inte mer ont...

På fredag börjar skolan och jag har en lunchdejt med en gammal klasskompis. Så jag hoppas innerligt att jag kan äta lite lunch då. Känns lite trist att sitta och äta isglass kanske på lunchdejten.

Kalaste igår blev mycket fint och lyckat. Dottern fick fick nog de mesta av vad hon önskat sig. Men vi fick en hel tårta över och massor av kakor, så det blir väl fika ikväll också - för dom som kan äta vill säga. Själv lever jag just nu på isvatten, isglass och lite äggröra lite då och då (när jag tagit värktabletter och kan svälja).


alla foto:jag

snart blir det kalas...

Snart blir det kalas för 18-åringen. Släkten kommer, pojkvännen och hans föräldrar kommer och vi städar förtvivlat och bakar. Det ska nog bli bra det här. Bilder bjuder jag på senare.


foto:jag

grattis älskade dotter...

Grattis älskade dotter på din 18-års dag!


för exakt 18 år sedan i ett rum på SÖS <3


Imorse vid frukostbordet med fina pojkvännen.

Hoppas din dag blir helt underbar!!!

snart myndig...

Snart är min lilla flicka myndig. Men vart har alla åren tagit vägen? Helt plötsligt står det en nästan vuxen kvinna i mitt kök och lagar mat och pysslar om sin "sjuka" mamma och jag minns fortfarande de där små nävarna som höll om ett finger, den där underbara lukten i nacken och den där lilla lilla flickan som behövde mig så mycket.
För 18 år sedan låg jag inne på BB med värkar från helvetet och det hade hållit på i två dygn, men inget hände. Min kropp ville inte.

Snart ska jag gå iväg till affären för att köpa det där som jag fortfarande inte har köpt. Kanske ett 18-års ljus, lite gofika inför imorgonbitti och omslagspapper. Jag måste bara vila lite för halsen värker och öronen trilskas, men imorgon blir min lilla flicka myndig så här ska fixas...


min fina dotter och hennes fina pojkvän. foto:jag

just nu är jag nog en pina för alla....

Jag har inte ätit ordentligt på tre dagar och är säkert en riktig pina för alla i min omgivning. Jag har ont, jag är hungrig och jag kan inte svälja - den ekvationen går inte så bra ihop. Och jag som i "normala" fall alltid blir grymt sur och irriterad när jag "bara" är hungrig måste verkligen gå min familj på nerverna nu. Jag hoppas att de har överseende med mig...

Idag har jag ätit en halv burk barnmat, lite potatismos med kalvsylta, en mjuk smörgås, vatten och isglass... Ja men det är lite mer än i går i alla fall och jag får väl se det som ofrivillig bantning...

boktips...

I tisdags började jag på en helt underbar bok.
Niceville av Katheryn Stockett.
3 starka kvinnor i den Amerikanska södern på 60-talet.

Jag är helt såld på den, redan efter halva boken känns det som om jag kan ge den 5 av 5 möjliga.
En riktigt bra bok som griper tag direkt från fösta början.
Har du inte läst den så rekomenderar jag dig/er verkligen att göra det...


foto:jag

Jag måste nog ta med mig mamma och se filmen sen när jag har läst ut boken och mår bättre i halsen.

att det kan svida och värka så...

Att en hals kan göra så ont. Det känns ungefär som att ha halsfluss *10, det svider, värker och irriterar. Jag kan inte svälja min egna saliv ordentligt, ibland måste jag spotta ut istället. Iskallt vatten går ganska bra, rätt sorts glass fungerar - andra glassar svider, en halv barnmatsburk lyckades jag få i mig i går och en halv mjuk macka som jag doppade i thé men thét kunde jag inte dricka upp för det gjorde för ont.


så här såg vår frys ut när jag kom hem, vilken lycka med all isglass.


tyvärr gick den här goda inte så bra att äta, det sved som eld i halsen av den.

Nu ska jag försöka dricka lite kaffe som har fått svalna och kall nyponsoppa. Sen får det nog bli potatismos idag och kanske äggrör, för just det lite äggröra fick jag i mig igår.
Men nu hoppas jag innerligt att mina halsflussar ger med sig i höst och vinter för i så fall är den här smärtan helt okej att genomlida.

Jag fick en fråga om de hade sytt i halsen: Nej jag är inte sydd. Jag har två stora sår där halsmandlarna satt förut som är helt öppna - stora som en femkrona på varje sida. Mina halsmandlar var visst ganska svåra att få bort för det hade blivit mycket "ärrbildningar" och "annat knas" efter alla mina infektioner. Så läkaren sa att de fick gå djupare än vanligt och bredare än vad som brukar behövas - så mina sår är enligt läkaren större än vad det brukar bli efter en halsmandeloperation.
På grund av detta så avstod läkarna från att göra något med mina stämband eftersom infektionsrisken ökade i och med att de fick ta bort så mycket. Och infektion i stämbanden vill man ju absolut inte ha - så en operation av stämbanden ska vi diskutera senare. Ärren i luftrören väntade de också med, men de var ner och kikade och allt såg bra ut från de förra operationerna jag har gjort. Det har läkt fint och det är bara lite fix att göra - om jag vill. Och ja det tror jag att jag vill. Visst är det jobbigt att vara nyopererad men sedan med facit i hand så har det alltid varit värt det för min del. Att kunna andas lättare och mindre "ljudligt" och att kanske få en röst som inte är så hes och skrovlig det gör det absolut värt att operera igen!

nu är jag hemma igen...

Operationen gick bra och jag är redan hemma igen, vilket känns mycket bra. Men attans vad ont det gör. Två halsmandlar mindre, lite fix på luftröret och liten koll på stämbanden - det var vad som gjordes i går. Måste försöka få i mig lite mer än bara vatten och isglass - men det tar emot. Får nog ta en extra värktablett så att jag kan försöka äta lite. Barnmat kanske...


här sov jag i natt.... foto:jag


som vanligt med mina kärl så fungerade bara droppnålen några timmar, så det blev till att byta hand efter halva droppet... foto:jag

ja nu har jag blivit firad...

Nu är jag firad och magen står i fyra hörn. Hemmalagad pizza (glömde fota), tårta och hembakta wienerbröd.


tårtan fixade Erika till :)
och sen fick jag en burk godis av Erika som jag redan hunnit äta upp, fick den i helgen ;)


Emelie bakade wienerbröd :)


av Emelie fick jag sorbét glass och två veckotidningar med massor av korsord :)


av Elin fick jag en mysig kudde och gelé hjärtan :)


Strepsils och ett presentkort på böcker fick jag av mamma och (styv)pappa :)


ett fint kort med "blomsterpengar" i fick jag av mina svärföräldrar.


två fina blommor och ett löfte om massor av isglass i frysen när jag kommer hem efter operationen fick jag av världens bästa man <3
alla foton:jag

(jag tror inte jag glömt någon/något - har jag det så ber jag om ursäkt)

födelsedag...

Ja vad gör man på sin födelsedag som vuxen, ingenting speciellt tror jag. Ikväll blir det hemmagjord pizza och tårta, kanske lite presenter sedan blir det bara en lugn kväll, operation av halsen imorgon (de ljust grå orden är klickbara - där finns hela historien om min hals). Min älskade mamma kommer och äter tårta med oss, annars är det bara närmsta familjen som firar. Jag fyller alltså år idag, 39 år.

På min FB sida skrev min mellantjej detta:

GRATTIS MAMMA SNART ÄRUU 40 WAAHAHAAA ♥


Mitt älskade namnhalsband.  foto:jag

fototriss...

Veckans tema i fototriss är "så här ser det ut där jag är idag"

Här kommer mitt bidrag, detta gör jag idag/så här ser det ut där jag är idag:


inlagd gurka på egenodlad gurka har gjorts idag.


flera burkar med inlagd gurka blir det snart...


och inlagd grönchili på egenodlad chili. Fler burkar lär det bli senare...
alla foton:jag

För att se fler tolkningar av temat kan du kika in på fototriss.

handlat inför...

Nu har jag varit ner och handlat inför kommande konvalescens efter operationen. Vis av tidigare erfarenhet så vet jag att barnmat, puréer och kräm fungerar bra liksom glass. Lite tidningar att fördriva tiden med är också bra, det brukar alltid bli väntan inför operationen och sedan efter är det skönt att bara ligga och läsa lite tidningar och lösa lite korsord. Och salivstimulerande munspray, smärtstillande sugtabletter och salivstimulerande sugtabletter är också ett måste. Eftersom jag fyller år på måndag så har jag önskat mig lite bra böcker, isglass i massor och Strepsils i olika smaker. Jag klarar nog även smärtan efter denna operation...


barnmat, puréer, krämer och lite nya tidningar. foto:jag


lite smärtlindring och smörjning är alltid bra efter en operation av halsen. foto:jag

ledig helg...

Vaknar lite för sent på min lediga lördag med en dunkande huvudvärk. Hur ska jag lösa detta? Jag får inte ta Treo eller liknande eftersom operationen närmar sig, jag försöker sluta med mina Celebra av samma anledning och Alvedon tar jag redan varje dag... Vad ska man då ta till som extra när huvudet dunkar? Jag börjar med en stor mugg svart kaffe och ett glas med vätskeersättning, kanske hjälper det tiden får utvisa detta.

Men ja nu är jag ledig från mitt "sommarjobb" och har helt ledig helg på jag vet inte hur länge. Det känns som om jag har jobbat nästan varje helg nu i sommar, har det inte varit hela helgen så har det varit lördag eller söndag. Nu ska jag sätta mig i soffan med boken jag just nu läser och hoppas på att huvudvärken ger med sig snart.


tomaterna börjar äntligen mogna...


chilin är full av chili, ungefär 20 stycken hänger det i olika mognads grad. Det blir nog till att frysa in, torka och hacka alla dessa chilisar snart.


gurkorna var visst två olika sorter, så den ena sorten ska jag visst försöka lägga in. Hur man nu gör det? Förslag på inläggningslag till gurkor?
alla foton:jag

det närmar sig...

Ja nu närmar det sig, imorgon blir det sista arbetsdagen för sommaren och sen blir det bara inhopp vid behov när skolan drar igång. Och på tisdag nästa vecka blir det operation en tre-i-en operation om allt går som det är tänkt. Så nu räknar jag ner.


Den här fina garageporten fanns på ett garage i huset bredvid min mormors hus när jag var liten och döm om min förvåning när garageporten finns kvar än idag, med samma fina målning. Sådant blir man lycklig av...


foto:jag

Uppdatering: Här kan ni läsa om min operation.
lite halsmandlar ska bort, lite ärr på luftrören ska fixas och lite stämband ska mjukas upp... Så en tre-i-en operation kallar vi det ;)

promenad längs minnenas allé...

Idag gjorde vi det äntligen, mamma och jag. Vi åkte ut till Edsberg i Sollentuna och hälsade på min älskade mormor. Åt lite lunch och fikade med mormor och pratade minnen. Sedan bar det iväg, mamma och jag tog en lång promenad längs minnenas allé. Med inspiration av Elisabet Nemerts senaste bok Ljusets dotter går vi längs Landsnoravägen i Edsberg, upp till Edsbergs slott och Landsnora kvarn.

När jag var barn hade min mormor ett hus på Landsnora vägen och vi, mormor och jag, gick ofta upp till Edsbergs slott när vi promenerade. Huset ligger kvar men är så förändrat från när jag var barn att jag faktiskt inte ville ta något foto på det. Jag vill ha min minnesbild av mormors hus kvar. Med den vackra trädgården, stentrappan gjord i Ölandssten med fossilerna i som jag alltid var så fascinerad av. Jag kunde sitta i timtal och smeka på fossilerna och fantisera över hur de kommit in i stenen, där tror jag min arkeologdröm vaknade till liv ihop med min nyfikenhet. Hela denna fina stentrappa är nu riven och ersatt med en trappa av trä. Men jag fotade vid Edsbergs slott.
Edsbergs slott med kringvarande hus - lador m.m.
Kvarnen har en väsentlig betydelse i boken...

fototriss...

Nu är fototriss igång igen och veckans tema är skruvat.

Min tolkning på temat kommer från min balkong och allt som är skruvat där...


gurkplantorna skrickar ut skruvade utskott...


här var det skruvat...


likaså hos luktärterna är det skruvat...
alla foton är tagna av mig.

Vill ni se fler tolkningar på temat så kika in på fototriss.

åh vilka paket... vilken lycka.

Tack mormormu!

Vilka otroligt fina paket jag hämtade ut på posten idag. Två paket hade jag fått och båda två var från mormormu.

Det ena paketet var en härlig vinst som jag fick efter att jag vunnit en tävling inne hos mormormu för ett tag sedan. Och tänk så väl innehållet kommer till pass. Jag ska spara på innehållet till min operation sedan ska jag krypa ner i soffan under den helt otroliga filten och dricka thé, äta marshmallows och läsa bok.
Filten får nog till och med följa med redan till sjukhuset eftersom jag brukar bli frusen efter en operation och denna filt verkar tusen gånger skönare än sjukhusens gula filtar...
foto:jag

Det andra paketet innehöll en annan överraskning, mormormu skulle skicka mig en bok via "pocket cirkeln" augusti rundan på FB (man skickar en bok till en viss peson varje månad - personerna slumpas fram). Och vilken bok sedan, oj jag kommer börja bläddra i den nu direkt, ska kanske bara sätta på lite mat på spisen. För risken finns att jag förlorar mig i bokens- och arkeologinsvärld så till den grad att jag i annat fall glömmer att göra middag...


äntligen har det börjat vända...

Nu mår dottern bättre, det verkar som om det vänder nu. Febern håller sig under 39 grader ibland lägre och lite mat har hon kunnat fått i sig och som tur är fått behålla, dricka går också bra. Nu blir det väl vila några dagar och hålla lite koll på tempen sen ska väl förhoppningsvis detta virus (som det troligtvis är) ge med sig.

Idag är jag ledig från jobbet - ska jobba helg - så idag kör jag en massa tvättmaskiner, diskmaskinen går också varm och så fort värmen utanför sjunker så åker nog dammsugaren fram också, om jag orkar. Nu har jag sex arbetspass kvar, jag trivs mycket bra på jobbet men det ska bli skönt att ha gjort sommarjobbet klart faktiskt. Snart blir det operation och vidhängande sjukskrivning sedan börjar skolan igen och jag hoppas att jag kan fixa på jobbet så att jag får ha varannan helg som stående jobbhelger. Det skulle underlätta något enormt ekonomiskt om jag visste att jag hade jobb varannan helg och så som det ser ut nu på jobbet så borde det inte vara några problem alls. Sedan kanske jag kan hoppa in någon kväll då och då lite beroende hur skolschemat och allt läsande kommer att se ut.

Snart ska jag orka mig ner till posten och hämta ut två paket som jag tror kan komma från Mormormu. Ni får se sedan när jag har hämtat ut det.

Sachsska barnakuten...

Det blev en tur in till barnakuten igår kväll. Prover togs, undersökningar gjordes och snabbsänkan låg på 169 mot normala värdet under 10. Men inget hittades och febern gick ner ganska bra igen, under 39 men över 38. Vi fick åka hem och sova och fick en återbesökstid idag kl:11 på barnakuten. Nu togs snabbsänkan igen med lite "fibblande" med röret och sticket i fingret var väldigt ytligt och då var det plötsligt nere på 8 vilket läkaren reagerade över så provet togs om - då var det på 146. Så den har ändå sjunkit. Vi fick åka hem efter ytterligare undersökningar och ska nu avvakta. Blir hon sämre med så där jättehög feber igen, hon låg ju på 40,5 ett bra tag så ska vi åka in direkt sa dom, annars kan hon få ha temp upp till 39 grader till på lördag-söndag. Är det inte bättre på söndag, rejält bättre, så ska vi in igen. Dom misstänker något envist virus och då finns ändå inget speciellt att göra förutom att se till att hon dricker och får behålla vätskan och att hon kan gå på toaletten och så.

Men nu är jag lite trött. Vi kom hem i natt vid 01.30 och direkt när jag höll på att somna så kräktes katten i hallen så det vara att springa upp och torka och kolla katten. Sedan somnade jag äntligen och gick upp 05.30 för att åka och jobba lite några timmar. Eftersom det inte var jag som var sjuk och jag vet att det är kort om folk just nu så åkte jag in jobbade 06.45 - 10.00. Vi hann faktiskt få upp nästan alla på vår "sida" och det mesta var färdigt när jag åkte hem igen för att åka in till barnakuten igen.

Nu blir det slappa i soffan och pytsa i dottern dricka och isglass. Nu provar hon att äta potatismos (hoppas bara det får stanna kvar i magen), stackarn hon har ju ätit ordentligt sedan i måndags.

nästan vuxna barn som är sjuka...

Det är lite knepigt det här med nästan vuxna barn som blir sjuka. Min nästan 18-åriga dotter ligger med feber och är inne på sitt tredje dygn med hög feber. Och jag får inte vabba. Om febern inte har gått ner rejält ikväll så blir det en tur ner till jouren efter att jag har jobbat, men det känns inte så där jättebra att åka iväg och jobba när hon ligger här med hög feber. Imorse hade hon 40,5 men är nu nere på 39,1. Alvedon hjälper ett tag och jag pratade med sjukvårdsupplysningen igår och dom tyckte vi kunde avvakta i alla fall till ikväll. Men vi kommer ha telefonkontakt ikväll- dottern och jag och blir hon sämre så åker jag hem från jobbet. Hon är inte ensam hemma, hennes systrar är hemma och hennes pappa kommer hem snart, så det är liksom ingen fara att jag åker och jobbar - hon blir inte frisk bara för att jag är hemma. Men det känns i hjärtat när man måste lämna sitt sjuka barn.här sitter hon med sin fina pojkvän. foto:jag

näst sista veckan...

Nu börjar näst sista veckan utav sommarjobb för i år. Två veckor kvar alltså att sommarjobba, sedan blir det operation och säkert en liten sjukskrivning på två veckor drygt och sedan börjar skolan igen. Vart har sommaren tagit vägen? Det känns som om jag mest har jobbat och det har jag nog också. Det blir väl så nu några somrar tills skolan är färdig, men det får det vara värt. Ska man uppnå sin dröm så får man lov att kämpa och arbeta för den också!

Men innan skolan börjar ska jag hinna fylla år, jag fyller 39 år dagen innan operationen av halsen och min äldsta dotter ska hinna fylla 18 år, hon fyller några dagar efter operationen - så vi får se om jag kommer kunna sjunga för henne i år. Tänk att hon blir myndig snart, helt otroligt känns det. Mellan dottern börjar första året på gymnasiet, fotolinje på Kulturama och minstingen börjar 7:an. Jaha nu finns här inga småbarn längre....

Men som jag skrev ibörjan, nu är det jobb i två veckor till. Dessa två veckor kommer jag gå på en schemarad som är på 100% så bloggen och mina kommentarer inne hos er kommer nog bli lite lidande av det. Det blir jobb för hela slanten nu ett tag...

Men jag har hunnit med en tripp ner till Motala och hälsat på min syster och hennes fina familj. Då besökte vi Bergs-slussar, tyvärr ösregnade det just då så vi såg bara på slussningen en liten stund och bilderna blev inte så där jättebra...


foto:jag

RSS 2.0