om jag bara kunde sluta...

Tänk att vissa saker ska behöva kännas så svårt. Min (styv)pappa är mer som en pappa till mig än vad min "riktiga" pappa är och ändå har jag så svårt för att kalla honom för just pappa, utan det blir alltid (styv)pappa. När jag pratar med honom eller om honom blir det hans namn. Mina barn kallar min (styv)pappa för sin morfar och min pappa kallar de vid namn om vi någon gång pratar om honom. Ändå är det så svårt för mig att släppa på det där "styv" innan pappa. Jag vet faktiskt inte riktigt varför jag har så svårt för det. Min (styv)pappa har funnits i mitt liv hur länge som helst känns det som, sedan jag var 11 år tror jag närmare bestämt. Och han ställer alltid upp, han finns alltid där, vad som än händer. Han skulle gå genom eld för mig och min syster och för våra barn, och nej det skulle inte vår "riktiga" pappa göra. Min "riktiga" pappa har faktiskt nästan aldrig funnits där för mig när jag verkligen har behövt men ändå har jag så svårt för att släppa honom helt.

Är blod verkligen alltid tjockare än vatten? Är blodsband alltid tjockare? Nej jag tror ju inte det. Jag vet att jag står närmare min (styv)pappa än vad jag gör med min pappa och ändå är det så svårt. Egentligen är det ju bara ett ord, för i mitt hjärta så är han min pappa, han är den som finns där när jag behöver det och han är den som alltid har funnits där när jag har behövt. Han har stått ut med mina tonårsår utan att vika en millimeter, han ställer alltid upp när jag behöver hjälp med något, han är mer som en pappa för mig än vad min pappa är. Så kanske ska jag hädanefter kalla min (styv)pappa för pappa! Ja jag tror allt att jag ska försöka med det...


min fina (styv)pappa som jag nu ska försöka kalla för pappa :) foto:jag
Familj | |
#1 - - Marie:

Det tycker jag absolut att du ska göra, alltså kalla honom pappa! Jag tror han uppskattar och gläder sig åt det:)

Kram♥

#2 - - inger stark:

Älskling, jag förstår och det gör Ingvar också det vet jag. Du skriver så fint så att jag börjar gråta. Ja, han är verkligen fin och man kan alltid lita på honom. Det har jag gjort i trettio år så du var faktiskt nio år när han kom in i vårt liv.

Kram på dig!

#3 - - Kristina:

Fint skrivet! Och vad du än kallar honom vet han alldeles säkert hur mycket han betyder för dig.

#4 - - Anki:

Förstår att hans känns mer än pappa än din rediga pappa så ja, varför vara främmande för att kalla honom det. De verkar vara han som rättmätligen varit din pappa i livet.

Fint skrivet om honom, tror nog han skulle bli jätteglad om han fick bli kallad pappa av just dig.

Kramiz Anki

#5 - - Fnulan:

Du är så klok och har så mkt hjärta min vän! Synd att du inte va med i helgen!

Och du, hälsa din pappa!

#6 - - Lotta:

Så underbart fint skrivet. Felet är den där nedrans bekräftelsen man söker från sina blodsband. Man vill ju naturligtvis att sin riktiga pappa ska vara den som alltid finns där. Men jag kan lova dig att den fina pappa som du nu bestämt dig för ska bli och vara din pappa han är väl värd de ordet. Blodsband eller inte, det är tanken som räknas. Man väljer inte sina föräldrar och då kan det vara underbart att veta att just denna mannen har valt att finnas där för er, dig, oavsett.

Krama honom från mig!



Kram...och här är en till dig för att du delar med dig till oss

#7 - - Linda aka Javamorsan:

Det är inte så lätt det där. Men en sak är säker. Det är inte alltid blodband som skapar relationer mellan barn och förälder. Han är ju din pappa utefter vad jag förstår så försök kalla honom pappa. Han skulle nog bli glad misstänker jag :)

#8 - - Agneta:

tror att han vet att han är din pappa i själ o hjärta, för honom spelar det nog ingen roll vilken titel du ger honom. Gör det som känns rätt för dig!

kram

#9 - - Ingrid:

Tror inte häller att det har så stor betydelse, han VET säkert. Eller lös det som mina barn gjorde med sin "styvmormor" de sa alltid morfar och mormor Maj.

I det fallet blev det aldrig min "mamma", min riktiga mamma gick bort i cancer jag var 19. Men jag var alltid glad för pappas/deras skull att hon fanns alla de där åren.

Kram

Upp