Grattis mamma, i efterskott...

Grattis på födelsedagen finaste mamma (i efterskott).

foto:jag

Världens bästa mamma fyllde år i lördags och jag missade att gratulera min fina mamma här på bloggen då. Så jag tar igen det nu istället. Jag hade nog lite för mycket i huvudet då, jobb och ny inskickad tenta skyller jag på. Men jag kom ihåg att gratulera mamma via telefonen.

Min mamma är den bästa mamman man kan ha. Hon är engagerad, rättvis och alldeles underbar. Hon kämpar med näbbar och klor för de svaga i samhället och hon har alltid stått vid min sida, vad som än har hänt. Jag har alltid känt att hon har funnits där när jag behövt henne och jag vet att hon än idag alltid finns där för mig.
Hon är även en underbar mormor till alla sina barnbarn. Alla barn borde få ha en sådan fin mamma och mormor som vi har.

Mamma jag älskar dig!


min älskade mamma, jag och min älskade storasyster. 1972
Familj | | 14 kommentarer |

vilken dag... mycket info många tankar...

Först började vi med en föreläsning om tidsbegrepp och historiesyner. Vi började med att prata om ifall vi kan resa i tiden och rent spontant svarar man ju nej på det, det gjorde vi också. Men sen började vi prata om att resa i tidszoner och då reser man ju faktiskt i tiden, om vi flyger till t.ex. Australien så ligger de vad är det 6-7 timmar framåt i tiden, då har vi ju faktiskt rest i tiden. Sen var det mycket abstrakta grejer också som vi pratade om som jag inte ens kan få ner på något vettigt sett. Men för hoppnings vis så klarnar det under kursens gång.

På eftermiddagen så hade vi ett informationsmöte angående våra val inför hösten, jag kommer att läsa Arkeologi men jag blev väldigt nyfiken på Historia och Etnologi också. Kan bli många år på högskolan om man ska läsa alla kurser som man vill och tycker är intressanta. jag kan förstå dom som läser år ut och år in, men jag kommer nog inte bli sådan. Jag vill börja jobba också och sen måste man faktiskt tänka på pensionspengar också. Det går inte att bara studera hela livet man måste tjäna ihop till sin pension också faktiskt.

Jag har faktiskt även sökt två sommarkurser, de är på distans och allt sköts via datorn.
Brottsplatsens arkeologi och Forntid i norden har jag sökt, de är på vardera 7,5 poäng så jag skulle kanske kunna läsa båda två men det beror lite på hur det blir med jobb. Jag vill jobba i sommar men jag skulle också gärna läsa en kurs i alla fall och då om jag ska välja bara en så vill jag helst läsa brottsplatsens arkeologi.


foto:jag
utbildning | | 3 kommentarer |

söndag, jobb och plugg...

Idag har jag jobbat kort dag bara 7-12 det kändes ganska lite men det var skönt. Nu ska jag se till att plugga lite inför morgondagens seminarium, fysikens och astronomins tidsbegrepp ska jag läsa om på engelska, det hade säkert varit svårt nog på svenska så tja varför inte, på´t via engelska.

Jobba 4 dagar i rad tröttar ut men ger klirr i kassan och det är ju bra. Men 4 dagar i rad kommer det nog inte bli i fortsättningen för jag måste hinna plugga ordentligt. Men de två första dagarna var introduktion och sedan frågade de i fredags om jag ville jobba och man kan inte precis börja med att tacka nej, då är nog risken minimal att de ringer sen. Men nu har jag fått in en fot och känner mig ganska säker på hela avdelningen.

Men som sagt ikväll blir det plugg om tidsbegrepp och slöa lite framför tv:n.


foto:jag

Nu vill jag ha barmark och sol, bilden ovanför är ifrån i höstas, nu vill jag ha vår och sedan sommar.
Vardag | | 12 kommentarer |
Upp