bakfull på kolhydrater...

Just nu är jag inne i en rejäl svacka vad gäller lchf, antagligen beror svackan mest på att jag inte haft rätt mat hemma i ordentlig mängd. Igår kom det dock hem bra mat igen men ändå föll jag för en skål ostbågar och några godisbitar. Vikten och måtten står så klart fortfarande stilla så motivationen är inte precis på topp. Hade jag bara kunnat se mina ansträngningar på vågen eller måttbandet så hade det varit mycket enklare att hålla fast vid en bra kosthållning. Nu då jag inte ser något alls på vågen, förutom något hekto plus, så minskar motivationen för varje dag.

Men som vanligt då jag har ätit kolhydrater så vaknade jag med en enorm värk i ryggen och huvudet, ja jag blir liksom som bakfull på kolhydrater. Ändå känner jag mig inte riktigt motiverad att köra strikt lchf idag, det är motivationen det är fel på och min karaktär. Ikväll blir det antagligen klassfest, om jag orkar ge mig ut i kylan, och då lär jag falla för frestelser där. Just nu orkar jag varken tänka på vikten eller kroppen. Jag måste peppa mig själv att få tillbaka orken och lusten.

Kanske skulle jag försöka mig på en variant med GI, men jag vet inte riktigt. Förslag någon? En magsäcksoperation kanske skulle vara grejen? Eller inte, inte riktigt min grej. Eller vad f*n ska man göra när man inte lyckas hålla igen på maten...
| |
#1 - - Lejonkvinnan:

Vid nyår började jag med tallriksmodellen, tog bort godis och kakor utom en dag i veckan då jag fikar, och jag har gått ner 4 kg hittills. Långsamt och ändå känns det som jag lever och mår bra utan allt för stora krav.

Efter magsjukan tappade jag dock motivationen lite, och står still, men har gett mig tusan på att komma igen.



Min syster gjorde en magsäcksoperation för många många år sedan och det rekommenderar jag inte.



Du kommer att lyckas!



Kram



#2 - - ejmis:

Att bli bakis på kolhydrater känner jag igen. Jag vet att jag mår bäst när jag äter så lite kolisar som möjligt men visst måste man få unna sig ibland.

Trist bara när det inte händer något på vågen =/

#3 - - Kristina:

Absolut ingen magsäcksoperation! Det är väldigt många som får jobbiga och livslånga komplikationer efteråt, så den typen av ingrepp tycker jag att man ska passa sig för.

#4 - - carina:

Sv: Nej, det är en Tervueren ( belgisk vallhund)

Du är inte ensam om att tro att det är en schäfer!

Önskar dig nu en fin Lördagskväll!

Kramen vännen♥

#5 - - Helene:

Ja du...motivation och karaktär är väl det viktigasre...Men det är så svårt.

Jag har inte kommit igång än = ((

Ha en fin dag.

Kram Helene.

#6 - - soffie:

usch att det kan bli så av kolhydrater,hoppas huvudvärken snabbt gick över å du haft en fin dag,

hos mej har det varit kallt men ändå soligt,

kram

#7 - - Stattinskan:

Jag har provat LCHF flertalet gånger, men jag klarar inte av det eftersom jag blir seg och trög i huvudet! GI passar mig mycket bättre.

Hoppas motivationen återvänder :-D

Gomorron

#8 - - Anonym:

Marie-Louise.... en av mina "sparringpartners"... hitta tillbaka... tappa inte modet.... hoppas motivationen kommer tillbaka.



Även jag står mer eller mindre still på vågen... vägrar att ge upp!



Vi var ju flera stycken som började vår "viktresa" i januari och fler än vi (du och jag) står helt stilla i vikten och på vågen.



Jag har tyvärr (för er som står på en viktplatå) ...ändå hittat tröst i er andra...



Står andra stilla... ja, då kanske det inte är jag som gör fel... jag mår ju så bra med lite kolhydrater... och upp i vikt går jag ju i allafall inte...



Finn det positiva med "dieten... ingen värk, vikten du har blivit av med... osv... ge inte upp!



Kati

#9 - - Marcus:

Äh, mat som mat :-P

Upp