ett litet förtydligande om förra inlägget...

Det var egentligen inte jag som skrev något som hon irriterade sig på utan hon och två av mina andra vänner började ha en diskussion under min statusrad. Där diskuterade de att vi i Sverige har barn som behöver gå och sova hungriga, fattiga barnfamiljer och hemlöshet. De andra två tyckte att vi ska hjälpa våra egna först innan vi skickar iväg pengar till bistånd till andra länder och då tyckte hon att de var osympatiska m.m. När hon började chatta med mig och ville att jag skulle ta bort deras inlägg och jag inte gjorde det fort nog så tog hon bort mig som vän.

När hon började skriva att "föräldrarna är i dessa barns fall utan förmåga el vilja" så gick mina andra vänner så att säga i taket och diskussionen tog en rejäl fart. Jag försökte gå in och skriva att jag avslutar diskussionen och att personangrepp inte var tillåtna men det hjälpte väl inte ordentligt. (Visst jag skulle kanske ha tagit bort hela statusraden men jag ville/vill inte det.) Till saken hör att de alla tre gick till personangrepp mer eller mindre men hon som nu alltså tog bort mig som vän tyckte bara att de andra gick till personangrepp på henne, vilket inte riktigt stämde.

Hon ville alltså att jag skulle gå in och ta bort mina vänners synpunkter. När jag sa att hon kunde börja med att ta bort sina om hon kände att det hela spårat ur så tog hon alltså bort mig som vän.

Och jag kan inte riktigt tycka att det var "personangrepp". Ni som kan läsa på min FB-sida, vad tyckte/tycker ni?
Allmänt | |
#1 - - Camilla:

Det låter som hon inte mår riktigt bra.

Hoppa du inte har tagit illa upp av allt detta.

Kram på dig!

#2 - - inger stark:

Instämmer med Camilla! puss på dig

#3 - - Josefine:

Alltså jag förstår iden med att vi ska hjälpa våra egna först och det kan man ju tycka, det tycker en del av mig också även fast jag fortfarande tycker att 2 % av BNP inte är så mycket.

Men jag tycker att det är irriterande för jag har personligen velat hjälpa till i exempelvis soppkök, hund/katthem eller annat som jag tänker mig att det måste finnas här i Sverige, men det finns typ ingen information om det. Du får gärna volontära i andra länder och betala resan själv etc. Men du får inte information hur man kan hjälpa våra egna hemlösa eller övergivna katter, hundar etc.

Du får gärna köpa en majblomma som går till "våra egna" men du får ingen info om hur pengarna har använts etc.

I vintras var det ju ett stort ståhoj och det jag tänkte särskilt på var en mamma som villa få lite pengar att kunna köpa en data till sina söner inget nytt liksom. Och jag tänker på att vi har hur många fungerande skärmar etc. som helst som står hemma som vi gärna hade gett bort i stället för att slänga på srv, men vi vet inte någon kanal som man kan ge fungerande grejer som kan användas till behövande människor.

Jag menar vissa grejer FÅR du inte ge bort till myrorna eller secondhand affärer etc. för att det är omodernt eller har en noppa etc. Men jag tror inte direkt att de hemlösa är så knussliga kring det?

Häromdagen såg jag en man utan strumpor och han hade bara ett par sandaler på sig och jag önskade att jag hade pappas gamla gympadojjor och stora påsen med svarta strumpor som vi har tänkt slänga. För det är inte som att han hade brytt sig om att det var jobbigt att para ihop strumporna eller att han tyckte att gympaskorna hade lite dålig passform. Men jag vet ingen kanal dit man kan gå och ge bort dessa saker.

#4 - - Lena:

Jag kan inte läsa din status på facebook eftersom vi inte är vänner där... men av vad du skriver så förstår jag båda sidorna, fast inte personangreppen. Jag har i många år varit Världsförälder, men har nu sagt upp det till förmån för Min Stora Dag. Nu är det deras tur att få lite av mina pengar. Det är väl rättvist? :)

#5 - - Barnens Hjältar:

Jag kan inte läsa där men det är sällan ens fel när det blir trät.



Tack för omtanken, magsjuka var verkligen set sista jag ville ha nu. Har inte mått så dåligt på länge. Kräktes precis hela natten så nu är jag rätt mör

Upp