fiskgryta/soppa...

Min mellandotter gjorde middag idag och det blev fiskgryta. Hon gjorde en speciell lchf variant till mig och det blev jättegott. De andra åt fiskgryta gjord på matlagningsgrädde och hade ris till, jag fick alltså en gjord på helfeta mejeriprodukter och lite mer som en soppa och sen hade jag en klick creme fraiche i vid servering och det var underbart gott. Man kan göra samma bas och ha i kycklingfilé i bitar istället och då så klart utesluta tigerräkorna, men kanske krydda med curry eller någon annan bra kycklingkrydda.

Fiskgryta/soppa:

finhackad gullök
finhackad röd paprika
lite riven morot
chili
valfri fiskfilé i bitar
några tigerräkor
grädde
smör
salt
peppar
lite pressad apelsin

Smält smöret och fräs runt löken och grönsaker, ha i chili och kryddor. Späd på med grädde och eventuellt vatten och koka upp, ha i den pressade apelsinen. Lägg i fisken och tigerräkorna och låt puttra i några minuter så att fisken och räkorna blir genomkokta.
Det var mycket gott, men som vanligt så glömde jag att ta bild på maten. Fast jag har lunch kvar till imorgon så ni får kanske en bild på min lunch imorgon.

| |
#1 - - puzzelkvinnan:

Vilken fin soppa bra att veta att du har ett härligt recept.Gör själv fisksoppa.........Tack

#2 - - Camilla:

En bild på det goda vore jätte kul!

Kram på dig!

Upp