försöker njuta av...

Idag unnar jag mig att göra ingenting. Har precis packat upp maten som kom hem idag med leverans, det är så himla smidigt att beställa mat hemifrån via datorn och sedan få allt packat, hemkört och uppburet in i hallen. Det är lyx för mig. Ska nu sätta mig i soffan med en mugg kaffe och min deckare och njuta lite av "ledigheten", en tvättmaskin får gå under tiden. Tyvärr känns det som om jag skolkar, fast jag inte gör det. Jag har kollat igenom arbetet inför nästa skolvecka och jag kommer gå igenom det igen, ändå känns det som om jag skolkar bara för att jag läser annat än kurslitteratur. Fast samtidigt njuter jag, det var länge sedan som jag hade tid att läsa en deckare.

Tyvärr har jag fortfarande inte bloggvanan inne så jag fotade såklart inte alla matkassar som kom hem med matleveransen, inte fotade jag det fulla bordet med all mat på heller. Men jag kan bjuda på ett foto av kylskåpet, tyvärr ingen före och efter bild, utan bara en bild på mitt nyfyllda kylskåp.


foto:jag

Så nu finns det ägg, grädde, bacon, färskost och annan lchf-mat i kylen. Plus mjölk, juice, ost och massor av annat som vi alla i familjen äter av. (nej jag dricker inte juicen och äter inte pizza från pizza-kit) fast det lever ju fyra personer till i den här familjen som jag måste tänka på.

Vardag | |
#1 - - Ama de casa:

Behändigt och bra, men jag vill nog gärna klämma och känna lite på maten...

Fast jag gissar att den metoden gör att man inte kommer hem med allt det där extra som liksom har en vana att bara "slinka ner" när man passerar :-)

#2 - - Marie:

Det är ganska mycket reklam på TV om just att handla via nätet, men jag tror inte möjligheten finns just här.

Men när jag var liten minns jag att mamma ringde och beställde varor en gång i veckan, och hon fick det hemkört. Å andra sidan var det mer vanligt då, att (oftast) hemmafruarna inte hade körkort, att det blev betydligt lättare för dem på det här sättet.



Fortsätt och NJUT av din deckare, du ska inte ha dåligt samvete för att du satsar på egentid!



Kram♥

#3 - - Annci:

Åh, det måste verkligen vara lyx. Ska jag åxå testa vid tillfälle.



Njut vidare nu av egentid och deckare!



Kramar i snörusket

#4 - - Ann Catrine:

På den "gamla goda" tiden,

när jag hade familj hemma

hände det att jag handlade via nätet.

Funkade jättebra!

Tyvärr var vi bara en handfull kunder,

så företaget lades ner.

(det här måste ju ha varit minst 10 år sedan..)

Nu har jag inte längre något behov,

singelhushåll, 100 m till Hemköp

och oceaner av tid ;-)



Njut av egentiden och läsningen!!

#5 - - Susanne P:

Jag kollade upp det där med att handla över nätet men det går inte här....

Sitter just nu och har ohandlat!(alltså jag har inte handlat) Så ser jag ditt fyllda kylskåp och önskar att jag bara behövde beställa all mat...

Åhhhh, det ÄR så tråkigt att handla!

Kram

#6 - - Lotta:

Ojjjjjjjjjjjj vad jag blev sugen på att komma hem till dig och mumsa. Mitt kylskåp ekar, så jag öppnar inte mera än nödvändigt.Ska fyllas på inför helgen, det är ju inte så många som nyttjar kylskåpet nu för tiden för hunden äter torrfoder. Men lite gott vill man ju ha :-)

Så skönt att du unnar dig en fridag!

Kram

#7 - - Lejonkvinnan:

Visst är det härligt när kylskåpet är fullt :) Vi kan inte handla via nätet här på "vischan" tyvärr, för det hade sparat mycket kraft, ork och tid.

När jag var liten kom det en varubil som min mamma handlade ifrån, den kom en gång i veckan och det var jättekul....jag fick alltid godis :) Sådant finns nog inte nu för tiden. (varubil alltså)



Kram

#8 - - Daniel:

ååååh så lyx!

Deckareläs du å njut!!

#9 - - Johanna:

välfyllt kylskåp ser jag!



Ja så är det nog, men jag är glad så länge de inte snor min cykel så :)

#10 - - Kristina:

Ja, det är lyx att handla via datorn. När vi bodde i Sthlm gjorde vi det och det var mycket värt, vi satt på kvällen och fyllde i vad vi ville ha och dagen efter fick vi det levererat till dörren. Men, här där vi bor nu finns det dessvärre inga sådana tjänster.

#11 - - Fnulan:

Oj så fullt det var, HÄRLIGT! Kan man beställa en bunke nyttig mat och ta med er några kilo från min kropp hem?



Ja det är en hemsk väntan! Fyra veckor är på söndag så svaret kommer väl på natten mellan söndag och måndag.... Hoppas du med får svar snart! Vi håller på varandra!

#12 - - Fnulan:

Fruktansvärt--- tar du hand om mig när jag bryter ihop???

#13 - - soffie:

MEN Å SÅ BRA DET HAR VI TYVÄRR INTE HÄR I KARLSTAD ,oj blev visst stora bokstäver alltihop!:)

Himla smidigt och va bra för då slinker inte det där lilla extra ner i korgen!

kram

#14 - - Anonym:

Visst är det smidigt med matleveranser!

Jag har beställt hela menyer från "middagsfrid" supergott (fast barnen var inte alltid så förtjusta) och riktigt bra mat.

Slutade tyvärr eftersom det var så dyrt, men hoppas kunna börja igen snart...

#15 - - Agneta:

vilken lyx, så där skulle man haft det idag! Jag fick minsann åka själv o fylla på mitt :-) och ändå är det inte ens nära att se så välfyllt ut som ditt!

Sv; vi pysslade sådana där möss som fanns på bilden, små söta gjorda av hjärtan...samt en massa annat hjärtepyssel!

#16 - - Anneli:

Hej!! Vilken fin blogg du har!! Va bra att du hittade till min blogg så att jag hittade till din!! :D

Såg att du skrivit om kladdkaka...! Jag bakade en härom dagen - LCHF naturligtvis!! Jag håller på att förfina mitt recept och nästa gång jag bakar den så hoppas jag att jag kommer ihåg att fota och lägga ut receptet på min blogg! Stevia har jag experimenterat en del med, men det har tyvärr en bismak som inte är så god, så man kan ta ytterst lite. Du kan däremot använda nåt som heter Sukrin. Det är en sockeralkohol - helt naturlig och som kroppen inte kan ta upp, alltså GI 0!! Både stevia och sukrin borde du kunna få tag på på Hälsokostaffären! Har de inte i Farsta så kolla på Gryningen på Folkungagatan!

Jag är född och uppvuxen i Stockholm - närmare bestämt i Bandhagen, så Farsta känner jag mycket väl till!! :D Numera bor jag i Avesta, Södra Dalarna.

Här kommer mitt svar på din kommentar på min blogg:

Varså god!! Hoppas du tycker lika mycket om det som jag gör!! :D

#17 - - Anneli:

Svar från min blogg:

Sukrin är ungefär lika sött som socker, men när man käkat LCHF ett tag så har man ju vant av sig med det söta, så tänk på det när du använder det!! I ett recept som det stod 1½ dl socker tog jag 1 dl sukrin. Jag tyckte att det var på gränsen till för sött, men ändå OK.

Stevia är JÄTTEMYCKET sötare än socker så man tar typ bara en knivsudd eller två...! Men det ger inte samma sötma som sukrin och socker, och så har vi ju den där bismaken...!

Jag tar ofta både sukrin och stevia, om inte sockret behövs för volymen, som det gör i vissa recept...! Då minskar jag bara så mycket jag vågar på mängden socker - fast jag tar sukrin i stället!

Lycka till med baket!!

Upp