helgen som var...

Helgen som var hade jag ju inga kursböcker att läsa så jag rotade runt i min bokhylla. Hittade tyvärr ingen deckare, vilket jag verkligen längtar efter att få läsa, men jag hittade en annan spännande bok.


foto:jag

Den här boken har jag haft i bokhyllan ett tag och jag vet faktiskt inte varför jag inte har läst den tidigare. Den är väldigt bra. Den handlar om kvinnor i forntidens Sverige eller närmare bestämt Norden/Skandinavien. Boken är skriven av en kvinnlig Arkeolog: Catharina Ingelman-Sundberg. Allt i boken är baserat på vad man har hittat under utgrävningar och utefter det skriver hon sen om hur kvinnor (antagligen) levde i Norden/Skandinavien från år: 5000 f.Kr - 900 e.Kr. Tyvärr finns det inte många skriftkällor från denna tid och de som finns tar inte upp kvinnor och barns liv så mycket, några få runstenar och "runpinnar" finns men inte är det många. Men gravar, boplatser och annat har hjälpt till att lägga pusslet om hur kvinnors liv kan ha sett ut. Är man intresserad av kvinnohistoria så kan jag varmt rekommendera den här boken.


foto:jag

En annan sak, jag vet att jag är lite knasig, men är inte den här bilden vacker. Det är framsidan på en av mina nya kursböcker och jag blir lycklig bara jag ser framsidan av boken. Det här är min dröm. Att få gräva fram liknande föremål och sen lägga pusslet om hur människorna har levt just där på den boplatsen för x antal år sedan.
utbildning | |
#1 - - Stattinskan:

ALLT sånt är superintressant! Verkligen! Allt som har med forntid att göra är kittlande :-)

Gomorron min vän :-)

#2 - - maria:

Det låter som en intressant bok att läsa :)



Hoppas du mår bra ?

God morgon fina du :)

Upp