kladdkaka som är lite mer lchf ...

Jag omarbetade mitt kladdkakerecept så att det blev lite mer lchf. Istället för vetemjöl använde jag malda hasselnötter och sen minskade jag rejält på sockret. Nästa gånga ska jag försöka ha i Stevia, ett sorts sötningsmedel som fungerar bra vid lchf (har dock inte hittat det än). Så det nya receptet är inte helt lchf men bättre än innan i alla fall (tror jag).

Kladdkakereceptet:

2 ägg
1 dl strösocker (originalreceptet har 3 dl strösocker)(här ska jag sen byta ut till typ Stevia eller annat)
1 nypa salt
4 msk kakao
2 dl hasselnötsmjöl (jag malde hasselnötter i min nötkvarn) (originalreceptet har 1,5 dl vetemjöl)
100 gr smältsmör
1/2 tsk vaniljpulver (bara från vaniljstänger)

Rör ihop allt och häll i smörad och bröad form (jag hade hasselnötsmjöl i formen) in i 150 grader varm ugn i ca:35 minuter. Servera med vispad grädde.

Det här receptet kan man sen omarbeta hur som helst egentligen. Ibland har vi hackad mörkchoklad i så att man får lite chokladbitar också, kokos kan man också ha i, eller kanske mald mandel. Går alltså att göra om i det oändliga. Bild får ni kanske senare, jag glömde att ta bild på min fint upplagda kladdkakebit med vispgrädde på. Om det är någon som är duktig på att räkna ut kolhydratvärdet så får ni gärna göra det på det här receptet, kanske både med det strösocker som är i denna gång och hur det blir om man använder t.ex. Stevia.


kladdkakan var fösvinnande god, ni kanske får en bättre bild senare ikväll. foto:jag
| |
#1 - - Marie:

Jag har heller inte fått tag på stevia, får nog googla och ta reda på var det finns.

Åh, den där kakan skulle man haft framför Melodifestivalen ikväll;)

Kram♥

#2 - - Wicky:

Såg att du hittat 100% lakrids var får man tag i det??

#3 - - ejmis:

Tack för receptet!!

=)

Upp