kladdkaka som är lite mer lchf ...
Kladdkakereceptet:
2 ägg
1 dl strösocker (originalreceptet har 3 dl strösocker)(här ska jag sen byta ut till typ Stevia eller annat)
1 nypa salt
4 msk kakao
2 dl hasselnötsmjöl (jag malde hasselnötter i min nötkvarn) (originalreceptet har 1,5 dl vetemjöl)
100 gr smältsmör
1/2 tsk vaniljpulver (bara från vaniljstänger)
Rör ihop allt och häll i smörad och bröad form (jag hade hasselnötsmjöl i formen) in i 150 grader varm ugn i ca:35 minuter. Servera med vispad grädde.
Det här receptet kan man sen omarbeta hur som helst egentligen. Ibland har vi hackad mörkchoklad i så att man får lite chokladbitar också, kokos kan man också ha i, eller kanske mald mandel. Går alltså att göra om i det oändliga. Bild får ni kanske senare, jag glömde att ta bild på min fint upplagda kladdkakebit med vispgrädde på. Om det är någon som är duktig på att räkna ut kolhydratvärdet så får ni gärna göra det på det här receptet, kanske både med det strösocker som är i denna gång och hur det blir om man använder t.ex. Stevia.
kladdkakan var fösvinnande god, ni kanske får en bättre bild senare ikväll. foto:jag
Jag har heller inte fått tag på stevia, får nog googla och ta reda på var det finns.
Åh, den där kakan skulle man haft framför Melodifestivalen ikväll;)
Kram♥