snart 1 månad...

Snart har jag fixat 1 månad med lchf och det har fungerat över förväntan faktiskt. Jag har ju tänkt mig att försöka köra minst 3 månader med lchf och sen börja övergå lite försiktigt till GI och nu är alltså snart 1:a månaden avklarad. Eller GI och GI jag vet inte riktigt, jag har tänkt tillsätta nyttigare kolhydrater till min kost än vad jag har ätit förut och det kanske är GI. Men om det blir en strikt GI-kost det får tiden utvisa, just nu är det lchf som gäller.


bättre sent än aldrig...

Jag är helt fast, jag vill ha alla säsonger och avsnitt typ nu.
Idag har jag hunnit se säsong 1 disc 1 och 2...jag vill ha mer...nu.

Glee är nog en av de bästa tv-serierna som visats på tv på länge. Rolig, underhållande, tänkvärd (ibland) och trallvänlig allt i ett.


bild lånad från google.


smärta och helg...

Igår kände jag att smärtan var på väg tillbaka så jag tog mina Metotrexate igår och idag tog jag min Humira spruta. Metotrexate kunde jag inte ta i tisdags på grund av Kåvepeninen så jag tog den alltså dagen efter sista Kåvepenintabletten och Humiran skulle jag känna efter själv hur länge jag kunde vänta med, det blev lite drygt 2,5 vecka istället för 2 veckor. Jag kände nämligen igår att värken höll på att smyga sig på så varför vänta ut den? Bättre då att ta till det jag har och mota Olle i grind tycker jag.

Idag blir det träning igen på friskis & svettis med min mamma, kondition och styrka står på programmet. Detta blir 3:e passet den här veckan och det känns bra. Tre gånger i veckan är vad jag minst vill hinna gå på friskis & svettis per vecka så den här veckan känns bra. Sen längtar jag till våren och barmark så att jag kan börja ta mina sköna morgonpromenader igen. Jag har tänkt försöka ta mina morgonpromenader dom dagar jag inte ska åka in till skolan, men just nu är det så halt ute att det känns lite meningslöst att försöka promenera. Jag trippar fram som Bambi på hal is och får absolut inte upp pulsen under mina promenader ute just nu, så för tillfället gäller friskis & svettis och dagliga promenader till skolan och mataffären.


Humirasprutan. foto:jag

fototriss i bilder...

Då var det dags igen för lite fototriss, dagens tema är dröm. Så jag tänkte såklart visa er min dröm i bilder...Min första dröm (som håller på att bli verklig) är att bli Arkeolog och få vara med på utgrävningar.
Denna bild är från Flemmingsberg/Botkyrka i Stockholm och det ni ser (alla stenar) är en grav.Resan vi (maken och jag) gjorde till Egypten januari 2010 var en dröm som gick i uppfyllelse.
Jag har drömt om att få resa till Egypten sedan jag var liten flicka. Dessa pelare finns i Karnaka templet.Att få bo utomlands på t.ex. Teneriffa under vinterhalvåret är en dröm som jag har. Att varje kväll få se en sådan här vacker solnedgång vore underbart.


-0,4 kg

Jag borde kanske vara nöjd, men känner ändå att lite mer minus hade suttit fint. Jag har den senaste veckan gått ner -0,4 kg. Jag har inte orkat mäta mig ännu så dom siffrorna kanske blir en trevligare överraskning. Nu har jag gått ner drygt -4 kg sedan jag började med lchf för exakt 4 veckor sedan. Inga wow siffror tycker jag, men minus i alla fall. Innan jag började så hade jag en stark tro att man skulle rasa i vikt av lchf, jag hade läst om dom som gått ner 15 kg första månaden så det var väl mina förhoppningar om jag ska vara ärlig. Men tji fick jag, nej jag går bara ner drygt 4 kg första månaden och det känns lite trist och trögt faktiskt. Kanske hade dom som rasade i vikt betydligt fler kilon att tappa än vad jag har eller så gör jag fel. Jag vill allt som allt gå ner minst 20 kg, så nu har jag alltså drygt 16 kg kvar. Kommer jag lyckas med det innan sommaren, i den här takten känns det ju lite osäkert faktiskt. Jag hade gärna velat ha ett stort viktras nu första månaden då skulle jag ha mått bra och känt mig peppad till max.

Jag tycker att det fortfarande efter 4 veckor fungerar bra att äta så här. Jag är inte godissugen och mår ju så mycket bättre i kroppen. Eller jo lite sugen är jag, jag kan få ett sug efter lakrits. Sötlakrits, saltlakrits eller vilken lakrits som helst, men jag försöker ignorera detta sug. Kanske skulle jag köpa hem en påse med "lite" lakrits idag då det är lördag men jag vet inte om jag vågar och vill det. Kanske triggar det igång sötsuget. Igår drack jag ett glas coca-cola light, mitt första på fyra veckor och det var så underbart gott. Men väldigt sött. Inte minns jag att coca-cola light smakade sött. Men jag triggade inte igång något sötsug så jag kan nog ta ett glas lightläsk någon gång ibland. För nej lakritssuget kom långt före läsken. Lakritssugen har jag varit i säkert två veckor nu men inte gjort något åt.

Uppdatering: När jag nu mätte min mått såg jag att midjan krymt 6 cm sedan julas, så jag får väl vara väldigt nöjd med det!

borde de inte...

Jag har en fundering. Jag brukar titta på CSI Miami och liknande på tv och jag gillar verkligen dessa program.
Men jag har en fundering på när de står i sina fina laboratorium så har de handskar och allt för att ej kontaminera proverna, men de har aldrig hårnät. Är inte det väldigt konstigt och korkat egentligen. Jag menar ska man kontrollera hårstrån och liknande på en död kropp så är det väl väldigt korkat om ens egna hårstrån skulle ramla ner där...

Jag vet att det är för att de ska vara snygga i tv men det retar mig. Ska man nu göra ett program som ska verka trovärdigt så kan man väl i alla fall fixa till så att de skyddar sig ordentligt. Eller?


bild lånad från google

man kanske ska öva...

Man kanske ska öva inne i barnens rum?


bild lånad från aftonbladet


lchf middag...

Idag testade jag att panera kött med sesamfrön, inspirationen fick jag från birgittahoglundsmatblogg,hon använde i och för sig kyckling och lite fiberhusk, jag tog fläskschnitzel och glömde fiberhusk men det blev bra ändå.

Toll detta gjorde jag ugnsrostade rotsaker till den delen av familjen som äter kolhydrater och mellandottern gjorde hemmagjord bearnaisesås.

Eftersom jag just nu testar mig fram lite med vad jag kan och ska äta så tog jag några ugnsrostade morötter och gullök.
foto:jag

En sak som jag har märkt av de senaste dagarna är att jag blir mätt väldigt mycket fortare nu och ibland vid lunchtid så har jag inte riktigt hunnit bli hungrig. Ett framsteg kanske...

extrajobb...

Min äldsta dotter har lyckats få extrajobb. Hon sökte jobbet i slutet på förra vecka, dagen efter ringde dom och bokade in en intervju, arbetsintervjun var hon på i måndags och i onsdags ringde de och sa att hon hade fått jobbet, så imorgon/fredag ska hon på informationsmöte och nästa vecka börjar hon jobba. Jag är faktiskt grymt stolt över henne, det var det andra jobbet hon har sökt i hela sitt liv och hon lyckas få det, bra jobbat tycker jag. Tre kvällar i veckan vill de att hon arbeta 3-4 timmar per/pass och hon tror själv att det kommer fungera fast hon går i gymnasiet. Så ja, jag har bara sagt: testa, fungerar det inte med skolan och läxorna så gör det inte då löser vi det då, men man måste testa. Så jag hoppas faktiskt för hennes skull att det här ska fungera bra för då kommer hon också ha sommarjobbet färdigt för i år och det vore verkligen bra.

Så nu är det bara jag som behöver ett extrajobb och sommarjobb. Jag har skickat iväg ansökningar och väntar alltså på svar, så vi får se hur det blir. Ni kan väl hålla tummarna för att jag kanske också kan få ett extrajobb/sommarjobb.

föreläsning...

Idag var andra föreläsningen på den nya kursen, Ting och Tinglighet. Och det börjar verkligen bli spännande. Föreläsaren är utbildad Arkeolog och hon har grävt i Pompeji, på Cypern, på Sicilien och i England. Det är så inspirirerande att lyssna på. Wow säger jag bara.


bilder lånade från google

jag tävlar...

Jag tävlar hos mormormu om böcker.


bild lånad från mormormu

Tävla du med...här.

känner mig nöjd och glad...

Jag fick beröm av min reumatolog för att jag har gått ner drygt 5 kg sedan jag var där sist och hon tycker att lchf dieten är bra. Jag fick nästan en känsla av att hon använder sig av en liknande variant själv, då hon gav mig frukosttips och tips om bra fetter. 2009 så tog jag blodfettsprover hos henne och nu om 3 månader ska jag ta det igen och då har vi utgångsvärdena från 2009 som alltså då låg bra. Ligger de bra nu också om 3 månader så tycker hon att jag kan köra på dem lchf dieten, skulle blodfettsproverna visa någon förhöjning eller så fixar vi det då.

Men till undersökningen då. Jag har färre "triggerpunkter" än vad jag någonsin haft, alltså det gjorde mindre ont eller inte ont alls när hon tryckte på vissa utvalda punkter på min kropp. Händerna och fötterna var mycket mindre onda i jämförelse med hur det brukar vara. och allmänt tyckte hon att det lät mycket bra när jag berättade om hur jag mår nu.

Smärtnedsättningen kan naturligtvis ha med Humiran att göra också, men jag tror faktiskt att kosten spelar in en del. Jag ska denna gång testa med att ta Humiran efter 3 veckor istället och se om det fungerar, dels på grund av att jag äter penicillin just nu men också på grund av att jag inte har samma värk som förut. Ju mindre sällan man behöver ta en medicin ju bättre är det. Jag ska också om några veckor testa med att trappa ned mina värktabletter ett snäpp, detta kommer jag testa vid nästa hemtentavecka. Eftersom jag under hemtentaveckan inte måste åka iväg eller gå ut eller så, ja då passar det väldigt bra att trappa ner tablettdosen under den veckan känner jag (detta är helt mitt eget val, inte reumatologens).

Så sammanfattningsvis så var besöket hos reumatologen väldigt lyckat idag och om tre månader ungefär gör vi en uppföljning av blodfetter och läkemedel. Hon tyckte också att vinsten som jag har fått i och med mindre smärta och ökat välmående faktiskt väger upp mot vad stillaståendet i viktnedgång väger ner. Hon tror också att vikten ger med sig bara jag är konsekvent och låter det ta tid.

Det har tagit flera år att lägga på sig dessa kilon, då får man också räkna med att det kan ta flera månader (upp till 1 år) att bli av med kilona! (så klokt sagt av min reumatolog)

reumatologen...

Idag ska jag till min reumatolog och det ska bli lite spännande att se vad hon säger om min generella förbättring i kroppen som jag fått sedan jag startade med lchf. Jag har märkbart mindre ont i kroppen, imorgon t.ex. är det Humira dags och måndag-tisdag innan onsdagens spruta brukar vara ganska olidliga smärtmässigt. Jag brukar liksom känna i kroppen att jag måste få ta sprutan för att det gör så ont, men döm om min förvåning när jag både igår och idag faktiskt inte känner något av denna värkande känsla. Nu kommer jag inte kunna ta Humira imorgon eftersom jag fortfarande äter Kåvepenin för min halsfluss utan det blir nog först på fredag som jag kan ta den så vi får se hur veckan fortlöper. Just nu har jag i alla fall mycket mindre ont.

Viktmässigt står jag fortfarande still, antingen äter jag fel (vilket jag inte tror) eller så håller min kropp på att känna in sig i denna kost, jag vet faktiskt inte. Just nu känns det som att det viktigaste faktiskt är att jag generellt mår så mycket bättre och att jag har mycket mindre värk, viktnedgången får liksom bli en bonus. Fast jag ska vara ärlig, jag började med lchf för att gå ned i vikt, det andra har kommit som en bonus. En riktigt bra bonus. Det är så skönt att slippa huvudvärk (jag har inte tagit Treo på 2,5 vecka) slippa magvärken som alltid fanns där och att få känna att jag har mindre ont i kroppen utav min reumatism.

Jag återkommer i eftermiddag med hur läkarbesöket fortlöpte.

grönsakspytt/röra...

I somras så gjorde min mamma en jättegod grönsakspytt/röra. Jag kom på nu att denna måste passa ganska bra när man äter enligt lchf för det är bara ovanjord grönsaker, ja förutom 1 gullök och morötter (fast de väger knappast 100 gr).

1 zucchini vikt: 324 gr, 2,2 kolhydrater/100gr
1 aubergine vikt: 330 gr, 3,8 kolhydrater/100 gr
1 gullök 80 gr,6 kolhydrater/100 gr
1 paprika 102gr, 5,2 kolhydrater/100 gr
2 små morötter 100 gr, 8,7 kolhydrater/100 gr
vitlök, chiliflingor, salt och peppar. Olivolja till stekning.

Tärna allt fint och fräs i omgångar. Blanda i en ugnsform och låt bli färdigt i ugnen ca: 150 gr i 10-15 minuter.
Man kan så klart steka allt ihop i stekpanna direkt så att det blir färdigt men min stekpanna är för liten för att rymma allt detta. Nu kan jag tyvärr inte det här med att räkna ut hur mycket kolhydrater en rätt innehåller men denna rätt borde bli ganska "snäll". Man behöver inte ta så mycket av den heller för den är smakrik och mättande. Imorgon ska mellandottern och jag prova att göra en sorts lasagne med detta emellan i stället för lasagneplattor, den övriga familjen får vanlig lasagne.

Uppdatering: för att få ner kolhydratinnehållet kan man så klart ta bort morötterna, kanske ersätta med färska champingoner eller något annat. Men jag hade morötter i idag för vi hade det hemma.


foto:jag

Om det är någon som läser här som är duktig på att räkna ut hur mycket kolhydrater en rätt innehåller så får ni gärna räkna på denna. Som ni ser ovanför i receptet så finns vikten på det jag använde och denna "sats" kommer räcka till minst 8-10 personer. (om jag har gjort rätt när jag försökt räkna ut innehåller 1 portion 4,6 kolhydrater om denna sats räcker till 8 personer, 3,7 kolhydrater om den räcker till 10 personer)

jaha j så börjar vi om igen...

Ibland undrar jag verkligen vad jag har gett mig in på. Igår skickades hemuppgiften in för kursen som tog slut igår och gissa idag började den nya kursen. Jippi, nej kanske inte. Lite vila skulle vara skönt att få. Min dröm just nu är att få sitta och läsa en deckare.

Men det är bara att bita ihop och gå vidare. Jag vill ju det här, jag ska bli Arkeolog så är det bara, så nu är det bara att ge allt jag har i 5 terminer till.


bilder lånade från google

nu börjar väntan...

Nu har jag skickat in min individuella uppgift som skulle skickas senast idag kl:23.59. Det känns så skönt när arbetet är ivägskickat men samtidigt nervöst för nu kan jag inte ändra något mer. Nu är det den texten som kommer bedömas och sedan ge mig mitt betyg på denna kurs. Så nu ska jag försöka lägga bort nervositeten och istället vara nöjd med vad jag har lyckats knåpat ihop och ha en skön söndagskväll.

Helst av allt skulle jag vilja fira med en kall god öl till middagen men jag tror inte riktigt att lchf tillåter öl. För det är väl som att dricka kolhydrater kan jag tänka mig...

fototriss i bilder...

Ja då var det söndag igen och dags för fototriss i bilder. Denna gång är temat stängd.
Här nedan kommer min tolkning på stängd/stängt:Kassaskåpet är stängt men någon har velat öppna det.Stängt och snart öppet, eller kanske stängt och snart låst...Stängt med en spik fungerar det också.

Alla tre fotona ovanför har jag fotat och temat går i stängd eller kanske snart öppen...

för att inte ramla i...

För att inte ramla i chips- och snacksfällan så gjorde jag mitt egna lördags snacks. Knapriga bitar av bacon och ostchips. Några av ostchipsen fick lite chiliplingor på sig, lite hetta är alltid gott.


foto:jag

den konstigaste...

Jag har just sett på filmen Apan och det var nog den konstigaste film jag någonsin sett. Jag kan varken säga om den var bra eller dålig för den var bara konstig.

reslusten försvann helt...

Jag har aldrig riktigt haft något sug efter att resa till Asien, typ Thailand med omnejd. Och efter att ha sett filmen Mammut (jag vet jag är lite efter just nu) så försvann lusten helt.

Mammut var verkligen en tänkvärd film. Tänkvärd i hur vi i västvärlden utnyttjar andra världsdelar och dess befolkning för att vi ska få det bra. Tänkvärd i hur många barn faktiskt har det på vår jord, att ha tak över huvudet och kunna äta sig mätt varje dag är verkligen inget alla barn kan ta för givet. Och tänkvärt i vad många föräldrar, här i filmen främst mammor, måste göra för att kunna ge sina barn ens det mest primära här i livet. De säljer sina kroppar till västerländska män för att kunna ha råd att köpa mat till sina barn, de åker till andra världsdelar och tar han om andras barn bara för att kunna skicka ner pengar så att deras egna barn ska få bli mätta. Det var en stark film som nog kommer följa mig ett tag.


bilder lånade från google

aj aj aj...

Vaknade imorse med värk i kroppen och benen. Jag vill inte, jag har mått så bra de sista 20 dagarna att jag nästan hade glömt hur ont det brukade göra på morgnarna. Bara inte lchf-dieten har slutat "hjälpa" eller hur jag ska säga. I och för sig var jag och tränade igår och i onsdags och det har jag inte gjort sedan jag startade lchf.

Så antingen gör jag något fel med lchf som jag inte vet om, jag har läst och läst om vad det kan vara men hittar inga fel jag gör, eller så är det bara så att just nu har mer värk i kroppen. Trist är det i alla fall. Jag har inte vart smärtfri under dessa 20 dagar med lchf mat men det har vart en påtaglig skillnad i värken och främst i morgonstelheten.

Jag kollade runt igår på sidor om att äta för mycket kontra äta för lite fett när man kör lchf och jag kan inte se att jag gör något av det. Överallt står det att man ska äta sig mätt och jag verkar följa de rekommenderade intagen av fett, ägg och allt. Ja ja det är bara att fortsätta och se om det liksom löser sig utav sig själv eller om jag hittar felet. Kanske kan det vara den stressiga skolveckan som tar ut sin rätt.

"Ama de casa" -åh jag skulle gärna vilja tillhöra "kulturhysteriska" (kulturhistoriska) avdelningen på Skansen, det låter ju super roligt ;) Hur gör man för att få arbete där tro?

sitter med en hemuppgift...

Ja så sitter jag då här med mitt individuella arbete och skriver, fredagskväll och allt. Jag ska skriva om re-enactment och living history, mycket spännande och ganska svårt. Lite kort handlar det om hur man återskapar historiska ögonblick och hur dessa sen levandegörs. Living history kan också kopplas till våra svenska utomhusmuseum, t.ex Skansen på Djurgården i Stockholm men även andra utomhusmuseum som finns lite här och var runt om i vårt avlånga land. Jag skriver lite om Västerby i Rengsjö, Bollnäs. Där har man en hälsingegård som hålls öppen för allmänheten och där man får lära sig mer om den svenska historien på landsbygden. Så det blir nog kanske bra det här.


foto:jag.

Bilderna ovanför är från Västerby i Rengsjö, Bollnäs - sommaren 2005. Mina kära svärföräldrar bor i Rengsjö så varje sommar brukar vi ta minst en tur in på denna hälsingegård.

phu vilken vecka...

Vilken vecka det här har vart, varje dag har jag vart i skolan och arbetat med grupparbetet och idag ska jag också dit för att försöka få ihop mitt individuella arbete. Varje dag har jag ätit lunch i skolan och det har nog inte vart den bästa, Ceasarsallad utan krutonger har det blivit.

Så den här veckan har viktminskningen faktiskt stått still och jag vet inte om det beror på att jag har ätit för mycket fett eller för lite fett. Hur vet man det? Jag har ätit så att jag är mätt och jag har verkligen försökt fått i mig bra mat, men med en hektisk vecka så blir det ibland fel.

Är det någon av er läser här som har vart med om samma sak? Eller som direkt kan säga vad jag gjort för fel? Eller brukar det komma en platå i viktnedgången redan under 3:e veckan. Jag trivs ju med den här dieten så jag vill inte behöva byta bara för att jag inte går ner i vikt. Jag mår fortfarande mycket bättre kroppsligt, ja förutom halsflussen då, och värken är påtagligt lindrigare.

Men som sagt, är det någon som har någon tanke eller idé på varför viktnedgången redan nu har avstannat?


grupparbete och presentation...

Nu är grupparbetet gjort och presentationen avklarad, det gick bra. Vi var samspelta och fick med det mesta. Nu är det "bara" det individuella arbetet kvar att fixa. Senast söndag ska det in. Så imorgon blir det att åka till skolan igen och sitta med det i några timmar, det är jag och en klasskompis som ska sitta ihop så vi kan nog hjälpa varandra lite. Så till helgen så kanske jag kan sitta och bara "slö" surfa runt på era bloggar och jag kanske till och med hinner kommentera.

äppelcidervinäger...

För drygt tre veckor sedan så köpte jag min livs första flaska med äppelcidervinäger, jag hade fått tipset att man kunde mota bort halsinfektioner med hjälp av det. Första gången jag skulle dricka ett glas vatten med lite äppelcidervinäger höll jag på att kräkas, fy så äckligt jag tyckte att det var. Men döm om min förvåning när jag idag tar det sista ur flaskan och faktiskt tycker att det smakar riktigt bra, det trodde jag aldrig när jag drack det första gången. Nu dricker jag lite äppelcidervinäger i ett glas vatten varje dag, minst ett glas om dagen. Dels för halsen, men det hjälpte ju inte så bra tyvärr, men också för att det visst fungerar bra ihop med lchf. När jag blir så där toksugen (som jag inte vart nu på ett tag) på något så räcker det faktiskt att dricka lite äppelcidervinäger i ett glas vatten så stillas suget, enkelt och nyttigt.

Så jag måste alltså köpa en ny flaska äppelcidervinäger imorgon, får inte glömma det...

halsfluss igen...

Idag var jag hos min halsläkare på Huddingesjukhus för att kontrollera om jag kanske ska operera bort halsmandlarna eftersom jag får så många återkommande halsflussar per år. Men så vaknade jag imorse och liksom kände att en halsfluss var på gång, kunde det komma lägligare eller. Så halsläkaren kikade i halsen idag och visst var det en halsfluss så nu är det Kåvepening som gäller igen, en halsodling är gjord och återbesök inbokat om en vecka.

Då om en vecka ska vi väl diskutera en eventuell operation. Som det känns just nu så opererar jag gärna bort dessa jä**a mandlar...

taco utan bröd...

Idag åt vi taco till middag och jag valde såklart bort brödet och det var inga problem alls. Blev ungefär som en tacosallad faktiskt mycket gott.

Sen hittade jag Low carb bröd på Konsum idag, 1 skiva ger 2,7 gr kolhydrater så ibland kan man ju unna sig det. Brödet som jag bakade med linfrön och annat som bara blev "svampigt" av alla ägg gav 1,5 gr kolhydrater per skiva. Och då äter jag hellre gott bröd och använder upp 2,7 g kolhydrater faktiskt.


foto:jag

Även våra hemlagade Bounty är klara idag. Dom blev goda men mäktiga, man behöver absolut inte en hel Bounty.

foto:jag

Jag skulle vilja hinna in och läsa och kommentera hos er men det måste nog vänta till imorgon. Jag har ett grupparbete som måste göras klart och det tar all tid just nu. Så ni hör ifrån mig om några dagar.


vad har hänt med kroppen...

Lchf dieten är inne på sin 16 dag (tror jag det är) och jag känner verkligen att något händer i kroppen.

Jag har märkbart mindre ont i hela kroppen.
Morgonstelheten finns nästan inte längre.
Ryggvärken är mycket bättre och även värken över bröstbenet. (mina stora problemområden annars)
Klådan i hårbotten är nästan helt borta.
Huden känns och ser finare/lenare ut.

Men det mest otroliga: Jag har kunnat minska på mina mediciner. Nu tar jag bara en Omeprazol för magen istället för två och jag tar en Celebra på 100 mg två gånger per dag istället för en på 200 mg två gånger per dag.

Nu ikväll höll jag på att glömma att ta värktabletterna helt, jag mår så bra i kroppen att den säger inte ifrån på samma sett. Dock vet jag att värken och tablettabstinensen (det blir så när man ätit värktabletter i 11 år) garanterat kommer i natt om jag inte tar tabletterna så jag tog dom nu, nyss. Men innan lchf så hade jag sådan värk i kroppen att jag oftast bara längtade till att få ta mina värktabletter, då var det inte tal om att glömma några. Ibland när man testar något nytt så blir man liksom lyrisk, det kan jag ärligt säga att jag är just nu. Det var länge sedan, många år sedan, som min kropp mådde så här bra.

Och mellandottern som också kör lchf och som också har reumatism säger också att hon har mycket mindre ont i kroppen nu. Samma dotter tyckte att vi skulle testa lchf Bounty, så ja det gör vi nu. Vi lär bli så lena och fina om händerna, det ska nämligen kramas/bollas ihop med händerna och det innehåller kokosolja så det blir lent och fint. Resultatet får vi provsmaka imorgon. Då får ni även bildbevis.


tradera...

En del av viktväktar kokböckerna är nu sålda och inbringade idag 343 kr.
En ganska bra vinst tycker jag med tanke på att de bara stod i köket och amlade damm. Fyra viktväktar kokböcker återstår och auktionenrna går ut den 21/1-11, nu ligger de uppe på 115 kr, men allt kan hända på Tradera, sista minutrarna så kan buden bara rasa upp, om man har tur.

nu har jag smakat...

En uppdatering om korgens innehåll från igår. Nu har jag smakat på allt utom sesampinnarna och allt är så gott. Korven är stark och god och äts med fördel som vanlig salami, osten smakar fetaost och går att äta bara som den är och oliverna är snart slut och var helt underbart goda. Sesampinnarna kommer nog snart vara uppätna dom också för det verkar som ett gott snacks.

grupparbete om kvinnor...

Snart ska jag iväg till skolan och arbeta med vårt grupparbete, vi arbetar med Max 1800-tal kvinnornas århundrade. Ska bli spännande att se hur vi ska få ihop detta, för det är egentligen inte om kvinnorna vi ska skriva utan vi ska skriva och prata om hur man i denna serie använder sig av "historia". Hur framställs historien om kvinnornas 1800-tal, hur blandar man in fakta och vilka kopplingar gör vi till vår kurslitteratur och mycket mer ska vi få in.
Ja det ni, det är en uppgift att bita i. Skönt faktiskt att det är ett grupparbete så att man kan bolla idéer och tankar med några andra. Men sen så ska det så klart in ett individuellt arbete också och det har jag inte riktigt börjat på än, men det ska ju in senast på söndag den 23/1-11 så jag har nästan en vecka på mig...

tack snälla...

Fick precis en korg full med godsaker från äldsta dotterns pojkväns föräldrar (lång förklaring där).
I korgen fanns det underbart goda turkiska korvar (smakade som stak salami), en stor burk med turkisk ost (lite lik fetaost i smaken tycker jag), gröna fina oliver med en härligt stark marinad (som visst dottern blandade till igår) och ett fint thé och sesampinnar. Så det var nästan som julafton igen. Tack för den fina gåvan.


foto:jag

Härliga matvaror som fungerar väldigt bra med min diet, ja förutom sesampinnarna men dom äter nog någon annan väldigt gärna upp.

fototriss i bilder...

Jag tänkte att jag skulle prova en ny sak på bloggen idag, fototriss i bilder. Idén fick jag av enkoppkaffe. Den här gången ska bilderna handla om tid. Här kommer mina tre foton med nämnaren tid...Dessa stenristningar/hällristningar har funnits under en lång tid.
Hällristningen finns i Flemingsberg/Botkyrka, Stockholm.Det måste ha tagit lång tid att göra dessa ståtliga "figurer".
Hatshepsuts tempel, Egypten.Att gå över denna underbara bro (som ni ser i bakgrunden) tar sin tid.
Bron vid den gamla staden Ronda, Spanien.

Alla tre bilderna har tiden gemensamt, tiden det måste tagit att uppföra dessa underverk, tiden de funnits kvar välbehållna och tiden jag tog mig att njuta av dessa platser.testade ett par byxor...

Jag testade precis ett par byxor som jag inte kunnat ha på drygt 1 år och jag kom i dom. Dom sitter till och med bra. Vilken lycka, då händer det ju verkligen något med kroppen. Och nej ni får inga bilder ännu....

kanske är även jag modig...

När jag läser om Dansbandsfrun´s utlandsresa som hon gör helt ensam så tycker jag att hon är så modig och stark som faktiskt gör detta bara för sig själv. Jag beundrar henne för hennes mod att göra en resa på egen hand och så börjar jag fundera. Men då kanske jag också är lite modig och stark. Jag har aldrig sett det så.

Jag har tre gånger fått ynnesten att få resa iväg på utlandsvård för min reumatism och det är jag verkligen tacksam för. Men inte har jag sett mig själv som modig och stark. Jag har alltså åkt iväg själv tre gånger och varje gång har jag vart bortrest i fyra veckor. Jag vet innan att jag kommer åka med en grupp med människor som också är sjuka men jag har ingen aning om vilka dessa människor är. Kommer jag trivas med dom, kommer dom vilja umgås med mig, kommer vi vilja umgås med varandra? Det vet man inte innan man åker iväg. Och varje gång har vart till olika ställen så jag har inte vetat riktigt vart/hur jag ska bo, hur området runtomkring ser ut och hur upplägget för träningen och annat blir. Men aldrig har jag sett mig själv som modig som faktiskt åkt iväg på dessa resor. Tänk vad man kan få upp ögonen på sig själv bara genom att läsa andras bloggar.

2005 var jag i Marbella på rygginstitutets anläggning, resan gick via landstinget.
2008 var jag på Teneriffa på Mar Y Sol, via landstinget.
2010 var jag på Teneriffa på Vintersol, via landstinget.

Alla tre resor har gått via landstinget och jag har sökt dom via min reumatolog.


lite foton från mina resor. foto:jag


dag 14...

Nu är jag inne på min 14:e dag av lchf mat, det fungerar fortfarande bra, men det är klart att suget dyker upp ibland. Främst beror nog det på att det just nu ekar ganska tomt i både kyl och skafferi så det där tillåtna jag skulle kunna stilla suget med finns inte hemma. Men det löser sig på tisdag för då fylls skafferiet och kylen på ordentligt.

Viktnedgången har ju vart så där halv bra eller jag får väl vara nöjd med de kilo jag gått ner, men jag har hört om dom som liksom rasat i vikt med lchf. Och jag tycks inte vara en av dom. Antingen så gör jag något fel eller så fungerar min kropp på det sättet.
-3,4 kg har det blivit allt som allt på 14 dagar!

Men jag märker av så mycket annat i kroppen, det är inte bara vikten. Värken i kroppen har blivit mindre, magen mår bra, huden är finare och lenare, klådan i hårbotten är borta m.m. så jag får kanske vara nöjd med det och med mina -3,4 kg...


foto:jag

Det blev smoothie till frukost idag också, jag står mig ganska länge på den och det är så gott. Faktiskt mycket godare än bacon och ägg på morgonen. Kanske att jag imorgon ska testa att röra ner lite linfrön eller physalisfrön i smoothien imorgon, mest för att testa.

hahaha, jag erkänner...

Jag har blandat ihop vårt datum med klockslaget. Okej jag ska förklara.

Jag tänker varje år att vi har bröllopsdag den 14:e januari, det är ett datum som på något sett har fastnat i mitt huvud, men det riktiga datumet är den 15:e januari. Den 15:e januari 1994 kl:14 gifte vi oss, men jag vill få det till den 14:e januari kl:15, jag vänder alltså på siffrorna. Jag är ganska kass på att komma ihåg datum och så har jag alltså skrivit in fel datum på FB, för på FB kom det upp att vi hade årsdag idag och dum som jag är så dubbelkollar jag inte det. Och maken, ja han säger ingenting för han litar på mig...

Tack kära svärmor för att du rättade till det hela.

Hahaha ja så nu vet ni hur bra jag är på sådana här dagar och datum. Det är väl tur att jag kommer ihåg när barnen är födda och att vi firar 17 år, fast då som sagt imorgon....

eftermiddags smoothie...

Jag gjorde en smoothie till mellanmål också, den är så underbart god. Jag undrar om man kan leva på enbart smoothie´s?

Men jag tar inte 1,5 dl vispgrädde i min smoothie, jag tyckte det kändes lite mycket med den feta yoghurten och allt. Utan jag gör ungefär så här:

2 dl fet yoghurt (just nu har jag ICA´s egna)
max 0,5 dl grädde (säkert lite mindre)
1 dl rödmjölk
3 msk bär (hallon, jordgubbar och blåbär blandat)

Lägg allt i en bunke och mixa ordentligt med handmixern. Färdig att äta/dricka.

Jag vet att man ska äta mycket fett när man kör lchf men 1,5 dl vispgrädde att dricka det är inte ens gott. Och inte ihop med den feta yoghurten. Så jag kanske inte står mig precis lika länge på det här receptet som jag knåpat ihop men det blir gott och lagom fett, enligt min smak. Kanske för lite fett och för mycket bär enligt lchf, men man ska ju kunna leva efter dieten också. Jag kan fortfarande känna lite småpanik över allt fett, jag är van att använda så lite fett som möjligt och köra viktväktarmat eller annat lågfett diet och nu ska jag helt plötsligt tänka precis tvärt om. Men bara jag får se ett rejält skutt på vågen (eller måttbandet) så ska jag samla ihop min rädsla.


bröllopsdag...

Idag har maken och jag bröllopsdag, 17 år firar vi. För 17 år sedan gick jag upp för altargången och sa JA till världens bästa man. Mannen som är far till mina underbara döttrar. Mannen som jag inte vill leva utan. Tänk att jag har levt halva mitt liv med mannen i mitt liv, jag var 19 år när vi träffades och jag är 38 år nu, ganska otroligt faktiskt och alldeles underbart.Men jag kan inte riktigt förstå varför vi valde den 14:e januari som bröllopsdag. Egentligen den sämsta tänkbara, mitt i månaden och januari till på köpet, när plånboken är som tunnast....
Men vad gör det egentligen huvudsaken är väl att man har kärleken!

frukost...

Det jag tycker är svårast med lchf är frukosten. Men idag testade jag en lchf-smootie som jag hittade recept på igår. Och det var underbart att slippa steka bacon och ägg. På sidan lchf-mat kan man hitta många bra recept.

Uppdatering: Den här blev man ordentligt mätt på, jag tog inga ostrullar till utan nöjde mig med smootie och kaffe och jag blev väldigt mätt.

foto:jag

tack Erika....När man har tonårsdöttrar så lär man sig att lyssna på ny musik. Min förra upptäckt via döttrarna var Winnerbäck, upptäckten idag är Hästpojken. Tack vare min dotter <3

sånt här roar mig...Sånt här roar mig. Hur ofta är det vi får se gråtande, glassätande män? Jag blir lika road varje gång den går på tv.

mår bättre nu...

Ganska så snabbt efter huvudvärkstabletten och lite frukost så mådde jag bättre. Och det är nog som ni skrivit, jag är i en speciell period i månaden, kom på det nu när ni skrev det. Men jag brukar ju inte väga mig och hänga upp mig på 0,5 kg i vanliga fall så jag brukar nog inte märka hur min kropp reagerar på ägglossningen. Tack för att ni öppnade mina ögon.

Nu ska jag sätta igång med grupparbetet. Eller ja vi har delat upp grupparbetet och det som jag är tilldelad ska jag nu sätta i gång med.

bakslag eller vad...

Vaknade med världens huvudvärk, något som jag sluppit den sista veckan helt, men aj satan vad ont jag har idag. Även vågen var emot mig idag +0,5 kg sedan jag vägde mig sist för några dagar sedan.
Vad är detta?
Är det popcornonen fel?

Är det någon där ute som kan ge mig tips och ideér på varför jag har gått upp i vikt de senaste dagarna? Jag tycker att jag följer den här dieten ordentligt, ja förutom popcornen igår då.

Nej nu måste det faktiskt bli en dubbel Treo, något jag inte tagit på 7 dagar minst. Förut innan lchf hade jag huvudvärk nästan varje morgon och tog säkert Treo var eller varannan dag. Men faktiskt har jag sluppit det nu de senaste dagarna. Det är säkert popcornens fel!

popcorn...

Jag är inte mer än människa, idag föll jag för frestelsen. Popcorn blev det, drygt en halv påse satte jag i mig. Inte så nyttigt och bra kanske men gott var det och suget efter "något" stillades. Man kan inte leva ett helt liv utan att synda ibland.

provbakade igen...

Jag har idag testat att baka lchf-bröd igen. Receptet är hämtat från bloggen ordinationer och idag blev brödet bra. Jag körde linfröna ordentligt i handmixern först så att jag fick som ett mjöl och sen malde jag hälften av nötterna i min nötkvarn så att även det blev som ett nötmjöl. Smeten blev den här gången fast och tjock och brödet smakar bra. En skiva i brödrosten på morgonen är nog väldigt gott. Varje skiva innehåller ungefär 1gr kolhydrater så det är nästan ingenting.


foto:jag


foto:jag

egentligen...

Jag skulle behöva sätta mig och läsa kurslitteratur som är på engelska, två böcker har jag som jag måste få ett hum om i alla fall men ändå sitter jag här. Varför gör jag så? Varför drar jag ut på det jämt, jag gillar ju min kurs så böckerna är inte ointressanta men ändå tar det emot. Men har jag en skönlitterär bok så slukar jag den på några dagar. Och egentligen, vad är skillnaden? Skillnaden är väl att de här böckerna MÅSTE jag läsa och det är nog där det tar emot. Jag gillar inte att ha massor av måsten. Jag gillar att läsa för att jag vill läsa. Men nu ska jag logga ut härifrån och verkligen försöka sätta mig med min kurslitteratur.

fuskar lite...

Eller fuskar och fuskar, jag åt precis en finncrisp med bregott, philadelphiaost och skinka på, gud så gott det var. Enligt mina nya lchf-kokböcker så kan man ibland ta en finncrisp med mycket pålägg. En skiva finncrisp ger knappt några kolhydrater alls, men då ska man också bara ta 1 skiva vilket jag gjorde nu ikväll. Det här med mackor är väl det jag kan sakna mest, det är ju så enkelt att bara göra sig en macka. Men nu kan jag i alla fall ibland ta en finncrisp med mycket gott pålägg. Även 1 skiva flatbröd med mycket pålägg slank ner. Men det är ju så här att man måste testa sig fram, klarar jag av att äta 1 skiva finncrisp så är det värt ganska mycket tycker jag eftersom det då är som att äta en smörgås. Märker jag att det lilla i kolhydratväg inte fungerar så får jag väl ta bort det. Men som jag sagt förut, jag kommer INTE äta lchf hela livet utan har funderingar på att senare övergå mer och mer mor GI och då kan finncrisp och flatbröd fungera bra, om man äter det i måttliga mängder så klart.


foto:jag

Och tradera auktionerna går bra, många bud har kommit in på viktväktarböckerna. Så kanske lyckas jag få alla viktväktar kokböcker sålda.

2 nya böcker och lchf-mat...

Idag fick jag två böcker som jag beställt så nu ska jag läsa in mig på lchf ordentligt. Det finns mycket att lära märker jag. och böckerna är fulla med recept och det är precis vad jag behöver.


foto:jag

Sen testade jag att göra broccolimos idag, jag har läst om blomkålsmos men jag hade broccoli hemma så jag tänkte att jag kunde testa. Och det blev gott. Den övriga familjen tyckte också om det, så de tog både broccolimos och pasta till köttfärsbiffarna jag gjorde till middagen. Jag märker att jag äter mycket mindre portioner redan nu. Jag blir mätt fortare och jag går inte runt och är sugen. Det räcker med 3 mål mat om dagen och eventuellt ett eller två små mellanmål på eftermiddagen och innan läggdags. Broccolimoset ser inte så himla gott ut men det var väldigt gott faktiskt. Smakade lite som "mosad" broccoligratäng.


foto:jag

Jag är väl nu inne på dag 10 och det fungerar så bra. Jag har inte vägt mig på 4 dagar, tänkte jag skulle vänta med det till imorgonbitti. Men jag märker att jeansen börjar bli stora i midjan så snart måste jag nog ta fram ett skärp eller kanske till och med ta fram jeansen som ligger långt in i garderoben som är 1-2 storlekar mindre. Men jag märker av förbättringar på andra sett också inte bara vikten.

* magen sköter sig som den ska. Jag har inte ont i magen, jag är inte gasig, inte uppblåst och inte "körig" i magen.
* klådan i hårbotten är nästan borta. Jag har psoriasis i hårbotten och den brukar klia något grymt, men nu är det nästan helt borta.
* värken i kroppen känns bättre/mindre.
* imorgon (onsdag) är det Humira dags och jag brukar känna av det i kroppen redan på måndagen veckan som är Humira vecka. Idag är det tisdag och jag har inte "känningarna" än.
* jag känner mig piggare (förutom igår efter skolan).

Så visst är det något som händer i kroppen under en lchf-diet, det är ganska häftigt att märka av det faktiskt. Jag har alltid skrattat lite åt människor som pratar om att den och den kosten ska vara bra för reumatiker, för jag har inte kopplat den reumatiska värken med kosten. Men kanske är det så ändå, kanske är det bra för reumatiker att äta enligt lchf. Jag märker i alla fall en skillnad i min värk. Om 2 veckor ska jag till min reumatolog, så ska det bli spännande att se om det kanske till och med syns något på provsvaren, det återkommer jag med.

tradera...

Nu har jag lagt ut mina viktväktar kokböcker på Tradera. Även om inte denna diet, lchf, kanske fungerar i längden så kommer jag INTE gå tillbaka till viktväktarna. Viktväktarna fungerar inge bra på mig, jag klara inte av en diet som låter mig äta en begränsad mängd av allt för då äter jag för mycket. Så nu ligger dom på Tradera, lite pengar kanske jag kan få tillbaka på allt jag lagt ut.

Så vill ni testa Viktväktarna eller ni kanske redan kör enligt dom och behöver lite mer inspiration så kan ni ju alltid buda på mina auktioner. Om inte så finns det andra böcker där och fler kommer inom några dagar.


vad trött jag är...

Att börja skolan tar på krafterna, gud vad trött jag är. Jag däckade i soffan för en stund sedan och nu kommer jag inte igång ordentligt. Helst skulle man väl gå och sova nu direkt men klockan är bara 19.45 så det är väl lite tidigt.

Matmässigt har det fungerat mycket bra idag. Jag åt lunch i skolan och valde då gulaschgryta UTAN ris men med en stor tallrik sallad och vitkål sen gräddfil till det och vatten och det fungerade väldigt bra. Klasskompisarna kollade lite på min tallrik och undrade varför jag inte skulle ha ris eller något till, så jag fick förklara min diet under lunchen. Så nu har jag väl många ögon på mig att lyckas, både bra och dåligt kanske.

Men jag känner nu när jag blev så här trött att jag lätt skulle kunna äta något onyttigt om jag hade haft det hemma. Jag är så van att fylla på energin när orken tryter att det nästan känns som en ryggmärgsgrej. jag gör det utan att tänka på det. Men som tur var hade vi inget onyttigt hemma utan det blev ett glas vatten och en bit chevréost istället.

Jag ska försöka lista fördelarna jag känt av den här dieten imorgon tror jag. Då är jag inne på dag 10.

jag tävlar hos mormormu...

Jag tävlar hos mormormu om en GI-kokbok. Det skulle passa mig superbra att vinna den eftersom jag tänkt övergå till GI-kost om några veckor.


bild lånad från mormormu.

Okej, även fast jag gärna skulle vilja ha priset för mig själv så säger jag väl så här ändå. Tävla ni med här.

måndag morgon...

Vart har det här juluppehållet tagit vägen egentligen, jag har nog inte gjort en vettig sak tror jag. Ja förutom att börja med lchf. Men imorse var det lite segt att komma upp, fast inte så segt som det brukar vara men det kan ju vara en engångsföreteelse. Jag startade morgonen med bacon och en omelett och ja jag har ju ätit det andra morgnar också men inte kl:7.00 på morgonen, det kändes lite mysko att ställa sig och steka bacon m.m. kl:7 faktiskt, men jag vänjer mig säkert. Nu måste jag bara utveckla mina frukostvanor för så här kommer jag nog inte ha tid att stå och fixa varje morgon, det är ju ingen snabbfrukost precis. Yoghurt har jag också kört men jag måste variera vad jag har på yoghurten tror jag för snart står den feta yoghurten mig upp i halsen. Fast det kanske är bra för varje gång jag äter yoghurt så tar jag nu mindre och mindre men blir ändå mätt. Jag är faktiskt mycket mättare nu när jag kör lchf fast på ett annat sett än innan. Jag blir aldrig så där äckligt mätt längre utan lite lagom mätt och jag står mig ganska länge på en måltid, förut var jag småsugen mest hela tiden men det är borta nu.


varför har jag missat...

Filmen Da vinci koden var ju jättebra och spännande. Varför har jag inte sett den tidigare?
Boken är också mycket bra och jag kommer nog hinna läsa ut den tror jag.

en öppen fråga...

Några av er som kommenterar under mina lchf inlägg skriver att ni mådde så bra när ni körde lchf, att ni känner igen er i det jag skriver m.m.
Då blir jag fruktansvärt nyfiken måste jag säga.
- Vad fick er att sluta med lchf?
- Hur länge körde ni lchf?
- Har ni återgått till er "vanliga" kost som ni åt enligt innan lchf?
- Vad var det i lchf som blev så jobbigt?
- Har ni kanske mer övergått till GI?
Ja jag vill hemskt gärna att ni svarar om ni vill och kan, för jag är verkligen intresserad, från botten av mitt hjärta.

Nu är jag bara inne på min 8:e dag och fortfarande lite frälst över hur pass mycket bättre jag mår, så just nu förstår jag inte riktigt hur man kan återgå till sitt vanliga matliv om man märkt att lchf hjälpt en så mycket. Men jag kan gärna återkomma om detta om några veckor. Jag har även redan nu börjat tänka på hur det ska bli sen. Alltså efter att jag kanske lyckats gå ner mina kilon och annat, hur ska jag äta då funderar jag. Kommer jag klara hela livet utan bröd? Nej jag tror inte det. Jag tror att jag i sinom tid kommer införa någon form av GI kost. Men jag har inte kommit så långt ännu. Just nu kör jag lchf och trivs med det.

imorgon startar det...

Imorgon tar skolan fart på allvar, inte bara lite grupparbete så där utan liksom på riktigt. Jag både längtar och inte längtar. Jag gillar ju det vi läser om, tyvärr såg jag fel i schemat Arkeologi A börjar efter sommaren, men jag gillar också att vara hemma. Jag är så hemmakär ibland att det blir lite sjukt. Men som sagt imorgon börjar skolan med en föreläsning och på tisdag ska vi ha ett seminarium om Da Vinci koden, ni vet boken som blev film. Vi har 10 frågor som vi ska diskutera och det kan ju bli väldigt spännande känns det som, bara jag kommer igenom boken. Jag har liksom unnat mig att läsa så mycket annat nu under jul att jag liksom glömde att jag skulle läsa Da Vinci koden tills imorgon eller senast tisdag. Men det ska kanske gå vägen och sen ska jag se om jag inte kan hitta filmen också här i vår filmhylla, så har jag liksom gjort både och.


bilder lånade från google

Ja just det sen var det "bara" 150 sidor att läsa i kurslitteraturen oxå som är på engelska, tur jag är kvällspigg....

dag 8....

Jag sov alldeles för länge idag. Just nu har jag vänt på dygnet, är så pigg på kvällen/natten och sen trött på morgonen. Men det blir lätt så när man/jag är ledig.

Idag är jag inne på 8:e dagen och det fungerar bra fortfarande. Brödet jag gjorde igår kommer nog få åka i sopen och så ska jag testa att baka det igen, helt efter receptet. Alltså det är inte äckligt det brödet jag har bakat men inte heller riktigt gott. Och varför äta bara halvgoda saker när man kan äta helgoda. Det är mitt nya motto: jag äter bara det jag gillar resten står jag över. Jag började så smått med detta motto redan innan lchf, jag tänkte så här t.ex varför äta en halvgod kaka och slösa kalorier på den när jag kan äta en helgod kaka och njuta av varenda tugga.

Nu ska jag fixa någon frukost. Det jag märker mest när jag äter enligt lchf är att jag är inte akut hungrig på morgonen. Jag måste inte äta frukost direkt när jag går upp, så var det nämligen förut. Och så är magen mycket bättre och klådan i hårbotten nästan helt borta. Morgonstel är jag inte heller på samma sett som förut. När detta är slut kommer jag väl vara lchf frälst...

nja första gången blev så där...

Jag lovar och svär att följa receptet till punkt och pricka nästa gång och att inte glömma bakpulvret. Det blev inte äckligt, det är inte det, men det blev lite för "äggfluffigt" eller hur jag ska beskriva det. Och linfröna som jag trodde att jag malde till typ mjöl, nja så blev det inte riktigt. Måste alltså mala linfröna och de andra med handmixern nästa gång tror jag. Men det luktar bröd och det ser ut som en helt vanlig ostsmörgås. Ett plus är väl att mannen min kom in i köket och liksom "snodde" min färdigbredda macka och han tyckte den var god. Det är nog ändå ganska bra betyg tror jag. Men det ser inte ut som det ordinationer bakar.

Uppdatering: Brödet fick åka in 20 minter till i ugnen och då blev det något bättre. Jag tror att det största felet jag gjorde var att inte mixa linfröna till "mjöl" jag trodde jag gjort det men ack vad jag bedrog mig. Därav den ljusa färgen på brödet, det är så många hela linfrön i, det är det inte i originalreceptet. Nja det får testas igen, helt klart.


foto:jag


foto:jag   Den var godare än oopsien i alla fall, mer "brödig".

provbakar igen...

Ja som ni kanske har förstått så gillar jag att baka. Haha jätte smart att börja med lchf då. Nej men just nu provbakar jag ett bröd just enligt lchf. Receptet har jag lånat härifrån. Jag insåg dock nu i skrivande stund att jag glömde ha i bakpulvret så det här blir ju spännande. Och eftersom jag har lite svårt för att följa ett recept till punkt och pricka (jag vill alltid testa lite egna saker) så blev inte min "smet" lika hård som i originalreceptet. Men om 1 timme ungefär är det färdigt att tas ur ugnen så då vet jag hur det blev. Jag återkommer med smakomdöme, bild och ungefärligt recept.

lördag men känns som...

Det är konstigt det här med dagar när man är ledig, idag är det lördag men jag skulle lika gärna kunna säga söndag eller tisdag. För när jag vart "långledig" så faller dagarna bort, det är inte viktigt om det är vardag eller helg. Men okej idag är det lördag, så det kanske finns något bra att kika på ikväll på tv:n.

Kosten fungerar kanon bra så länge jag kommer ihåg att äta. Jag har märkt att jag blir mätt fortare nu, jag orkade inte 2 ägg till frukost idag utan kanske 1,5 så något händer med kroppen. Magen har börjat dra ihop sig också, inte så där slappt och fult som under andra bantningskurer utan den drar ihop sig. Bildbevis kommer senare om kanske någon vecka eller två.

Ikväll ska jag nog göra några ostchips och kanske lite Halloumiost inlindad i bacon och sen in i ugnen. Det är så gott. Men nu ska jag dra mig tillbaka upp i soffan och läsa lite inför måndagens föreläsning. Hörs senare.

grymt äcklig film...

I går kväll såg jag en så grymt äcklig film, den var så pass äcklig att jag ibland lämnade vardagsrummet. Det var närgångna bilder på tortyr, blodigt och rent utsagt sjukt. Ja man kan faktiskt undra varför jag ens såg den, men ja såg den gjorde jag. Och lite förvånad blev jag, jag har alltid trott att dessa filmer inte har någon handling, att de bara är äckliga, men jag hade fel. Det var faktiskt en handling och en rödtråd genom filmen. Men jag tror inte jag kommer se de andra filmerna i denna serien, att se en räckte bra känner jag.Vilken film undrar ni....SAW 3.


bild lånad av google

notering till mig själv...

Fixa med ordentligt mellanmål om du ska iväg, att äta för lite gör bara mitt humör riktigt dåligt.

Idag blev det en riktigt "dålig" dag med för lite mat, dåligt humör innan middagen var på bordet och en liten stund hade jag stor lust att bara skita i hela "dieten" och klämma i mig en påse chips. Men nu är jag på banan igen, middagen uppäten och humöret mycket bättre.

Så jag måste alltså komma ihåg att äta ordentligt även när jag inte är hemma.

dags att ta tag i skolan...

Ja då var det dags för vårterminen 2011 då att göra entré. idag startar den på allvar genom att vi påbörjar vårt grupparbete. Så snart ska jag ge mig iväg hem till en klasskompis så ska vi se hur vi ska lägga upp arbetet.

En sak som jag funderar på bara är det här med mellanmål att ta med mig. Förut kunde jag ju köpa en kexchoklad på pressbyrån och vara nöjd med det som mellanmål när jag skulle iväg, men hur gör man nu. Babybell ostarna ska visst vara mycket bra att ta med som mellanmål men jag har inga sådana hemma och jag tror inte pressbyrån har dom. Hum jag får nog helt enkelt gå in på pressbyrån och se vad som finns att tillgå. Nötter och annat har jag inte börjat med ännu, jag försöker hålla det så strikt som möjligt de första 2 veckorna. Fortfarande är vikten -1,9 kg och nu är jag inne på 6:e dagen men jag märker att midjemåttet krympt. Tyvärr hittar jag inte min anteckningsbok som jag skrev upp startmåtten i, attans vad slarvig jag är. Men jag känner ju att de krympt och det syns. Mycket beror det nog på att jag inte är gasig och "uppkörd" i magen längre, det lade sig ganska omgående för min del, så det är klart att midjemåttet minskar då.

Sen har jag märkt att jag inte är lika hungrig längre. Förut kunde jag vakna mitt i natten och vara vrål hungrig och liksom ligga och längta till frukosten, nu vaknar jag på morgonen och känner mig inte alls så hungrig. Idag blev det kaffe med en skvätt grädde i och fet yoghurt med lite blåbär och jag orkade inte ens äta all yoghurt som jag hade lagt upp. Så visst märker jag att det händer grejer.

Jag ska försöka skriva ner alla saker som jag märker av på kroppen så ska jag lägga upp en lista här senare, kanske när det har gått 2 veckor eller så. Man måste ju ge lchf några veckor innan det går att utvärdera helt, men som det känns nu så fungerar det mycket bra. Eventuellt tänker jag övergå till mer GI-mat när jag har tappat fler kilon för vissa saker kommer jag inte vilja leva utan i längden och det här ska ju vara en livsstil inte en bantningskur. Och då gäller det att hitta en balans, mellan vad man kan undvara och vad man faktiskt känner att man vill ha.


foto:jag

selleritugg...

Sitter här och väntar på del:2 av Svärdet och Spiran och undertiden tuggar jag på selleri. Jag har aldrig gillat selleri men det känns som om jag vant mig vid smaken, det är riktigt gott att tugga på. Jag hoppas verkligen att selleri är okej enligt lchf, men det är det nog. Det är en gön grönsak som växer ovan jord och den ska visst enligt min mamma vara ämnesomsättningshöjande, så det litar jag på.


vad har hänt 2010...

Med berått mod har jag lånat listan hos anjocapi som hade lånat den hos någon annan! :o)

1. Gjorde du något 2010 som du aldrig har gjort förut?
Började studera på Högskola. (Jag har bara som högst gymnasieutbildning innan)

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag tror inte jag gav några, jag brukar inte göra det.

3. Fick någon du känner barn?
Ja, min svåger och svägerska fick en son.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej.

5. Vilka länder besökte du?

Egypten, 16-årig bröllopsresa med maken och Spanien, Teneriffa, vårdresa för min reumatism.

6. Är det något du saknade 2010 som du vill ha 2011?
En bättre hälsa, mindre värk i kroppen och att slippa skämmas över min kropp på badstranden i sommar.

7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?
Pass på den, jag minns inte.

8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Det är nog många saker, men så här på rak arm säger jag: att jag kom in på högskolan och fick börja studera  till det jag verkligen vill.

9. Vilket var ditt största misstag?
Att jag lät mig själv gå upp ytterligare några kilo i vikt.

10. Vilket var ditt bästa inköp?
Ja det får väl bli alla nya skolböcker, något annat kommer jag inte på nu.

11. Vad spenderade du mest pengar på?
Mat till alla i familjen och kläder till döttrarna.

12. Vad gjorde dig riktigt glad?
Min familj gör mig glad.

13. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Ja jag har ju min reumatism som gör att jag har en kronisk sjukdom med konstant värk i kroppen. Och på det alla halsflussar som jag drog på mig. Annars är det väl mest förkylningar och liknande.

14. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2010?
Lars Winnerbäck, är en ny favorit för mig. Och låten som verkligen är 2010 för mig är:
Jag får liksom ingen ordning.

15. Mådde du bättre eller sämre under 2010 än vad du gjort tidigare år?
Jag mådde ungefär som tidigare år. Eller ja, som jag har mått sedan min reumatism bröt ut.

16. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Mig själv och min hälsa.

17. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Nej.

18. Hur var din julafton?
Jätte mysig. Firade julafton med min älskade familj.

19. Blev du kär?
Nej, men jag har vart kär i min man sedan 1992.

20. Vilket program har varit det bästa på tv?
Så mycket bättre, som gick på tv4.

21. Hatar du någon som du inte hatade förut?
Nej jag tror inte att jag hatar någon. Hatar är ett väldigt starkt begrepp, jag kan tycka illa om, men jag hatar inte.

22. Vilken var den bästa boken du läst under 2010?
Jag kan inte välja bara en det måste bli fler, Elisabet Nemerts böcker och andra historiska romaner har jag njutit av år 2010.

23. Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Lars Winnerbäck. Han öppnade en plats i mitt hjärta med sina texter.

24. Önskade du dig något som du fick?
Jag fick en minidator i julklapp och det var precis vad jag behövde. Den ska med till skolan varje dag.
(tack min älskade familj)

25. Önskade du dig något som du inte fick?
Ja en trissvinst hade ju suttit fint eller en miljonvinst på lotto.

26. Vilken var årets bästa film?
Det måste ju vara Svinalängorna som jag såg den 29/12-10. Den filmen finns kvar inom mig fortfarande.

27. Vad gjorde du på din födelsedag?
Firade hemma i lugn och ro med familjen. Åt tårta och så.

28. Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Min familj och min släkt så klart, annars måste jag säga: mina nya klasskamrater. Vilket gäng! Och alla människor som jag träffade under min vistelse på Vintersol/Teneriffa. Många härliga nya vänner fick jag där.

29. Hur skulle du beskriva din klädstil?
Slappa mjukiskläder, främst för att jag vart så missnöjd med min kropp, så den har fått gå runt i slapparkläder hela året. Som ett skydd, en bubbla och en flykt från att inse hur stor jag låtit mig bli!

30. Vad fick dig att må bra?
Mina nära och kära och att jag tog tag i min depressionssymtom på allvar så att jag fick hjälp ur det innan jag sjönk för djupt.

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Ingen aning, alltså det menas väl en manlig kändis som jag skulle vilja ha. Ja om jag måste svara blir det:
Van Diesel.

32. Vem saknade du?
Min familj saknade jag när jag var 4 veckor på Teneriffa. Inte hela tiden för jag hade det väldigt bra där, men till och från. Och sen saknade jag mina nyfunna vänner som jag fick på Teneriffa när jag kom hem.

33. Vilken var din bästa månad?
April, jag hade kommit hem från vårdresan och mådde bättre i kroppen och våren var på gång.

34. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
Ja det finns det säkert. Man kan alltid göra saker lite bättre.

35. Hur kommer 2011 att skilja sig från 2010?
Jag hoppas att vikten går neråt nu när jag kör lchf och att jag tar hand om mig själv och min hälsa bättre.

oopsie-bröd...

Jag har bakat Oopsie-bröd. Inte för att jag var jätte sugen på smörgås utan mest för att testa. Receptet letade jag upp på internet och hittade ett här.

Ingredienser:
Basreceptet:
3 ägg separerade
1 dl (85g) philadelphiaost
nypa salt

Gör så här
Vispa äggvitorna med nypa salt, hårt. I separat bunke vispa philadelphiaosten med gulorna och ev. tillsatser. Vänd försiktigt i gulorna i de vispade vitorna.

Klicka sex Oopsies på smord bakplåt och baka i 150 graders ugn c:a 30 min.

Fast jag fick ut mer än 6 stycken att detta recept, det blev 6 stycken små oopsie och 5 stycken stora, de stora hade jag lite vallmofrön på som extra grej. Så utav ovanstående recept fick jag alltså ut 11 stycken Oopsies. Man ska visst förvara dessa "bröd" i kylskåpet sen, men just nu svalnar de ordentligt innan de åker ner i en plastpåse.

foto:jag

Det var inte det mest lättbredda "brödet" men det fungerade bra. En oopsie, bregott. ost och lite gurka. Ja det blev en ostmacka.


dag 5....

Nu är jag inne på 5:e dagen med lchf. Jag har väl aldrig i hela mitt vuxna liv varit utan godis eller socker så länge som nu och det fungerar än så länge utmärkt, jag är inte ens sötsugen.

Jag har alltid i mitt vuxna liv haft godis och sötsaker hemma och gått och nallat på det vardag som helg, fanns det inte godis hemma tog jag gärna ett stort glas Oboy men mycket oboypulver i så att det blev en chokladsmet på botten av glaset. Suget efter att stoppa något sött i munnen har alltid funnits där känns det som och nu har jag fixat 4 hela dagar utan ett endaste gnutta socker. Jag är mållös över hur bra det ändå har fungerat. Just nu känns det som om jag skulle kunna fortsätta så här, ja kanske inte hela livet, men bra länge. Men det återstår att se, jag tar en dag i taget.

Magen min är också redan nu mycket bättre, inte uppkörd, gasig och jobbig. Utan den sköter sig som den ska känns det som.

Men nu ska jag sätta mig i soffan och läsa om lchf, en bok som Annika Dalhqvist skrivit och som jag gav min dotter i julklapp eftersom hon önskade sig den. Där tror jag att jag finner lite svar på mina frågor. Annars väntar jag på 2 böcker som bloggerskan Anna. J. D. Jacobsson skrivit, där i väntar många lchf-recept och historien om hennes viktresa. Jag ser fram emot posten nästa vecka.


bild lånad av: google

Svärdet och Spiran...

Första avsnittet av Svärdet och Spiran gick som sagt idag på kanal 3 kl:21.00. Men vad besviken jag blev. Jag har ju nyss läst ut boken och fullkomligt älskade den, har t.om börjat på andra delen nu.

Det känns inte som samma historia, boken och tv-serien. Mycket är fel, många saker stämmer inte och jag blir mest bara arg. men jag vet att jag kommer sitta där imorgon kl:21.00 och titta på del.2 i alla fall, för sådan är jag. Har jag börjat titta måste jag titta klart.

Maten hos mamma var underbar. Köttfärsbiffar, god fin sallad, avokado, vitlökssmör och bubbelvatten, sen som efterrätt fick jag en ostbricka framdukad. Kan det bli bättre. Tack älskade mamma och Ingvar, ni är bäst.

middag hos mamma...

Snart ska jag ta en promenad till min mamma och I och få lite middag. Mamma har kollat med mig vad jag kan/ska äta så det blir nog jätte bra. Och ikväll vid 23 tiden så kommer mannen och de två yngsta hem, skönt. Det är skönt att vara själv hemma några dagar men det är precis lika skönt när alla kommer hem sen. Så får vi se vilka som hänger på min "diet", de två äldsta barnen vet jag redan kommer hänga på så då återstår mannen och yngsta. Ja vi får se helt enkelt, men eftersom det är jag som lagar den mesta delen av maten här hemma så blir det "min" mat som erbjuds, hihihi. Men sen är det ju frukostarna och luncherna som de fixar själva, eller ja lunchen är ju i skolan så det beror på vad som erbjuds.

Men nu ska jag snart gå, återkommer senare.

efter 3 dagar...

Nu är jag inne på min 4:e dag med lchf och jag ska försöka skriva ner lite om hur det känns.

3 hela dagar utan en endaste bit godis, inget bröd och ingen potatis. Inte ett endaste sockerkorn och jag som är en godisråtta har ändå tyckt att det fungerat bra, hittills. Jag håller mig strikt till den mat man ska och får äta och det fungerar bra. Jag har efter 3 dagar gått ner -1,9 kg, det mesta är nog vatten, men det känns trevligt att det syns på vågen.

1:a dagen fick jag en enormt jobbig huvudvärk på kvällen men det var det enda som kändes "annorlunda".
2:a dagen hade jag en molande huvudvärk hela dagen, men det var inte så farligt. Jag drack mer vatten än dagen innan så det kändes ändå okej. Magen började arbeta och jag sprang och kissade i ett.
3:e dagen hade det lugnat sig med huvudvärken. Jag kände mig piggare, vaknade utvilad och pigg på morgonen och kunde inte somna om hur mycket jag än försökte.

Nu är jag inne på dag 4 och jag känner mig pigg idag, det gick inte att somna om idag heller. Jag som brukar kunna sova nästan hur mycket som helst. En konstig sak som jag upptäckt är att jag varje kväll blir täppt i höger näsborre, rejält täppt, men bara i den högra och bara på kvällen. Det är märkligt tycker jag. Även kan jag snyta mig enormt mycket just nu, jag vet inte om det har med lchf att göra eller om det är en förkylning som ändå skulle kommit, men det känns inte som en förkylning, det känns mer som om bihålorna rensar ur sig och ingenstans finns detta att läsa om. Är det någon av er som vart med om något liknande?

Nej nu ska jag ta tag i dag 4. Vi hörs.

ungas rätt vid reklamationer...

Idag skriver Aftonbladet om ungas rätt vid reklamationer av varor, eller om jag ska skriva rätt och riktigt ICKE rätt vid reklamationer. Barn och unga som vill byta t.ex trasiga varor/kläder får inte samma konsumenträtt som vuxna får. Tyvärr är jag alltför bekant med det här problemen. Mina döttrar vet oftast sina skyldigheter och rättigheter och i fall de är osäkra så frågar de oss, min man och mig. Vid byte av trasiga, krympa eller helt enkelt felköpta varor så har de aldrig fått samma bemötande i butiken om de gått in själva som det bemötandet vi fått om jag varit med, tyvärr. Varför behandlar affärerna barn och unga på det här sättet? Det är ju att luras. Vi har oftast 14 dagars bytesrätt vid köp i våra affärer (ska vara något mycket speciellt om detta ej gäller) och dessa 14 dagar gäller även vid felköp. enda kravet är att kvittot är med. Om man ska reklamera en vara som är trasig, felsydd, inte klarade tvätten m.m. så har vi reklamationsrätt. Vid dessa fall behöver inte ens kvitto medtagas, men man ska kunna bevisa att varan är inhandlad i den butikskedja man är inne på. Har du t.ex en tröja från H&M som gått sönder (vid normalt slitage) men inget kvitto kvar så ska du få reklamera den om det går att bevisa att den är därifrån och det brukar ju synas ganska direkt, bara att kolla på tvättlappen. Men går en tonåring in i affären och vill reklamera denna blir hon/han ifrågasatt i hur plagget har använts, var inte storleken lite liten för dig m.m. Men om jag som vuxen går in med samma tröja och vill göra en reklamation så brukar det aldrig vara några problem. Detta har upprört mig många gånger och nu kan vi alltså även läsa om det i Aftonbladet idag, ja det var på tiden!

snart dags för vardag...

Nu har vardagen snart tagit sitt grepp om mig igen, skolan drar i gång på måndag men först ska vi ha grupparbete innan helgen kommer. Det verkar bli på fredag vi ska mötas upp. Nya schemat för kommande terminen har också kommit upp och det verkar som om jag har lyckan att få läsa Arkeologi A till att börja med. Ingen blir gladare än jag, det är ju verkligen det jag vill läsa. Jag gillar de andra ämnena också men just arkeologi brinner jag extra för. Min dröm är att kunna få arbeta som arkeolog båda hemma i Sverige och utomlands, att på "ålderns höst" kunna bo halvårsvis utomlands, t.ex Spanien och där få ynnesten att arbeta som arkeolog, det skulle vara lycka för mig. Det måste ju finnas massor att gräva även där.


foto:jag, Birka uppbyggd i liten modellskala.

I matväg fungerar det bra, men det känns lite konstigt att börja dagen med bacon och äggröra. Fast det är väldigt gott, ett tag i alla fall. Det gäller att man varierar sina frukostar så att inte ägg och bacon står en upp i halsen snart. Igår t.ex så började jag dagen med en skål fet yoghurt med kanel i, så det finns alternativ. Det gäller väl att testa och experimentera så här i början av lchf så att jag hittar det jag gillar och det jag går ner i vikt av. En del stannar visst i sin viktnedgång om de äter för mycket mjölkprodukter, en del behöver extra fett i mjölkprodukterna för att fortsätta gå ner i vikt och en del verkar behöva öka på proteinet. Så jag får väl helt enkelt testa mig fram så jag vet vad som fungerar för mig.


Teide. Foto:jag (2008) Teneriffa.

bra att skriva av sig...

Efter att jag skrivit om mitt sug och gnällt lite så gick det över. Det är bra att skriva av sig ibland helt enkelt.

sugen på något, vad som helst...

Just nu är jag så sugen på något "gott" men jag vet inte vad. Inget av det jag får äta känns lockande så jag dricker vatten, vatten, vatten och hoppas på att suget ger med sig. Tog en skål fet yoghurt med kanel på men det dämpade inte suget, så jag får stå ut och hoppas på att det ger med sig.

Jag har inte vägt mig idag, ska nog vänta minst någon/några dagar till. Men själva maten har fungerat bra idag förutom då just nu då jag är så sugen på något. Ni som följt denna diet eller följer den, vad kan man ta för att dämpa suget? Och vad är tillåtet att ta? Det känns helt upp och ner att äta så mycket fett faktiskt, men jag ger det en chans. 2 veckor har jag tänkt mig till att börja med och sen se hur det fungerar, går jag ner bra i vikt fortsätter jag annars får jag se.

Ett glas vatten med lite äppelcidervinäger i tar jag 2-3 gånger om dagen, jag började med det för att försöka få halsen att må bättre, och ja den känns bättre, men det borde väl inte vara några problem att fortsätta dricka det nu när jag kör lchf. Eller?

Jag skulle tacksamt ta emot fler sidoförslag, jag kikade in dom jag fick och det såg bra ut. Men fler skadar aldrig.

jag tror jag gillar det här...

Jag tror nästan jag gillar den här "dieten" man får ju äta allt som är gott. Tänk att 10 öringen skulle trilla ner hos mig med så småningom. Jag har alltid fått höra att man ska akta sig för fett och sådant som är gott, men det här är ju inte riktigt så. Jag har alltid älskat gräddiga såser, bacon, ost m.m. men alltid känt att "jag inte får" äta av dessa saker. Nu ska jag helt plötsligt äta tvärt emot allt jag någonsin lärt mig. Det är spännande, gott och jätte läskigt. Tänk om det INTE fungerar på mig? Tänk OM det fungerar för mig? Tänk om jag lyckas gå ner i vikt genom en "diet" som tillåter mig att äta god mat.

Hur ska jag fylla kylen, frysen och skafferiet så att jag alltid har "bra" mat hemma? Och hur ska jag göra detta med en skral matbudget? Jag har tusen frågor men just nu få svar. Jag måste inhandla en lchf bok och sen göra en bra storhandling (så fort jag har råd) så ska vi se om inte detta kanske ska gå vägen ändå. Det är ju så typiskt mig att börja med det här i januari, när budgeten är som mest åtdragen.

måste läsa på mer...

Jag måste läsa på mer om lchf, jag har säkert ätit för lite idag eller fel eller kanske helt rätt, jag vet inte. Vad jag vet är att jag är kissnödig hela tiden och springer på toa konstant och att huvudvärken kommer smygande, annars mår jag ganska bra.

Idag har jag ätit följande:

frukost, mellanmål, middag, efterrätt och kvällsmål, + vatten.

Eftersom jag vaknade så sent blev det ingen lunch men det hade jag nog behövt, just det jag åt ett hårdkokt ägg också.

Det här handlade jag hem idag. Jag hade redan ägg, majonnäs, grädde m.m. hemma. Men jag insåg idag att jag måste nog försöka handla mer imorgon. Mer mellanmålgrejer t.ex.

idag börjar jag...

Började morgonen med en god omelett och kaffe, mellanmål nu blev en halv avokado med romröra och till middag blir det en köttbit med sallad (på lchf vis).

Jag gjorde en första inköpsrunda, bacon, avokado, sallad, kycklingfilé m.m. Ägg, majonnäs, grädde, creme-fraiche m.m. hade jag redan hemma. Så nu börjar jag så får vi se hur det blir. Familjen får hänga på bäst de vill sen, vill de lägga till kolhydrater i form av pasta, potatis eller ris så får de väl göra det. Bilder kommer, jag har fotat alla måltider idag och även handlingen men inte lagt in fotona i datorn än, ni får helt enkelt vänta på dom.


foto:jag

Och ja det finns säkert en massa kostråd som säger att lchf dieten inte alls är bra, men nu har jag testat (nästan) allt annat, t.ex viktväktarna men inte lyckats gå ner i vikt så nu gör jag ett sista försök med denna diet så får vi se. Återkommer...

ska testa LCHF...

Sitter och kollar igenom menyförslag och skriver inhandlingslista för min start med LCHF. Jag hade tänkt börja idag men upptäckte mitt i frukosten att jag satt där och åt på en rostad smörgås med marmelad och ost, jag hade fixat till det utan att egentligen tänka på vad jag gjorde. Så idag äter jag upp potatisgratängen som blev kvar från i går och så startar jag imorgon. Kan passa bra att kika menyförslag och skriva inhandlingslista då idag så att jag har mat hemma imorgon. Ska bunkra upp med ägg och annat man ska ha.

Hittade dessa sidor:
Kostdoktorn
Veckomeny 1 och 2
LCHF frukost

Har ni några fler bra sidoförslag?
Jag vet att en del av er har testat och kör denna sorts meny, hur fungerar det för er?
Är det något speciellt jag ska tänka på?
Tips och idéer tas tacksamt emot!

Jag trodde aldrig att jag skulle testa den här menyn, jag trodde inte på den förut. Men min 15 åriga dotter testade den innan jul och hon gick ner så bra i vikt på ett bra sett så nu testar även jag. Jag kommer att berätta för er hur det går, jag lovar.


nyårsdagen 2011. foto:jag

det nya året...

Så är det nu här, 2011 med allt vad ett nytt år har att ge. Ett helt år ligger framför oss oskrivet och ofyllt. Det känns härligt och spännande.

I går hade jag en mycket lugn och skön kväll jag tillagade potatisgratäng, ryggbiff och champinjonsås till middag, sen blev det olika sorters ostar med olika sorters marmelader till kvällen och till detta drack jag ett utsökt rosévin. Året skålade jag in med mig själv i rosèbubblor och en stissig katt. Stackars vår Misse var så rädd för raketerna i natt. Det var allt tur att någon var hemma med henne, hon sprang först runt och jamade med svansen stor som en borste sen kröp hon under soffan och till sist så hoppade hon upp till mig och låg i mitt knä med öronen på helspänn. Hon tyckte inte alls om alla smällare och raketer.

Jag var ut en liten stund på balkongen för att fota men eftersom katten var så rädd så gick jag in nästan direkt. Några fyrverkeribilder får ni i alla fall.


foto:jag


foto:jag

Det nya året börjar lugnt med frukost och läsning av min bok, Svärdet och Spiran. Nu ska jag fylla på kaffe och krypa upp i soffan med boken och bara ha det bra.

God fortsättning på det nya året önskar jag er alla!

RSS 2.0