2 nya böcker och lchf-mat...

Idag fick jag två böcker som jag beställt så nu ska jag läsa in mig på lchf ordentligt. Det finns mycket att lära märker jag. och böckerna är fulla med recept och det är precis vad jag behöver.


foto:jag

Sen testade jag att göra broccolimos idag, jag har läst om blomkålsmos men jag hade broccoli hemma så jag tänkte att jag kunde testa. Och det blev gott. Den övriga familjen tyckte också om det, så de tog både broccolimos och pasta till köttfärsbiffarna jag gjorde till middagen. Jag märker att jag äter mycket mindre portioner redan nu. Jag blir mätt fortare och jag går inte runt och är sugen. Det räcker med 3 mål mat om dagen och eventuellt ett eller två små mellanmål på eftermiddagen och innan läggdags. Broccolimoset ser inte så himla gott ut men det var väldigt gott faktiskt. Smakade lite som "mosad" broccoligratäng.


foto:jag

Jag är väl nu inne på dag 10 och det fungerar så bra. Jag har inte vägt mig på 4 dagar, tänkte jag skulle vänta med det till imorgonbitti. Men jag märker att jeansen börjar bli stora i midjan så snart måste jag nog ta fram ett skärp eller kanske till och med ta fram jeansen som ligger långt in i garderoben som är 1-2 storlekar mindre. Men jag märker av förbättringar på andra sett också inte bara vikten.

* magen sköter sig som den ska. Jag har inte ont i magen, jag är inte gasig, inte uppblåst och inte "körig" i magen.
* klådan i hårbotten är nästan borta. Jag har psoriasis i hårbotten och den brukar klia något grymt, men nu är det nästan helt borta.
* värken i kroppen känns bättre/mindre.
* imorgon (onsdag) är det Humira dags och jag brukar känna av det i kroppen redan på måndagen veckan som är Humira vecka. Idag är det tisdag och jag har inte "känningarna" än.
* jag känner mig piggare (förutom igår efter skolan).

Så visst är det något som händer i kroppen under en lchf-diet, det är ganska häftigt att märka av det faktiskt. Jag har alltid skrattat lite åt människor som pratar om att den och den kosten ska vara bra för reumatiker, för jag har inte kopplat den reumatiska värken med kosten. Men kanske är det så ändå, kanske är det bra för reumatiker att äta enligt lchf. Jag märker i alla fall en skillnad i min värk. Om 2 veckor ska jag till min reumatolog, så ska det bli spännande att se om det kanske till och med syns något på provsvaren, det återkommer jag med.
| |
#1 - - Åsa:

Mm, LCHF ÄR bra!!!

#2 - - Dansbandsfrun:

ÅH, nu blir jag så sugen!!!

Jag blir så inspirerad av när det går bra för andra! Va duktig du är.

Sv: hihihi när jag skulle till London sist fick jag vända ute vid brevlådan när min sambo ropade "ska du inte ha med din plånbok"?

nja.....hur kul har man utan den? hahaha

pass o biljett? J*KLAR, där sa du nåt, jag måste skriva ut biljetten jue!!!! hahahaha

TACK ;)

#3 - - soffie:

va bra att det funkar för dej ,himla duktig du är:)

#4 - - Moonwitch:

Vad kul att du mår så mycket bättre av kosten...:)

Kram!

#5 - - Pia:

Min kusin gick över till vegetarisk kost och blev av med nästan hela sin värk. Hon har reumatism.. Jag tror definitivt att socker kan vara en bov i dramat så det vore ju fantastiskt om det visade positivt på dina prover pga lchf-dieten! håller tummarna Och härligt att du känner mindre av din värk!! Kram!

Upp