eftermiddags smoothie...

Jag gjorde en smoothie till mellanmål också, den är så underbart god. Jag undrar om man kan leva på enbart smoothie´s?

Men jag tar inte 1,5 dl vispgrädde i min smoothie, jag tyckte det kändes lite mycket med den feta yoghurten och allt. Utan jag gör ungefär så här:

2 dl fet yoghurt (just nu har jag ICA´s egna)
max 0,5 dl grädde (säkert lite mindre)
1 dl rödmjölk
3 msk bär (hallon, jordgubbar och blåbär blandat)

Lägg allt i en bunke och mixa ordentligt med handmixern. Färdig att äta/dricka.

Jag vet att man ska äta mycket fett när man kör lchf men 1,5 dl vispgrädde att dricka det är inte ens gott. Och inte ihop med den feta yoghurten. Så jag kanske inte står mig precis lika länge på det här receptet som jag knåpat ihop men det blir gott och lagom fett, enligt min smak. Kanske för lite fett och för mycket bär enligt lchf, men man ska ju kunna leva efter dieten också. Jag kan fortfarande känna lite småpanik över allt fett, jag är van att använda så lite fett som möjligt och köra viktväktarmat eller annat lågfett diet och nu ska jag helt plötsligt tänka precis tvärt om. Men bara jag får se ett rejält skutt på vågen (eller måttbandet) så ska jag samla ihop min rädsla.

| |
#1 - - Moonwitch:

Jag gjorde också en liknande smoothie och det är riktigt gott...:) Hade lättare för att äta en sådan på morgonen istället för allt det andra mer matiga.

Har börjat med LCHF igen, började i tisdags och har redan gått ner 2 kg...:)

Ha en underbar helg!

Kramen!

#2 - - per:

låter som en god smoothie :-) tyvärr har jag inte varit lika duktig men grädde åt jag ju i dagens semla. Kanske inte räknas på det sättet?!

Nu ska jag läsa ifatt här hos dig, nu när datorn o mannen är hemma på permis över helgen igen

#3 - - Agneta:

Alltså...det ska ju stå Agneta o ite Per i alla mina andra kommentarer...såg inte att han hade varit inne o skrivit i sitt namn!

#4 - - maria:

gjorde smoothie på jobbet igår och det är supergott...skulle inte vilja ha grädde i då jag inte vill ha den så fet..jag har i vaniljyoughurt, banan, lite apelsinjuice, blåbär och hallon...



ha en fin kväll!

kram

#5 - - Marie:

Jag följde ditt recept och gjorde en smoothie för en stund sedan, jisses vad gott!! Förstår att du skulle kunna leva enbart på såna:)



En fundering: jag har kört med lchf sedan i måndags, igår började jag känna ett sug efter NÅGOT. Kan inte specificera vad det är, bara att jag vill ha något.

Har du också känt så??



Ha en fin fredagkväll!

Kram♥

Upp