reslusten försvann helt...

Jag har aldrig riktigt haft något sug efter att resa till Asien, typ Thailand med omnejd. Och efter att ha sett filmen Mammut (jag vet jag är lite efter just nu) så försvann lusten helt.

Mammut var verkligen en tänkvärd film. Tänkvärd i hur vi i västvärlden utnyttjar andra världsdelar och dess befolkning för att vi ska få det bra. Tänkvärd i hur många barn faktiskt har det på vår jord, att ha tak över huvudet och kunna äta sig mätt varje dag är verkligen inget alla barn kan ta för givet. Och tänkvärt i vad många föräldrar, här i filmen främst mammor, måste göra för att kunna ge sina barn ens det mest primära här i livet. De säljer sina kroppar till västerländska män för att kunna ha råd att köpa mat till sina barn, de åker till andra världsdelar och tar han om andras barn bara för att kunna skicka ner pengar så att deras egna barn ska få bli mätta. Det var en stark film som nog kommer följa mig ett tag.


bilder lånade från google
Allmänt | |
#1 - - Johanna:

Den filmen vill jag se!



Tack för dina fina ord! Idag känns dte lite bättre efter gårdagens tårar. Allt bättre och släppa ut det när det kommer. :)

#2 - - Doris:

Precis så är det! Rut- och Rot-avdragen har gjort att vi kan utnyttja arbetskraft från andra länder som tar hand om vår skit, så VI ska slippa städa och umgås med våra barn istället. DE får skicka pengar till sina föräldrar som tar hand om deras barn. Fruktansvärt!

#3 - - Lisa:

Nu har jag lagt till din gissning. ;0)



"Mammut" är väldigt bra, men också tragisk på vissa sätt!

#4 - - Anonym:

Det finns alltid baksidor. En del värre än andra... Fy!



sv: Jag gick djurvårdarlinjen för att få jobb på Skansen, hur man gör för att få jobb på kulturhysteriska avdelningen har jag ingen aning om :-)

#5 - - Ama de casa:

Hoppsan! Blev visst lite anonym där i förra kommentaren. Sorry :-D

#6 - - Pia:

Jag har inte sett filmen, men förstår att jag borde..



Det är ju fruktansvärt med trafficing och barnprostitution och även med billig utländsk arb-kraft för att vi ska slippa städa vår egen skit.



Men det är lite tudelat, för samtidigt undrar jag vad som skulle hända om alla lade ner sina resplaner till t ex Thailand. Många thailändare lever ju på turismen.. Efter tsunamin sades det att den bästa hjälpen vi kan ge thailändarna är att fortsätta semestra där. Det finns nog för- och nackdelar med allt, tyvärr..

#7 - - Annelie:

Du har helt rätt. Jag har varit i Thailand, helt underbart förstås, men jag hade mycket svårt att "stänga av" vissa saker. Jag är inte lika övertygad om landets förträfflighet som många andra verkar vara.....

Upp