vi blir invaderde...

Ja vi blir snart invaderade, av gurkplantor. Nu växer gurkplantorna som bara den, högt upp i taket är dom och många gurkor blir det. Om alla gurkor blir stora och mogna så kommer jag snart kunna ställa mig och sälja gurkor på torget. Om jag säger så här: nästa år planterar jag kanske bara en gurkplanta och jag kommer ställa lådan på golvet så att gurkplantan har mer rum att växa uppåt på. Men det här är första gången som jag testar att plantera gurka så jag är helt nybörjare på detta och har alltså tre gurkplantor och lådan står på ett bord bara för att jag inte trodde att de skulle bli så himla höga... Men det blir många gurkor och just nu är dom ungefär (minst) 5-6 cm långa.


foto:jag

Även tomaterna har växt sedan sist jag visade dom. Dom gillade visst att få byta plats och nu börjar det äntligen bli lite små tomatkart på plantorna.


foto:jag

Och sist men inte minst. Vi kommer nog snart att ha husets vackraste balkong. Krassen och luktärtorna har letat sig ut genom gallret och blommar nu även på utsidan av balkongräcket. Jag ska försöka ta med kameran imorgon och ta ett ordentligt foto så ska ni få se hur det ser ut utifrån.


Jag försökte fota lite ovanifrån med kameran runt halsen och i ett krampaktigt grepp bara för att ni ska få se lite hur fint det blivit. foto:jag
balkongen | |
#1 - - Anki:

Det ser riktigt fint ut....vilken trädgårdsmästare du är.

#2 - - Barnens Hjältar:

Ja visst är det sjukt. Som du säger så vet vi ju inte men jag tror knappast kvinnan attackerade väktarna med bröstmjölk som man kunde läsa om att en annan kvinna gjorde häromdagen. :P

#3 - - Martina:

Vilken gurkplanta! Våra växer då inte bra i år tycker jag...

Och tack för den svindeln liksom, med kundvagnen där nedanför balkongen så kunde man ana att det var en bit ner.

#4 - - matts jansson:

vilken fantastisk balkong till sensommaren detta kan bli ,,,mums

#5 - - Fnulan:

Hahah vad spännande!!! Tar du med dig ett par till kryssningen?

#6 - - Stattinskan:

Haha, vem sa att man måste ha trädgård för att bli "självförsörjande" ;-D

Gomorron :-)

#7 - - madlar:

Haft växthus, innan jag blev sjuk, o ett år hade jag två slanggurksplantor o under säsongen gav de över 70 gurkor. Förutom att ge bort så upptäckte jag otroligt många sätt att tillaga gurka på både kallt o varmt.

#8 - - Annci:

Åh, vad fint. Du är riktigt gröna fingrar vad det verkar!



Hur har du lyckats med krassen? Jag och min dotter satte sånna, men inte en blomma så långt ögat når. Bara en massa enormt stora blad.



Ha en bra dag!



Kram kram

#9 - - Helene:

Va fint och vad det växer !!

Ha en bra dag.

Kram Helene.

#10 - - Camilla:

Spännande och se om det blir lika stora gurkor som växten själv.

Kram!

#11 - - sweetmama:

Men vilken maffig gurkplanta!!! Hoppas nu att skörden blir stor :)

#12 - - Nett:

Men sååå det växer hos dig. Avundas detta, önskar att mitt kunde få sig en rejäl fart, men kanske nu när det är sol :)

Upp