platta persikor och små små tomatknoppar...

Äntligen är dom här dessa alldeles underbart goda platta persikor.


foto:jag

Nu har det äntligen kommit små små tomatknoppar på mina tomatplantor.


foto:jag

Och jordgubbarna är också på gång.


foto:jag

Nu ska jag sätta mig på balkongen med lite kaffe och en chokladbit och läsa en ny tidning som jag hittade nere på affären idag, Se&hör har gjort en tidning om Brott.


foto:jag
balkongen | | 15 kommentarer |

har piggnat på mig lite...

Nu börjar jag känna mig lite piggare, lagom till att det är dags att gå och sova för natten. Men kanske att jag är lite piggare imorgon så att jag orkar göra lite här hemma också. Vi skulle behöva städa lite, så om jag orkar fixar vi, maken och jag, det imorgon. Annars tar vi det bara lugnt och tar dagen som den kommer.

Tack för era fina kommentarer, ni får mig att framstå som om jag vore en ängel. Det är jag inte, det kan jag lova. Men jag har stark medmänsklighet och jag gör mot andra vad jag skulle vilja att andra gjorde mot mig och mina nära och kära. Att ta en promenad runt "parken" är för mig inte så jobbigt, det känns ibland mer som om jag smiter eftersom jag lämnar avdelningen fast jag vet att jag inte gör det, jag tar ju med mig "jobbet" ut, men för mig är dessa promenader avkoppling. Jag får lite motion och en trevlig stund med en medmänniska, och jag vet att denna lilla stund ger så mycket för den boende och faktiskt även för mig. Men som sagt jag gör det som jag önskar att andra gör mot mig och mina kära. En klapp på kinden, en kram, ett leende eller ett samtal betyder mer än vi tror och det kan vi alla bjuda på. Igår fixade jag en adressändring på en prenumeration, ett telefonsamtal så var det fixat, nu kommer veckotidningen till Stortorp istället för hem, dit där det just nu inte bor någon, så enkelt men så uppskattat. En korsordstidning ska inhandlas imorgon och kvitto ska tas med, för om jag kan hjälpa till att fixa tidsfördriv när jag ändå ska ner till affären för egen del, så ja varför inte.


foto:jag

Vardag | | 11 kommentarer |

är så trött på min lediga dag...

Oj så trött jag är idag, har en sådan där sovdag känns det som. Trist när det är så fint väder och jag har ledig dag men jag somnar liksom bara hela tiden. Jag vet ju att jag får sådana här dagar ibland så det är bara att gilla läget.
Men nu har jag jobbat fyra dagar i rad och det tar på krafterna, inte bara fysiskt utan även psykiskt. Jag ger så mycket av mig själv på jobbet att fyra dagar i rad är nog ungefär vad jag orkar med. Fysiskt är det också ganska tungt, jag bara hoppas att jag ska fixa det hela sommaren och att inte kroppen och ryggen tar allt för mycket stryk utav alla lyft, förflyttningar och allt annat som görs under arbetstid. Jag försöker tänka på hur jag står och går men när man arbetar med människor så är det inte alltid lyfttekniken fungerar optimalt, trånga utrymmen och ben som inte bär gör att lyften inte alltid blir så bra. Men det ska nog gå, det måste gå. Igår blev det två promenader med två boende, nu har jag haft ute en tredjedel av de boende på tre dagar och jag märker att det uppskattas. Inte bara av de boende utan även av de anhöriga som blir så glada när de får höra att deras *kära* har varit ute i det fina vädret. Men nu ska jag vara ledig i två dagar och ta igen mig.

Jag möblerade om bland mina växter igår på balkongen förresten så nu får tomatplantorna sol hela dagen och så fick de en vägg att luta sig emot, det kan nog behövas snart när alla små blommor blir till tomater.


foto:jag
Vardag | | 10 kommentarer |
Upp