hemmagjord müsli...
Idag blev det en hel plåt med hemmagjord müsli tillagad här hemma.
Receptet är gjort på en höft, men ungefär så här:
1,5 liter (15 dl)havregryn
0,5 liter (5 dl) fiber havregryn
3 dl boveteflingor
3 dl hirsflingor
1,5 dl linfrön
2 dl solrosfrön
2 dl hackade hasselnötter
drygt 1 dl sesamfrön
ca: 3 msk nyponsoppepulver (OBS! bara pulvret)
Stänk på drygt 1 dl vatten i omgångar.
4 dl blandad torkad frukt (blandas i när allt svalnat) Jag hade idag melon, mango, kokos, ananas.
150 gr i ugnen drygt 1 timme.
Blanda alla gryn, frön och nyponsoppepulver och häll upp på en plåt. Stänk över lite vatten och in i ugnen. Sedan stänker man på lite mer vatten ungefär en gång i kvarten samtidigt som man blandar runt i müslin. Nyponsoppepulvret ger lite smak och sötma och vattnet hjälper till att göra "klumpar" så att det blir lite goda "start aktiga" klumpar i müslin. Efter drygt 1 timme är det färdig rostad.
Ta ut och låt svalna, när det är svalt blandar du i den torkade frukten. Låt gärna müsliblandningen stå i plåten under natten så att den är helt kall när du sedan häller upp den på burkar, så slipper du fukt i burkarna.
Man kan sedan utgå från det här receptet men blanda i lite allt möjligt. Pumpafrön, melonkärna, rågflingor, olika sorters nötter m.m.
1,5 liter (15 dl)havregryn
0,5 liter (5 dl) fiber havregryn
3 dl boveteflingor
3 dl hirsflingor
1,5 dl linfrön
2 dl solrosfrön
2 dl hackade hasselnötter
drygt 1 dl sesamfrön
ca: 3 msk nyponsoppepulver (OBS! bara pulvret)
Stänk på drygt 1 dl vatten i omgångar.
4 dl blandad torkad frukt (blandas i när allt svalnat) Jag hade idag melon, mango, kokos, ananas.
150 gr i ugnen drygt 1 timme.
Blanda alla gryn, frön och nyponsoppepulver och häll upp på en plåt. Stänk över lite vatten och in i ugnen. Sedan stänker man på lite mer vatten ungefär en gång i kvarten samtidigt som man blandar runt i müslin. Nyponsoppepulvret ger lite smak och sötma och vattnet hjälper till att göra "klumpar" så att det blir lite goda "start aktiga" klumpar i müslin. Efter drygt 1 timme är det färdig rostad.
Ta ut och låt svalna, när det är svalt blandar du i den torkade frukten. Låt gärna müsliblandningen stå i plåten under natten så att den är helt kall när du sedan häller upp den på burkar, så slipper du fukt i burkarna.
Man kan sedan utgå från det här receptet men blanda i lite allt möjligt. Pumpafrön, melonkärna, rågflingor, olika sorters nötter m.m.
Mumsigt!
Kati