midsommarafton...

Tänk att det redan är midsommarafton imorgon, vart tar tiden vägen? Nu har snart halva 2011 redan gått och jag som tycker det känns som om nyårsafton inte ligger allt för långt bort i tiden. Jag minns fortfarande snön och den kalla vintern, hur vi stretade i snöstormarna och klagade på all snö på våra bloggar. Jag minns hur vi med lycka gick ut och fotograferade våren och skrev om de första solstrålarna som värmde våra kinder. Och sedan hur sommaren kom och ökade upp vårt humör ett snäpp och nu är det redan midsommar. Sommaren har varit här nu en stund och halva året har gått. Nu har vi väl ungefär halva sommaren kvar - jag hoppas att värmen kommer åter med besked och sedan får vi njuta av kräftpremiär och de härliga augustikvällarna.

På lördag, midsommardagen, så börjar jag jobba på schema under några veckor. Sex veckors jobb har jag på schema med en veckas ledigt mitt i och faktiskt ska det bli skönt att få gå till jobbet. Att få lite vardag, arbetskamrater och framför allt - att sedan få en hel lön. Det känns som om det var länge sedan som jag fick en månadslön och det ska bli så skönt. Jag har också pratat med jobbet om att kanske få gå på schema till hösten varannan helg, att alltid ha varannan helg inbokad. Vad skönt det skulle vara. Det fattas alltid personal på helgerna eftersom personaltätheten är för låg så om jag kan få jobba varannan helg och då med samma arbetsgäng så vore det jättebra. Dels att faktiskt få jobba med samma personalgäng nästan varje gång och dels att veta att jag får pengar varje månad för två helgers jobb - det skulle verkligen bli bra till hösten. De skulle kolla upp det och återkomma, men det lutar åt att det blir så.

Sen i augusti så börjar skolan igen, jag kommer ha ledigt två veckor innan skolstart och det kan nog behövas, jag är beredd på att gå in och jobba strödagar men annars är det skönt att få lite ledigt innan allt börjar igen. Då blir det arkeologistudier på riktigt, äntligen. Detta har jag sett fram emot, det här första året har varit en bra transportsträcka fram till arkeologistudierna men det är nu det roliga börjar känns det som. Men eftersom jag läser ett "program" så kommer jag faktiskt få praktikplats och lite sådant sedan och det kommer vara till bra hjälp inför framtida arbeten. Och jag kommer bli lite mer än "bara" arkeolog och det kommer också bli bra inför framtiden när jag ska ut och slåss på en helt ny (för mig) arbetsmarknad.


Jag älskar hällristningar och skålgropar, det känns alltid lite magiskt att ta på dom och betrakta dom. foto:jag
livet | |
#1 - - Marie:

Hur ser arbetsmarknaden ut för arkeologer? Kan tänka mig att här uppe är det lika med noll, men just där du bor borde chanserna vara större!

Önskar dig och de dina en härlig helg!

Kram♥

#2 - - carina:

Bara att hålla tummarna att du får jobb efter skolan :)

Men någonting borde ju dyka upp tycker jag!

Kramen vännen♥

#3 - - Husfrun:

Visst har årstiderna en förmåga att växla ganska snabbt trots allt?!

Vad skönt att få gå på schema. Jag är tim över hela sommaren och tycker att det är oerhört skönt när jag bokas upp några dagar i förväg. Att vänta med spänning på jobb eller inte jobb samma dag är stressande.

Kram.

#4 - - ♥ Carina ♥:

Ja, var tar tiden vägen? Det är ju precis som du skriver att det inte är så länge sedan vi pratade om snö och kyla. Det tråkiga är ju att sommarmånaderna rusar också förbi i ett himla tempo. Var är sommaren förresten? Än har det inte varit mycket till värme...

Skönt att du får lite ledigt och kan ladda batterierna inför ett nytt läsår.

Kram och ha en trevlig midsommar.

#5 - - Anonym:

Japp, tiden bara rusar.....julmaten har precis lämnat kroppen, påskmaten kvar i magsäcken och godiset på mina bilringar... och nu slinker snart sill och jordgubbar ned.



Det är liksom helg hela tiden nu för tiden!



Kati

#6 - - soffie:

Jag satt med och tänkte precis samma sak som dej .Vart tar tiden vägen?

Usch och det är redan på väg till mörkare tider:( jobbigt men vi får passa på att njuta av den tid som är här och nu!

Lycka till på jobbet i sommar hoppas du kan få varannan helg inbokad i sommar vore ju jättebra för dej,

kram å trevlig midsommar!

#7 - - Sussi:

Ja, herregud vad tiden går fort. Önskar nog det kunde bromsa upp lite nu. Som sagt var, det går lite för fort!!



Skönt med en hel lön sen. Inte kul när det gapar lite tomt i plånboken..



Trevlig midsommar på dig

Kramisar

Upp